به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از جهان نیوز ،
۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷، رئیس جمهور وقت آمریکا با یک امضا توافق برجام را نقض و اعلام کرد از برنامه جامع اقدام متشرک بین یران و 5+1 خارج میشود. توافقی که ایران و 6 کشور دیگر برای رسیدن به آن، حدود 20 ماه وقت گذاشتند، تلاش کردند و هزینه دادند.
طی مذاکرات برجام، هیئت ایرانی بیشترین اعتماد و خوش بینی را نسبت به طرفهای غربی به خرج داد تا هرگونه مانع احتمالی از سر راه برداشته شود؛ به حدی که حتی امضا وزیر خارجه آمریکا به عنوان ضمانت پذیرفته شد. وزیرخارجه وقت ایران برای دستیابی به توافق سخاوت زیادی هم به خرج داد و در مقابل تعلیق تحریمها (نه لغو)، ذخایر اورانیوم غنی شده ایران تحویل داده شد، حق غنی سازی ایران به زیر چهار درصد رسید و قلب راکتور اراک نیز نابود شد.
در مسیر دستیابی به برجام، دولت وقت ایران از هیچ اقدامی دریغ نکرد؛ از قدم زدن با جان کری تا قهقه و خوش و بش در بالکن هتل کوبورگ، تا اینکه بالاخره توافق حاصل شد. بعد از آن هم ایران تمامی تعهدات خود را انجام داد؛ در مقابل آمریکا نه تنها به تعهدات خود به طور کامل عمل نکرد، بلکه تحریم های جدیدی را هم به بهانههای دیگر علیه ایران وضع کرد. در نهایت هم ترامپ روی کار آمد و همان برجام نصفه و نیمه را پاره کرد.
حافظه تاریخی ملت ایران از روزهایی که بیشترین انعطاف را در مذاکرات نشان دادند اما آمریکا با یک امضا آن را نقض کرد پاک نشده است؛ اما گویا رادیکال های غربگرا موسوم به اصلاح طلبان، آن روزها را از خاطر برده اند. مواضع رادیکال های اصلاح طلب در روزنامه هایشان به گونه ای است که گویی این جمهوری اسلامی بود که بدعهدی کرد و از برجام خارج شد!
اصلاح طلبان گرچه به غربگرایی شهرت دارند اما کمتر کسی تصور میکرد در جریان مذاکرات انگشت اتهام را به سوی ایران بگیرند و مذاکره کننده ایرانی را به روتوش کردن و عدم صداقت متهم کنند! یا پذیرش ایران به مذاکره را تن دادن جمهوری اسلامی به خواسته مردم بخوانند! گویی که آمریکا خواهان برداشته شدن تحریم ها و خوشبختی ملت ایران بوده اما جمهوری اسلامی قبول نمیکرده!
غربگرایان همراه با رسانههای آمریکایی توپ را به زمین ایران میاندازند؛ به گونهای که هرکس نداند تصور میکند قلمشان ترجمه شده گزارشات و مقالات فاکس نیوز است، از بس که از بدعهد خواندن آمریکا دوری میکنند و به مذاکره کنندگان ایرانی برای دادن امتیاز بیشتر فشار میآورند. دریغ از آنکه کمترین فشاری به آمریکا بیاورند و از آنها بخواهید انعطاف نشان دهد. مثلاً برای حسن نیت هم که شده از ترامپ بخواهند چند تحریم را لغو کند یا مقداری از پولهای بلوکه شده ایران را آزاد کند.
این نوع رویکرد اصلاح طلبان در جریان مذاکرات برجام هم وجود داشت. یکی از علل خروج ترامپ از برجام، عدم وجود ضمانت کافی از سوی آمریکاییها بود که آن هم محصول همین فشار رسانههای غربگرا بر تیم مذاکره کننده ایرانی بوده است. غربگرایان در جریان مذاکرات برجام خواهان دادن امتیازات بیحد و حصر از سوی ایران بودند و در مقابل امتیاز خاصی از آمریکا طلب نمیکردند.
دست این جماعت که برای سیاست آشنایان سالهاست رو شده، مردم هم مدتی است که کمتر وارد بازی آنها میشوند؛ نگرانی اساسی اما از سمت آمریکاییهاست که دوباره روی حامیان داخلی شان حساب باز کنند و از توافق احتمالی آینده هروقت که خواستند بیرون بزنند.