پنجشنبه 08 خرداد 1404 - Thu 29 May 2025
بنر پویش نه به تصادف برای استفاده پایگاه‌های خبری
  • امروز برای خدمت به مردم فضا مناسب و فرصت‌ها بسیار است + فیلم

  • ترامپ دنبال سر کار گذاشتن است اما کاش مستقیم هم مذاکره کنیم(!)

  • قالیباف رئیس مجلس ماند +فیلم

  • یک شرکت چینی دو هواپیما به قیمت ۶۰ میلیون دلار را به شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی، به قیمت ۱۱۶ میلیون دلار فروختند

  • بانکی که هیچ کس اعتماد به آن ندارد جز روزنامه اعتماد

  • زنگ خطر را بصدا درآورد!

  • رهبر انقلاب: فعالیت‌های مشترک ایران و پاکستان برای توقف جنایات رژیم صهیونیستی در غزه باید انجام بگیرد/ ما به آینده دنیای اسلام خوش‌بین هستیم

  • یک فرد آگاه در همایش نبود که آخوندی را بازخواست کند؟

  • اینکه بگویند به ایران اجازه غنی‌سازی نمی‌دهیم، غلط زیادی است /شهید رئیسی زبان صادق و عمل خستگی‌ناپذیر داشت + فیلم و صوت

  • ترامپ غلط کرد با آنها که پالایشگاه‌ سازی و نیروگاه‌ سازی را مسخره می‌کردند

  • برای چهره‌نگاری شایسته‌، جذاب و با نشاط از معلم کار رسانه‌ای شود/ جدا کردن آموزش و پرورش از دولت معنی ندارد+ فیلم

  • دیپلماسی داروغه: زوال مذاکره و تعامل

  • منیت عاریتی؛ تحقیر در ازای بقا

  • قهرمانان واقعی و انسان‌دوست ایران در دفاع مقدس معرفی شوند+عکس و فیلم

  • آیا هنوز هم به مذاکره ادامه می‌دهید؟!

  • لیدرهای ضدانقلاب، ایرانی نیستند؟+فیلم و عکس

  • هر دو طرف با رهبران خود مشورت کنند

  • مذاکرات نسبت به سه دور گذشته جدی تر و صریح تر بود./برای جلسه بعدی توافق شده/در موضوعات مورد اختلاف، مقداری به هم نزدیک شده /

  • ادامه مذاکرات فقط بعد از پوزش ترامپ

  • جنگ روایت‌های ترامپ و اهمیت یک هشتگ

  • بنر پویش نه به تصادف برای استفاده پایگاه‌های خبری
    |ف |
    | | | |
    کد خبر: 402168
    تاریخ انتشار: 07/خرداد/1404 - 11:22

    «فسفات» کارت جدید جولانی در بازی با اروپا +عکس

    جولانی تلاش می‌کند، از نیاز اروپا به فسفات به‌عنوان اهرم فشاری برای تحقق اهداف اقتصادی و سیاسی‌اش استفاده کند.

    «فسفات» کارت جدید جولانی در بازی با اروپا +عکس

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از فارس ،

    جولانی تلاش می‌کند، از «فسفات» که کشورهای صنعتی به‌ویژه کشورهای اروپایی به آن در بخش‌های مختلف کشاورزی، دامداری، تسلیحاتی نیاز دارند، به‌عنوان برگ برنده‌ای جهت تشویق این کشورها به سرمایه‌گذاری در سوریه تشویق کند تا در ادامه شاید بتواند، سرمایه‌گذاران اروپایی را به لغو تحریم‌ها و به رسمیت شناختن حکومتش ترغیب کند.در این ارتباط رسانه‌های سوری، از جمله خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) از بار زدن سومین کشتی حامل 30 هزار تن فسفات در بندر «طرطوس» در ساحل دریای مدیترانه به مقصد رومانی خبر داد. این سومین کشتی حامل فسفات سوریه ظرف یک ماه گذشته به مقصد بنادر اروپایی است.
    سانا 22 آوریل گذشته اگرچه از بار زدن اولین کشتی حامل 10 هزار تن فسفات در بندر طرطوس خبر داد، اما مقصد این محموله را اعلام نکرد.«مازن علوش»، مدیر روابط داخلی و بین‌المللی اداره کل بنادر زمینی و دریایی جولانی می‌گوید که درخواست اروپایی‌ها برای فسفر سوریه به‌دلیل کیفیت بسیار بالا و قیمت بسیار پایین همچنان درحال افزایش است.
    «محمد نضال الشعار»، وزیر اقتصاد و صنعت جولانی نیز در ماه می در مصاحبه‌ با «دیجی۲۴»، مهم‌ترین شبکه تلویزیونی رومانی گفته بود که از زمان تصدی این سمت در اوخر مارس گذشته تقریباً ۷۰ پیشنهاد برای سرمایه‌گذاری‌های بزرگ دریافت کرده که بیشتر آن‌ها از کشورهای غربی و سرمایه‌گذاری در بخش معادن، از جمله فسفات بوده است.
     

