شنبه 22 آذر 1404 - Sat 13 Dec 2025
  • حالا وقت تهاجم است

  • زیست عفیفانه، راز قوام و قوت خانواده و جامعه است

  • کمبودها زیاد است اما کشور در حال حرکت و پیشرفت است/ پدیده مداحی باید مرکز ادبیات مقاومت و تبیین معارف دینی و انقلابی شود+فیلم

  • آقای ثابتی! اعتبار مجلس را به توپ نبندید/ ماجرای 126 کلمه دروغ خالص!+فیلم

  • مدیریت یعنی اقدام برنامه‌محور نه کلی‌گویی و منفی‌بافی

  • آقای ثابتی: وظیفه فرمانده هست که به بسیجی خط مقدمش سر بزند؟

  • آقای دولت و بانک مرکزی؛ دقیقاً کجا هستید؟

  • سند اذعان به شکست ۵۰ ساله سیاست خارجی آمریکا

  • در استراتژی جدید امنیت ملی ترامپ، جایگاه اروپا، چین و خاورمیانه کجاست؟

  • کروز سنگرشکن امریکایی!!

  • روایت تازه فرمانده کل سپاه از حمله موشکی به پایگاه آمریکایی

  • پنج برداشت کلیدی از سند امنیت ملی آمریکا

  • غلط زیادیِ دزدان دریایی!

  • رهبرانقلاب: جمهوری اسلامی، منطق غرب درباره زن را باطل کرد/ رسانه‌ها مراقب باشند ترویج دهنده تفکر غلط غربی درباره زن نباشند +عکس و فیلم

  • آمریکا و اسرائیل قادر به براندازی یا مهار هسته‌ای و موشکی ایران نیستند

  • قمار بن‌سلمان، موازنه وحشت در خلیج فارس

  • اقتصاد و سیاست، برای «طبقات فقیر» خیر، برای «طبقه متوسط» آری!

  • مراسم روز بسیج در حسینیه امام خمینی(ره) برگزار شد

  • آتش‌بسی که آتش‌بس نیست

  • آقای پزشکیان! مراقب «‌بازی در دو نقش» باشید!

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 400273
    تاریخ انتشار: 13/ارديبهشت/1404 - 11:22
    عراقچی:

    حق داشتن چرخه کامل سوخت هسته‌ای را داریم

    وزیر امور خارجه امروز در واکنش به اظهارات تکراری وزیر خارجه آمریکا با بیان اینکه تکرار دروغ‌ واقعیت‌های بنیادین را تغییر نمی‌دهد، گفت: ایران به عنوان یکی از امضاکنندگان مؤسس معاهده NPT، حق داشتن چرخه کامل سوخت هسته‌ای را دارد.

     حق داشتن چرخه کامل سوخت هسته‌ای را داریم

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت»

    سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه بامداد امروز (شنبه) ۱۳ اردیبهشت‌ماه به ادعاهای مارکو روبیو وزیر خارجه آمریکا درباره غنی‌سازی اورانیوم در ایران و اظهارات مداخله‌جویانه این مقام آمریکایی درباره ایران، واکنش نشان داد.وی با بیان اینکه «من به طور اصولی از ارائه استدلال در مورد عناصر کلیدی مذاکره از طریق رسانه‌ها اجتناب می‌کنم»، گفت: ولی آنچه می‌خواهم بگویم این است که تکرار دروغ‌ واقعیت‌های بنیادین را تغییر نمی‌دهد.
    مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا روز جمعه باز هم اظهارات قبلی‌اش را درباره غنی‌سازی اورانیوم در ایران تکرار کرده و در گفت‌وگویی با شبکه تلویزیونی فاکس‌نیوز گفت که اگر ایران خواهان یک برنامه هسته‌ای غیرنظامی صلح‌آمیز است باید اورانیوم غنی شده برای سوخت راکتورها را مثل ده‌ها کشور دیگر در جهان وارد کند.

     یک توافق معتبر و پایدار در دسترس است

    عراقچی که پیش از این به صراحت گفته بود «اصل موضوع غنی‌سازی قابل مذاکره نیست»، بامداد امروز در این باره افزود: ایران به عنوان یکی از امضاکنندگان موسس معاهده ان پی تی، کاملا حق داشتن چرخه کامل سوخت هسته‌ای را دارد. علاوه بر این، چندین عضو NPT وجود دارند که اورانیوم را غنی‌سازی می‌کنند در حالی که سلاح‌های هسته‌ای را هم کاملا رد می‌کنند.وی گفت: این باشگاه به غیر از ایران شامل چند کشور آسیایی، اروپایی و آمریکای جنوبی نیز می‌شود.رئیس دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: از موضع گیری حداکثری و لفاظی‌های تحریک‌کننده چیزی به جز نابود کردن شانس موفقیت حاصل نمی‌شود. وی در عین حال گفت که یک توافق معتبر و پایدار در دسترس است. تنها چیزی که لازم است اراده سیاسی قاطع و نگرش منصفانه است.

     روبیو چه گفت؟

    روبیو همچنین عنوان کرده که تنها کشورهایی در جهان اقدام به غنی‌سازی اورانیوم می‌کنند که سلاح هسته‌ای دارند و ایران در حال حاضر ادعا می‌کند که سلاح نمی‌خواهد، اما می‌خواهد تنها کشور بدون سلاح هسته‌ای در جهان باشد که اورانیوم را غنی می‌کند.
    وزیر خارجه آمریکا همچنین خواستار بازرسی کارشناسان کشورش از تأسیسات اتمی ایران شده و عنوان کرده است: «اگر همه چیزی که ایران می‌خواهد انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای است نباید از بازرسی‌های بین‌المللی و از جمله بازرسی‌های آمریکایی بیم داشته باشد.»
    این دومین باری است که روبیو درباره غنی سازی اورانیوم در ایران و وارد کردن مواد غنی شده از خارج از ایران سخن می‌گوید. او چندی پیش و قبل از برگزاری دور‌ سوم گفت‌وگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا که روز شنبه ششم اردیبهشت‌ماه در مسقط برگزار شد، گفته بود: «اگر ایرانی‌ها یک برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز می‌خواهند می‌توانند داشته باشند، اما مثل بسیاری از کشورهای دیگر در دنیا. یعنی اینکه مواد غنی‌ شده را وارد کنند.»
    این اظهارات همان زمان هم با واکنش عراقچی روبرو شد و در این باره گفت: میلی‌گرم به میلی‌گرم از اورانیوم غنی شده در ایران تحت نظارت کامل و مستمر آژانس بین المللی انرژی اتمی است.
    رئیس دستگاه دیپلماسی ۲۷ فروردین‌ماه هم درباره غنی‌سازی در ایران به صراحت گفته بود: غنی‌سازی ایران یک امر واقعی، پذیرفته شده و حقیقی است.
    ما برای اعتمادسازی نسبت به نگرانی‌های احتمالی آمادگی داریم. اما اصل موضوع غنی‌سازی قابل مذاکره نیست.

    مرتبط ها
    نظرات بینندگان
    نظرات شما