چهارشنبه 08 مرداد 1404 - Wed 30 Jul 2025
بنر پویش نه به تصادف برای استفاده پایگاه‌های خبری
  • هسته‌ای و حقوق بشر بهانه است آمریکا از توانایی‌های جمهوری اسلامی ناراحت است +صوت و فیلم

  • لایحه مقابله با نشر اکاذیب خلع سلاح جریان تحریف

  • دفاع پیش‌دستانه مشروع ایران: ضرورتی امنیتی در برابر تهدیدات مستمر

  • الاغ نمی پرد یونجه، موز نمی دهد!

  • موازنه برتری قدرت موشکی بر قدرت جنگنده‌ها

  • آتش زیر خاکستر اگر شعله‌ور شود!

  • مکانیسم ماشه با مرگ برجام باطل شد فریب اروپا را نخورید

  • قدم زدن ظریف با داش کری چقدر برای ایران هزینه داشت

  • امام عزیز راحل فرمودند: نگذارید انقلاب اسلامی در دست نا اهلان و نامحرمان بیفتد

  • کاربست تجربه گران‌سنگ ۱۲ روز استقامت و هجوم ایران

  • مسلمانی پیشکش آدم هم نیستند!

  • آیا موج دوم جنگ جمهوری اسلامی و صهیونیست ها در راه است؟

  • از «وکالت تسخیری متجاوز» تا تسلیح حقیقی دشمن

  • ترامپ قلدری باج‌گیر است که حتی در مذاکره باید با اسلحه سراغش رفت

  • ایران نه‌تنها از آمریکا نمی‌ترسد بلکه آن را می‌ترساند/خداوند نصرت ملت ایران را تضمین کرده است+عکس و فیلم

  • روایت شهید حاجی زاده از مسیر پیشرفت در صنعت موشکی ایران/ رهبر انقلاب یک روند چند ساله جلوی چشمشان هست +فیلم

  • دسته‌گل‌های شما یکی دو تا نیست جناب ظریف!

  • بیانیه است یا دیکته اسرائیل و آمریکا؟!

  • موشک‌های ایران باعث شد اسرائیل درخواست آتش‌بس دهد+فیلم

  • مکانیسم ماشه کاغذ پاره است فریب نخورید!

  • بنر پویش نه به تصادف برای استفاده پایگاه‌های خبری
    |ف |
    | | | |
    کد خبر: 406179
    تاریخ انتشار: 07/مرداد/1404 - 18:04

    کبد» قربانی سبک زندگی ناسالم

    عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان تأکید کرد: سبک زندگی ناسالم، رفتارهای پرخطر و اعتیاد تزریقی از عوامل اصلی گسترش هپاتیت و بیماری‌های کبدی هستند.

    کبد» قربانی سبک زندگی ناسالم

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ،

    دکتر پیمان عینی - متخصص بیماری‌های عفونی و عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه بیماری‌های عفونی، به‌ویژه هپاتیت‌های ویروسی، یکی از تهدیدهای مهم سلامت عمومی هستند، گفت: طبق آمارها، مردان بیش از زنان در معرض ابتلا به هپاتیت B و C قرار دارند؛ موضوعی که با رفتارهای پرخطر، شغل و سبک زندگی آن‌ها مرتبط است.

     

    وی افزود: استفاده از سرنگ‌های آلوده در میان معتادان تزریقی، دریافت فرآورده‌های خونی بدون غربالگری و تماس جنسی محافظت‌نشده از جمله مهم‌ترین راه‌های انتقال این بیماری‌ها به شمار می‌روند.

     

    عینی ادامه داد: هپاتیت ویروسی باعث التهاب و آسیب به بافت کبد می‌شود و در صورت عدم درمان به‌موقع، می‌تواند منجر به نارسایی یا سرطان کبد شود.

     

    این متخصص بیماری‌های عفونی با بیان اینکه هپاتیت C هنوز واکسن مؤثری ندارد، گفت: درمان این بیماری بسته به نوع ویروس متفاوت است، اما بهترین راه، پیشگیری از ابتلا از طریق رعایت اصول بهداشتی، رفتار جنسی ایمن و پرهیز از استفاده مشترک از وسایل تزریقی و بهداشتی است.

     

    وی تصریح کرد: کمتر از ۲۰ درصد مبتلایان به این دو نوع هپاتیت را زنان تشکیل می‌دهند و بخش عمده‌ای از موارد ابتلا مربوط به مردان با زمینه رفتارهای پرخطر است.

     

    عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اینکه با افزایش آگاهی عمومی و اجرای برنامه‌های واکسیناسیون، امکان کنترل این بیماری‌ها وجود دارد، گفت: اصلاح سبک زندگی، دوری از رفتارهای پرخطر، استفاده از وسایل استریل در محیط‌های پزشکی و دندان‌پزشکی و واکسیناسیون از جمله مهم‌ترین راهکارها برای کنترل شیوع هپاتیت در کشور هستند.

     

    بنابر اعلام وزارت بهداشت، عینی تأکید کرد: در برخی موارد، آمارها نشان می‌دهد که این بیماری‌ها در میان مردان شیوع بیشتری دارد؛ موضوعی که می‌تواند به عوامل مختلفی مانند تفاوت‌های آناتومیکی، فعالیت‌های شغلی و سبک زندگی مرتبط باشد.

     

    وی افزود: برخی عفونت‌ها به طور اختصاصی در مردان مشاهده می‌شود، مانند التهاب حاد پروستات. همچنین، بیماری‌هایی مانند تب مالت بیشتر در میان دامداران، قصابان و افرادی که در کشتارگاه‌ها فعالیت دارند، شایع است.

     

    نظرات بینندگان
    نظرات شما