    زمانی‌که سوریه یکی از بزرگ‌ترین صادرکننده فسفات بود

    از فسفات سوریه به‌عنوان «طلای سفید» نام‌برده می‌شود. تا پیش از آغاز جنگ داخلی در سال ۲۰۱۱ سوریه پنجمین صادرکننده فسفات جهان بود. درحال حاضر فسفات از دو معدن سطحی «الشرقیه» و «خنیفیس» استخراج می‌شود که به‌ترتیب در ۴۵ و ۶۵ کیلومتری جنوب غربی شهر تدمر، در شرق حمص واقع شده‌اند. این دو معدن ظرفیت تولید سالانه تقریباً 3.5 میلیون تن فسفات را دارند. بخش محدودی از فسفات سوریه در داخل کشور در صنعت کود فسفات به‌ویژه به کارخانه کود حمص ارسال می‌شود و بخش اعظم آن از طریق راه‌آهنی که این معادن را به بندر طرطوس متصل می‌کند، به کشورهای اروپایی صادر می‌شود.پنج کارخانه فسفات در سوریه وجود دارد، چهار کارخانه در معادن شرقی و یکی در معادن خنیفیس. درصد پنتوکسید فسفات سوریه ۳۱ تا ۳۲ درصد است که آن را به یکی از مرغوب‌ترین فسفات‌های دنیا تبدیل می‌کند. تخمین‌زده می‌شود، فسفات مرطوب قابل بهره‌برداری در معادن شرقی صحرای تدمر تقریباً به ۱.۸ میلیارد تن و معادن خنیفیس تقریباً به ۱۵۰ میلیون تن برسد.از سال 2019 صربستان، اوکراین و چهار کشور دیگر اتحادیه اروپا بزرگ‌ترین واردکنندگان فسفات از سوریه به ارزش بیش از ۸۰ میلیون دلار بوده‌اند.
     
     
    صادرات فسفات ارزان سوریه به اروپا از سال 2020 با توجه به ذخایر محدود اروپا رونق گرفت. کشاورزان اروپایی پیش از آنکه جنگ روسیه در اوکراین قیمت‌ها را افزایش دهد، برای خرید کودهای فسفات با مشکل مواجه بودند.اگرچه تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه سوریه صراحتاً واردات فسفات را ممنوع نمی‌کند، اما از آنجا که قراردادهای مربوط به فسفات باید با وزارت نفت و منابع معدنی سوریه منعقد شود، لذا واردات آن به اروپا ممنوع است، با این حال نیاز به فسفات سوریه باعث شده بود، شرکت‌های غربی خطر تحریم‌ها را به جان بخرند و به واردات فسفات از سوریه ادامه دهند.روزنامه انگلیسی «گاردین» گزارش مشروحی از دور زدن تحریم‌ها توسط شرکت‌های غربی برای خرید فسفات سوریه دارد. گاردین از اسپانیا، لهستان، ایتالیا و بلغارستان به‌عنوان اصلی‌ترین واردکنندگان فسفات سوریه در سال‌های اخیر و پس از آنها، صربستان و اوکراین نام می‌برد.یکی از نکات قابل‌توجه در این دادها این است که با وجود روابط پرتنش کی‌یف با دمشق به دلیل حمایت از روسیه در جنگش علیه اوکراین، سوریه همچنان بزرگ‌ترین تأمین‌کننده فسفات اوکراین بوده، با این تفاوت که شرکت‌های اوکراینی فسفات مورد نیاز خود را نه از طریق دمشق، بلکه از طریق شبکه‌ای از شرکت‌های صوری و غیرشفاف تأمین می‌کردند و حالا با روی کار آمدن حکومت جولانی که روابط بسیار نزدیکی با کی‌یف دارد، به‌نظر می‌رسد، واردات فسفات از سوریه خیلی راحت‌تر صورت گیرد.
     

    کاربردهای فسفات و نیاز اروپا به آن

    فسفات در صنعت کاربردهای متعددی دارد که یکی از مهم‌ترین آنها تولید کودهای شیمیایی فسفاته است، از دیگر کاربردهای فسفات می‌توان به صنایع غذایی اشاره کرد که به‌عنوان افزودنی در محصولات گوشتی، لبنی، نوشیدنی‌ها، نان و شیرینی‌پزی استفاده می‌شود. فسفات همچنین در تولید خوراک دام به‌عنوان مکمل‌غذایی، شوینده‌ها و پاک‌کننده‌ها، تصفیه آب، متالورژی، داروسازی وغیره نیز کاربردارد، یک کاربرد بسیار مهم این ماده تولید باتری‌های لیتیومی است که در وسایل نقلیه الکتریکی (EVs) کاربرد بسیار دارد.اما یکی از مهم‌ترین کاربردهای فسفات استفاده گسترده آن در صنایع نظامی است که آن را به یک ماده‌ راهبردی و با اهمیت در تجارت بین‌الملل تبدیل می‌کند و حالا جولانی تلاش می‌کند، با این برگه بخشی از اهداف مورد نظر خود در تعامل با غرب، به‌ویژه اتحادیه اروپا که نیاز مبرمی به این ماده دارد، را تأمین کند.

    نظرات بینندگان
    نظرات شما