به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از ایرنا
ابوالفضل نیکوکار روز چهارشنبه در گفتوگو با ایرنا، درباره آمار سرقت در سال ۱۴۰۳ اظهار کرد: اجرای طرح جامع و مصوبه ابلاغی شوراهای پیشگیری از وقوع جرم کشور راجع به تقسیم کار ملی پیشگیری و مقابله با سرقت برای بیش از ۲۰ دستگاه اجرایی و دولتی همچنین ارتقای آگاهیهای عمومی و گسترش فرهنگ پیشگیری از وقوع جرم سرقت از طریق رسانههای دیداری و شنیداری از دیگر عوامل تاثیرگذار بر کاهش سرقت در سطح استان تهران است.
ثبت ۹۵۰۳ گزارش در سامانه سجام
نیکوکار درباره سامانه سجام گفت: در سال ۱۴۰۳ تعداد ۹ هزار و ۵۰۳ گزارش به سامانه سجام واصل شده است که پس از بررسی و رصد و پایش اولیه تعداد سه هزار و ۵۹۶ گزارش قابلیت پیگیری داشت و در دستورکار قرار گرفت.
وی افزود: حقوق عامه، تبلیغ و انتشار موارد منافی عفت و اخلاق عمومی، ترک فعل مدیران، قاچاق تولید و خرید و فروش و حمل و نگهداری مشروبات الکلی و کلاهبرداری از طریق فضای مجازی از بیشترین گزارشهای ثبت شده توسط شهروندان بوده است که این گزارشها نسبت به سال ۱۴۰۲ رشد ۲۷ درصدی داشته است.
برگزاری ۱۰۶ دوره آموزشی برای مشاورین املاک
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران با اشاره به اجرای برنامه «ساماندهی روابط حقوقی اشخاص در حوزه معاملات املاک و خودرو از طریق بازرسیهای میدانی و برگزاری دورههای آموزشی برای متقاضیان پروانه تخصصی اشتغال مشاوره املاک و خودرو» افزود: تاکنون پنج هزار و ۶۱ نفر موفق به کسب نمره قبولی شدند و اسامی آنهابرای صدور پروانه به اداره کل ثبت اسناد و املاک تهران ارسال شده است.
وی گفت: مطابق برنامه مصوب سال ۱۴۰۳ باید ۲ هزار نفر آموزش میدیدند که در این برنامه ۹ هزار و ۲۶۰ نفر در استان تهران در دورههای آموزشی شرکت کردند.
اجرای طرح «قاضی مدرسه»
نیکوکار معاون اجتماعی و پیشگیر یاز وقوع جرم دادگستری تهران درباره اجرای طرح قاضی مدرسه گفت: طرح قاضی در مدرسه در ۳۳ دوره آموزشی با حضور ۱۳۱۲ نفر از دانشآموزان شامل ۲۶۰ دختر و ۵۲۰ پسر همچنین ۲۱۳ نفر از اولیا و ۳۱۹ نفر از مربیان برگزار شد.
وی افزود: این کارگاه ها توسط ۲۲ نفر از قضات با هدف انتقال محتوای آموزشی از جمله آشنایی با مبانی حقوقی، برخورداری از تساوی حقوق، حقوق و آزادی های سیاسی شهروندان، حقوق اقتصادی، رفاهی، آموزشی و تربیتی شهروندان و آگاهی از قوانین مرتبط با نوجوانان برگزار شد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران خاطرنشان کرد: اجرای طرح قاضی مدرسه در استان تهران، گامی مؤثر در راستای ارتقای آگاهی حقوقی و اجتماعی دانش آموزان و اولیاء و مربیان است و این طرح نشان دهنده تعهد دادگستری به آموزش و فرهنگ سازی در زمینه حقوق شهروندی و قوانین مرتبط نوجوانان است.
تشکیل ۲۹۳ پرونده شخصیت متهمان
نیکوکار درباره اقدامات دفتر حمایت از زنان و کودکان و خانواده معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران گفت:با هماهنگی با مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه و بسیج حقوقدانان، در سال ۱۴۰۳، تعداد ۱۰ وکیل به دادسرای ناحیه ۲۹، مجتمع قضایی اطفال و دادگاه کیفری یک اعزام شد تا به اطفال و نوجوانان کم توان بزه دیده و در معرض خطر مشاوره ارائه دهند.
وی افزود: با همکاری موسسه مهرآفرین در سال ۱۴۰۳، تعداد پنج مشاور در همه روزهای هفته به طور ثابت به دادسرای فوق اعزام شدند تا در تشکیل پرونده شخصیت برای متهمان همکاری داشته باشند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران گفت: اعزام مددکاران موسسه مهر آفرین به دادسرای ناحیه ۲۹ برای همکاری در تشکیل ۲۹۳ پرونده شخصیت باعث شد که هزار اطلاعات ثبتی و عملکردی در سامانه جامع حمایت از زنان کودکان و خانواده به ثبت برسد.