به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از کیهان ،
فیضالله عرب سرخی به خبرآنلاین گفت: شرایط منطقه دستخوش تغییرات بنیادینی شده و دیگر نمیتوان با نگاه گذشته به تحولات امروز پرداخت. مذاکرات ایران و آمریکا در یک بستر جهانی جدید آغاز شده و حکومت ناگزیر است برای موفقیت مذاکرات، سیاستهای داخلی خود را اصلاح کند. بدون تغییرات واقعی در داخل کشور، حتی بهترین توافقها نیز ناپایدار خواهند بود.
وی با ادعای تغییر سیاستهای آمریکا پس از روی کار آمدن ترامپ گفت: سیاستهای منطقهای و جهانی آمریکا دچار تغییر شده و مذاکرات فعلی ایران و آمریکا باید در این چارچوب جدید فهمیده شود. مذاکرات آغاز شده تنها یکی از وجوه تغییرات جدید است و بدون شناخت کامل تحولات منطقه، تحلیل درستی از این مذاکرات نخواهیم داشت. نگاه به تحولات امروز با عینک گذشته، خطای فاحشی است. هرچند تعیین دستور کار مذاکرات مسقط اقدام مهمی بوده، اما به هیچ وجه برای برونرفت از وضعیت فعلی کافی نیست.
عرب سرخی با یادآوری تجربه برجام گفت: پس از توافق برجام، بحث برجام ۲ و ۳ هم مطرح بود و اکنون باید دید آیا حکومت حاضر به توسعه دامنه مذاکرات در حوزههای دیگر هست یا خیر. یکی از سؤالات اساسی این است که آیا حکومت برای پایداری و موفقیت مذاکرات، سیاستهای داخلی خود را اصلاح خواهد کرد یا خیر. آینده مذاکرات، میزان موفقیت آن، و پایداری نتایج آن به این «اگر»ها بستگی دارد.
او گفت: مذاکرات خارجی، به تنهائی تضمینکننده باز شدن فضای داخلی نیست، اما بهبود وضعیت اقتصادی حاصل از توافقات میتواند زمینه مساعدتری برای تنفس سیاسی ایجاد کند. سیاست خارجی ادامه سیاست داخلی است؛ اگر در داخل کشور تغییر معناداری ایجاد نشود، در خارج هم نمیتوان به موفقیتهای ماندگار امید داشت.
وی افزود: اگر فشار اقتصادی از دوش مردم کاسته شود، آرامشی در جامعه شکل خواهد گرفت که میتواند هم به سود مردم باشد و هم به سود حکومت؛ اما این آرامش بدون اصلاح در سیاستهای داخلی به صورت پایدار محقق نخواهد شد.
ابراز اشتیاق این عضو حزب منحله افراطیون به برجام 2 و 3 در حالی است که اولاً هنگام مذاکرات هستهای و وعدههای گل و بلبل روحانی و ظریف و مدعیان اصلاحات، هیچ حرفی از افزایش تعهدات هستهای به تعهدات موشکی و منطقهای نبود و وعده داده میشد همه تحریمها در روز اجرای برجام یکجا و بدون بازگشت لغو خواهد شد.
اما وقتی طرف غربی امتیازات نقد را از دولت روحانی گرفت، وعده تعلیق تحریمها را به توقعات پایان ناپذیر جدید مانند تمکین از منویات FATF، تعهد آب و هوایی پاریس برای کاهش استفاده از سوخت فسیلی نیروگاهها، توقف فعالیتهای موشکی، واگذاری اقتدار منطقهای و مذاکرات جدید در اینباره کرد.
با وجود این واقعیتها و در حالی که جنازهای بیخاصیت از برجام به علاوه تهدید مکانیسم ماشه آن برجا مانده، یک سیاستباز ناشی میگوید باید برجام را به سایر ابعاد قدرت خود توسعه میدادیم و حالا هم باید همین کار را بکنیم یعنی از خود خلع قدرت کنیم!
نکته بعدی این است که عرب سرخی هیچ اشارهای به پایمال کردن برجام از سوی ترامپ نمیکند بلکه او ر ا طرفدار توافق وانمود میکند و در اینجا نه تنها خواستار گسترش مذاکرات (طلبکاریهای آمریکا) به دیگر حوزههای اقتدار ایران میشود، بلکه ادعا میکند سیاست داخلی ایران هم باید تغییر کند! برای یک توافق خارجی آن هم با رژیم بدسابقه و بدعهدی مثل آمریکا چرا باید جمهوری اسلامی سیاستهای داخلی خود را تغییر دهد. آیا امثال عرب سرخی مترجمها و دیلماجهای منویات آمریکاییها هستند؟!