دوشنبه 05 خرداد 1404 - Mon 26 May 2025
بنر پویش نه به تصادف برای استفاده پایگاه‌های خبری
  • یک شرکت چینی دو هواپیما به قیمت ۶۰ میلیون دلار را به شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی، به قیمت ۱۱۶ میلیون دلار فروختند

  • بانکی که هیچ کس اعتماد به آن ندارد جز روزنامه اعتماد

  • زنگ خطر را بصدا درآورد!

  • یک فرد آگاه در همایش نبود که آخوندی را بازخواست کند؟

  • اینکه بگویند به ایران اجازه غنی‌سازی نمی‌دهیم، غلط زیادی است /شهید رئیسی زبان صادق و عمل خستگی‌ناپذیر داشت + فیلم و صوت

  • ترامپ غلط کرد با آنها که پالایشگاه‌ سازی و نیروگاه‌ سازی را مسخره می‌کردند

  • برای چهره‌نگاری شایسته‌، جذاب و با نشاط از معلم کار رسانه‌ای شود/ جدا کردن آموزش و پرورش از دولت معنی ندارد+ فیلم

  • دیپلماسی داروغه: زوال مذاکره و تعامل

  • منیت عاریتی؛ تحقیر در ازای بقا

  • قهرمانان واقعی و انسان‌دوست ایران در دفاع مقدس معرفی شوند+عکس و فیلم

  • آیا هنوز هم به مذاکره ادامه می‌دهید؟!

  • لیدرهای ضدانقلاب، ایرانی نیستند؟+فیلم و عکس

  • هر دو طرف با رهبران خود مشورت کنند

  • مذاکرات نسبت به سه دور گذشته جدی تر و صریح تر بود./برای جلسه بعدی توافق شده/در موضوعات مورد اختلاف، مقداری به هم نزدیک شده /

  • ادامه مذاکرات فقط بعد از پوزش ترامپ

  • جنگ روایت‌های ترامپ و اهمیت یک هشتگ

  • برای هر سناریویی آماده هستیم/برای جنگ در هر مقیاسی آماده‌ایم/شهید رئیسی الگویی برای خدمت به اسلام بود

  • خلیج فارس،همیشه فارس خواهد بود

  • او از نخست‌وزیر بنیامین نتانیاهو ناامید شده است/ترامپ از فشار‌های نتانیاهو برای حمله به ایران کلافه شده

  • استقبال مکرون از یک تروریست حرفه ای در الیزه

  • بنر پویش نه به تصادف برای استفاده پایگاه‌های خبری
    |ف |
    | | | |
    کد خبر: 401897
    تاریخ انتشار: 04/خرداد/1404 - 11:29

    پشت پرده ری‌برندینگ جولانی + عکس

    اکنون خوانش‌ها از اقدامات این سازمان غیردولتی این است که «اینترمدیت» فرآیند دیپلماتیک موازی را آغاز کرده تا برای «جولانی» مشروعیت غربی و حمایت مشترک انگلیسی‌-‌آمریکایی کسب کند.

    پشت پرده ری‌برندینگ جولانی + عکس

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از فارس ،

    پس از افشاگری‌های روزنامه «ایندیپندنت عربی» مبنی بر اینکه سازمان بریتانیایی «اینترمدیت»(Intermediate) مسئولیت آماده‌سازی «ابومحمد الجولانی»، سرکرده گروه تروریستی «هیئت تحریر الشام» جهت ورود به صحنه سیاست را برعهده داشت، حالا رابطه بین «اینترمدیت» و «جولانی»، به محور اصلی تغییر چشم‌انداز سوریه تبدیل شده است.
    اکنون خوانش‌ها از اقدامات این سازمان غیردولتی این است که «اینترمدیت» فرآیند دیپلماتیک موازی را آغاز کرده تا برای «جولانی» مشروعیت غربی و حمایت مشترک انگلیسی‌-‌آمریکایی کسب کند.با این‌حال، موفقیت این تلاش‌ها همچنان در گرو قدرت «جولانی» در از بین بردن میراثی است که از «هیئت تحریر الشام» با خود دارد و در عین حال، مهار درگیری‌های داخلی و اجرای اصلاحاتی است که بازیگران منطقه‌ای را متقاعد کند، سوریه دیگر کانون گروه‌های تروریستی تکفیری فرامرزی نیست.
     

    چگونه اینترمدیت «جولانی» را وارد صحنه سیاست کرد

    براساس افشاگری‌های ایندیپندنت عربی، اینترمدیت از سال ۲۰۲۳ جولانی را به یک سری دوره‌های محرمانه آموزشی در لندن و استانبول دعوت کرد تا با مشارکت «رابرت فورد»، سفیر سابق آمریکا در سوریه، فنون مذاکره و حکومتداری را فراگیرد. فورد بعداً تأکید کرده بود که سابقه تروریستی جولانی باعث شده بود تا وی درباره استفاده از جولانی در «ابتکار عمل وارد کردن جولانی به صحنه سیاسی سوریه» تردید داشته باشد، اما اظهارات او در یکی از سخنرانی‌هایش پیش از سقوط دمشق مبنی بر اینکه «جهاد یک مرحله بود و اکنون پایان یافته» باعث تغییر نظر وی نسبت به جولانی شد.در ادامه «جاناتان پاول»، رئیس دفتر سابق «تونی بلر»، در شرکت اینترمدیت نیز به این تیم اضافه شد. پاول این دفتر را در سال ۲۰۱۱ تأسیس کرده بود، اما وقتی در دسامبر ۲۰۲۴ به‌عنوان مشاور امنیت ملی بریتانیا منصوب شد، دفتر را ترک کرد. این همپوشانی بی‌نظیری بین «دیپلماسی سایه» و مراکز تصمیم‌گیری رسمی در لندن ایجاد کرد و بلاخره اینکه باید از «مارتین گریفیتس»، دیپلمات سازمان ملل نیز یاد کرد که نقش بسزایی در این پروسه داشت.
     

