به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از خبرگزاری فارس
کسبوکار خانواده دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده در منطقه غرب آسیا از زمانی که او برای نخستین بار به عنوان رئیسجمهور آمریکا انتخاب شد بیش از سه برابر رشد داشته است.وبگاه شبکه خبری سیانان امروز چهارشنبه در گزارشی نوشت بررسیها نشان میدهد که بخشی از این رشد مربوط به مجموعهای از پروژههایی است که بعد از بازگشت ترامپ به کاخ سفید در دور دوم ریاستجمهوری او کلید خوردهاند. در حالی که پروژههای آسمانخراشهای لوکس، زمینهای گلف و معاملات ارزهای دیجیتال در منطقه در حال توسعه است، دونالد ترامپ این هفته به عربستان سعودی، قطر و امارات متحده عربی سفر کرده است؛ سفری که او را نهتنها بهعنوان رئیسجمهور آمریکا، بلکه بهعنوان سرپرست خانوادهای معرفی میکند که امپراتوری تجاریاش در خاورمیانه بهسرعت در حال رشد است.
شبکه سیانان میگوید کسب و کارها و منافع مالی خانواده ترامپ در منطقه خاورمیانه نگرانیهایی را در میان کارشناسان اخلاق حکمرانی برانگیخته است.آنها معتقدند که تشخیص اینکه آیا ترامپ در راستای منافع ایالات متحده عمل میکند یا منافع شخصیاش، دشوار است.رابرت وایزمن، یکی از همبنیانگذاران سازمان «سیتیزن پابلیک» که در زمینه حمایت از حقوق مصرفکنندگان فعالیت میکند به سیانان میگوید: «مردم آمریکا انتظار دارند رئیسجمهور برای آنها کار کند، نه برای سود شخصی.»وایزمن و دیگر ناظران هشدار میدهند که این روابط مالی میتوانند فرصتی برای کشورهای خارجی فراهم کنند تا از طریق معاملات تجاری پرسود، سیاستهای ایالات متحده را تحت تأثیر قرار دهند.با این حال، ترامپ با سرعت به پیش میرود و به نظر میرسد ابایی از اینکه منافع شخصی را به منافع ایالات متحده آمریکا گره بزند هم ندارد. بهعنوان مثال، ترامپ چند روز پیش از آغاز دوره دوم ریاستجمهوریاش، «ممکوین» خود را راهاندازی کرد که پس از اعلام یک شام خصوصی برای سرمایهگذاران برتر، ارزش آن بهشدت افزایش یافت. او در فوریه ۲۰۲۵، در کنفرانسی که توسط صندوق ثروت ملی عربستان برگزار شد، اظهار داشت: «من همیشه غریزهای برای پولسازی داشتهام.» در این رویداد، او ضمن تبلیغ آمریکا بهعنوان مقصدی برای سرمایهگذاری، به موفقیتهای تجاری شخصی خود نیز اشاره کرد.
بسیاری از پروژههای خانواده ترامپ در خاورمیانه - که اعلام شدهاند اما هنوز توسعه نیافتهاند- شامل مجوزهایی با توسعهدهندگان خارجی میشوند که وارد شراکت با «سازمان ترامپ» شدهاند و هزینههایی پرداخت کردهاند تا از نام تجاری «ترامپ» استفاده کنند. سازمان ترامپ در ژانویه متعهد شده بود که در دوره دوم ریاستجمهوری او هیچ قرارداد جدیدی با دولتهای خارجی امضا نکند. اما اخیراً یک قرارداد برای زمین گلفی با برند ترامپ در قطر اعلام شد که شامل شرکت «قطری دیار»، وابسته به صندوق ثروت ملی قطر، است. وزیر قطری که ریاست این شرکت را بر عهده دارد، در اعلام این پروژه اظهار داشت: «از طریق این همکاری، امیدواریم جایگاه قطر را بهعنوان مقصدی جذاب تقویت کنیم.». اریک ترامپ، پسر رئیسجمهور آمریکا در بیانیهای اعلام کرد که سازمانش «بسیار مفتخر» است که برند ترامپ را از طریق قطری دیار و شرکت املاک «دار گلوبال» به قطر بیاورد. او ماه گذشته به نیویورک تایمز گفت که دار گلوبال زمین این پروژه را از قطری دیار خریداری کرده است. با این حال، سخنگوی سازمان ترامپ، کیمبرلی بنزا، تأکید کرد که این سازمان هیچ ارتباط، شراکت یا تعاملی با قطری دیار یا دولت قطر ندارد و قرارداد برندینگ پروژه تنها با دار گلوبال است. بنزا افزود: «سازمان ترامپ با هیچ نهاد دولتی معامله نمیکند.»در عمان، بازوی گردشگری دولت در سال ۲۰۲۲ برای ساخت یک اقامتگاه با برند ترامپ، همراه با ویلاها و یک کلوپ گلف در نزدیکی مسقط، پایتخت این کشور، قرارداد امضا کرد

تابستان گذشته، اریک ترامپ و دونالد ترامپ جونیور با ولیعهد عمان در مراسمی با عنوان «نهایت قدرت» این پروژه را جشن گرفتند.