    انعطاف و گشایش سریع غرب در برابر جولانی

    دو هفته پس از سقوط دمشق، هیئت‌ آمریکایی اولین جلسه علنی خود را با جولانی در دمشق برگزار و جایزه 10 میلیون دلاری که برای سرش در نظر گرفته بودند، را لغو کرد. بعداً، «مارکو روبیو»، وزیر خارجه آمریکا به سنا گفته بود: «اگر در سوریه مداخله نکنیم، فقط چند هفته با فروپاشی فاصله دارد»، این باعث تغییر رویکرد آمریکا از «تحریم» جولانی به «مهار مشروط» شد.روزنامه «نشنال» پرده از سفر محرمانه «جاناتان پاول» به دمشق در فوریه 2025 برای ترتیب دادن حمایت مستقیم اقتصادی از سوریه برمی‌دارد، اقدام لندن برای لغو تحریم‌های بانک مرکزی سوریه اولین گام واقعی برای رفع محاصره مالی سوریه بود. این اقدامات، راه را برای تصمیم واشنگتن جهت لغو شدیدترین تحریم‌های سوریه در ۱۳ مه ۲۰۲۵ هموار کرد.
     

    پیامدهای امنیتی روی کار آمدن جولانی

    مهم‌ترین چالش امنیتی کنونی سوریه، ادغام حداقل ۲۰ هزار عنصر مسلح تروریستی در مؤسسات حکومتی جدید است. با وجود انتصاب یکی از سرکردگان تحریرشام در منصب وزیر دفاع، «مرکز مطالعات خاورمیانه» از ادامه اختلافات داخلی بین گروه‌های تروریستی خبر می‌دهد و تأکید می‌کند، این روند بازگشت «داعش» را در پی خواهد داشت.از سوی دیگر، انعطاف و گشایش غرب مقابل جولانی، اسرائیل را به تشدید حملاتش در جنوب سوریه تشویق کرد، در‌حالی‌که ترکیه تلاش می‌کند، نفوذش را روی شمال سوریه و کُردها متمرکز کند.
     

    اقتصاد و بازسازی سوریه در دوره جولانی

    با وجود لغو نسبی تحریم‌ها توسط بریتانیا و اروپا، اقتصاد سوریه در آستانه فروپاشی است. لغو تحریم‌های آمریکا مشروط به سازوکارهایی است که نقل و انتقالات مالی را کنترل کند، این ورود سرمایه‌های کشورهای خلیج‌فارس مورد نیاز برای بازسازی زیرساخت‌های سوریه را به تأخیر می‌اندازد.«چتم هاوس»( Chatham House) نیز درباره تبدیل سوریه به محور جدید سعودی‌-‌اسرائیلی و ناتوانی جولانی در پذیرش ساختار کثرت‌گرای جامعه سوریه، آغاز گفتگوی ملی فراگیر و تمرکززدایی اقتصادی برای غلبه بر اقتصاد جنگی هشدار می‌دهد.
     

    سناریوهای سوریه مابعد 2025

    *تغییر ساختاریاین سناریو بر نظارت بین‌المللی و حل‌وفصل اختلافات داخلی متمرکز است. تحقق آن نیازمند انحلال گروه‌های مسلح و ادغام در ارتش جدید سوریه، تدوین قانون اساسی دوره انتقالی و ورود سرمایه‌های خارجی برای خیزش اقتصادی سوریه است.
    *ادامه وضعیت سابقدر این سناریو هرج‌ومرج امنیتی به‌شکل سابق در سوریه ادامه خواهد داشت، اولین پیامد این شرایط قدرت‌گیری دوباره داعش و ابقای تحریم‌هاست. مهم‌ترین شاخص این سناریو ادامه درگیری‌ها و منازعات گروه‌های تروریستی تکفیری است.
    *تقسیم مناطق نفوذادامه اختلافات و هرج‌ومرج بی‌تردید تقسیم سوریه دستکم به سه منطقه را به‌دنبال خواهد داشت. سناریویی که روبیو درباره آن هشدار داد و تأکید کرد، اگر جولانی نتواند، مشروعیت کامل داخلی به‌دست آورد و درگیری‌های فرقه‌ای را مهار کند، شاهد فروپاشی سوریه در هفته‌های آینده خواهیم بود.
     
     
    صرفا نظر از سناریوهای پیش‌روی سوریه، تجربه‌ «اینترمیدیت» نمونه قدرت شبکه‌های میانجی در تغییر روند «یک درگیری پیچیده» است، اگرچه این تجربه در سوریه، ناکام و شکست‌خورده بوده، سه دلیل اصلی این شکست عبارت‌اند از:مشروعیتش مبتنی بر جامعه‌ی بین‌المللی است تا یک قرارداد اجتماعی داخلی
    *ساختارهای امنیتی مبتنی بر بازتعریف کارکرد گروه‌های مسلح است، نه برچیدن آنها
    *اقتصاد وابسته به کمک‌های مشروط استآینده سوریه در تلاقی سه عامل سرنوشت‌ساز رقم خواهد خورد: انحلال گروه‌های مسلح، تمرکززدایی از قدرت و عدالت انتقالی که هیچ‌کس را مستثنی نکند. موفقیت جولانی در این معادله بقای او را در قدرت به‌دنبال خواهد داشت و شکست او سوریه را به میدان رویارویی‌های جدید، قدرت‌گیری مجدد داعش تبدیل خواهد کرد.

    نظرات بینندگان
    نظرات شما