دار گلوبال همچنین پروژههایی در ریاض، پایتخت عربستان سعودی، و دوبی اعلام کرده است که بخشی از برنامه ولیعهد عربستان، محمد بن سلمان (معروف به MBS)، برای مدرنسازی اقتصاد این کشور است.کشورهای خلیج فارس سرمایهگذاریهای قابلتوجهی در کسبوکارهای خانواده ترامپ انجام دادهاند. صندوق ثروت ملی عربستان در سالهای اخیر ۲ میلیارد دلار در یک شرکت سرمایهگذاری خصوصی متعلق به جرد کوشنر، داماد ترامپ، سرمایهگذاری کرد. کوشنر، که در دوره اول ریاستجمهوری ترامپ مشاور او بود، رابطه نزدیکی با بن سلمان دارد و اخیراً بهصورت غیررسمی در مذاکرات با رهبران عرب نقش داشته است.در حوزه کریپتو، شرکت «ورلد لیبرتی فایننشال» متعلق به خانواده ترامپ نیز از حمایت کشورهای خلیج فارس بهرهمند شده است. شرکت «دیدبلیواف لبز» اماراتی در آوریل ۲۰۲۵، ۲۵ میلیون دلار توکن این شرکت را خریداری کرد. همچنین، «امجیایکس»، یک شرکت سرمایهگذاری تحت حمایت امارات، برای سرمایهگذاری ۲ میلیارد دلاری در صرافی کریپتوی بایننس، از ارز دیجیتال این شرکت استفاده کرد. این قرارداد نگرانیهایی را برانگیخت و سناتورهای دموکرات، جفری مرکلی و الیزابت وارن، خواستار تحقیق درباره تأثیرات احتمالی آن بر امنیت ملی آمریکا شدند.
در اقدامی دیگر، روز یکشنبه، دونالد ترامپ در شبکه اجتماعی تروث سوشال اعلام کرد که دولتش یک هواپیمای ۷۴۷-۸ را بهعنوان «هدیه رایگان» برای جایگزینی ایر فورس وان دریافت خواهد کرد. کاخ سفید به انتقادات پاسخ داده است. کارولین لیویت، سخنگوی کاخ سفید، روز جمعه در پاسخ به پرسوجویی درباره احتمال انجام معاملات تجاری در سفر خاورمیانهای رئیسجمهور، این اتهام را «مضحک» خواند و گفت: «این کاخ سفید خود را متعهد به بالاترین استانداردهای اخلاقی میداند.»با این حال، نوآه بوکبایندر، رئیس سازمان «شهروندان برای مسئولیت و اخلاق در واشنگتن»، میگوید که کشورهای خلیج فارس با انجام معاملات تجاری با رئیسجمهور و سفرهای رسمی او، به دنبال ارتقای جایگاه خود در جهان هستند. این ممکن است برای آنها و کسبوکارهای ترامپ سودآور باشد، اما برای مردم آمریکا کمتر روشن است که سودی در پی داشته باشد.او تأکید میکند که در منطقه حساسی مانند خاورمیانه، تصمیمگیریها باید بر اساس منافع ملی آمریکا باشد، نه منافع تجاری رئیسجمهور.