جمعه 19 ارديبهشت 1404 - Fri 09 May 2025
بنر پویش نه به تصادف برای استفاده پایگاه‌های خبری
  • برای هر سناریویی آماده هستیم/برای جنگ در هر مقیاسی آماده‌ایم/شهید رئیسی الگویی برای خدمت به اسلام بود

  • خلیج فارس،همیشه فارس خواهد بود

  • او از نخست‌وزیر بنیامین نتانیاهو ناامید شده است/ترامپ از فشار‌های نتانیاهو برای حمله به ایران کلافه شده

  • استقبال مکرون از یک تروریست حرفه ای در الیزه

  • تمجید باشگاه اینتر از طارمی

  • مهمترین وظیفه حوزه، بلاغ مبین و زمینه‌سازی برای تمدن نوین اسلامی

  • ناترازی در انتصابات؛ وقتی سخنگوی ستاد، مدیر برق کشور می‌شود! +عکس و فیلم

  • چند و چون اختلافات داخلی آمریکا درباره ایران

  • حج، تنها فریضه‌ای با ساختار کاملاً سیاسی است /هیچ منفعتی برای امت اسلامی بالاتر از اتحاد نیست+ فیلم

  • هیبت "تاد" فرو ریخت باز آرایی یک معادله نظامی

  • از گشت ارشاد تا حاشیه سازی برای قانون حجاب/ از داد و بیداد برای گشت ارشاد تا حمله گروهی به چند پیامک اخطار+جزئیات و عکس

  • مکانیسم ماشه تفنگ بی‌فشنگ است فریب نخورید!

  • آتش‌سوزی عظیم در ارتفاعات اسرائیل

  • برنج های پخته شده بدون آشیز در بندر شهید رجایی

  • اوکراین به‌زودی درهم‌ خواهد شکست

  • ترامپ، شیری بود که ظرف ۱۰۰ روز برّه شد

  • اشتباهات امت و سرنوشت تاریخی شیعه

  • مسئولان هرگونه سهل‌انگاری یا تعمّد را کشف و بر طبق مقررات پیگیری کنند

  • اخبار لحظه به لحظه از وضعیت بندر شهید رجایی بندرعباس /شمار جانباخته ها به ۲۸ نفر رسید/کمک رسانی نیروی های امدادی ( هلال احمر ، سپاه ، ارتش ، کمک های مردمی ) +عکس و فیلم

  • از روند مذاکرات راضی هستیم/مذاکرات این‌بار جدی‌تر بود/از جلسۀ آینده حدس می‌زنم که کارشناس سازمان انرژی اتمی اضافه شود

  • بنر پویش نه به تصادف برای استفاده پایگاه‌های خبری
    |ف |
    | | | |
    کد خبر: 397570
    تاریخ انتشار: 29/اسفند/1403 - 14:48
    عارف:

    حل ناترازی آب اولویت اصلی کشور است

    معاون اول رئیس جمهور با اشاره به بحران پیچیده آب در کشور گفت: حل ناترازی آب اولویت اصلی در ۶ ماه آینده است.

    حل ناترازی آب اولویت اصلی کشور است

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از مهر

    محمدرضا عارف در چهل و هفتمین جلسه شورای عالی آب که وزیر نیرو، سخنگوی دولت و مسئولان دستگاه‌های امر حضور داشتند، با اشاره به کاهش ۴۰ درصدی نزولات آسمانی و تاکید بر اینکه حل ناترازی آب اولویت اصلی در ۶ ماه آینده است، افزود: کاهش بارش‌ها مسئله‌ای جدی است که باید اقدامات لازم برای مقابله با کم‌آبی هر چه سریع‌تر اتخاذ شود.

    معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه برخی راهکارهای تامین آب با توجه به تجارب گذشته و شرایط کنونی کشور و جهان منسوخ شده است، گفت: مدیریت مصرف آب و اصلاح الگوی کشت دو راه پیش روی حل ناترازی آب است.

    وی افزود: ۸۰ درصد منابع کشور صرف کشت غرقابی می‌شود و در زمینه اصلاح الگوی کشت تا کنون شعار داده‌ایم و برخی روش‌های نوین نیز همانند آبیاری قطره‌ای به کار گرفته شد اما در آن زمان متخصصان و نخبگان دانشگاهی هشدارهای علمی و لازم در خصوص ناسازگاری چنین روش‌هایی با شرایط کشور دادند اما توجهی به این دغدغه‌ها نشد که امروز ضرورت دارد رویکردهای علمی و متناسب با شرایط کشور به کار گرفته شود.

    عارف در خصوص اصلاح الگوی مصرف تاکید کرد: سرانه مصرف آب باید مدیریت شود که طبق جدیدترین گزارش‌ها استان‌های یزد و اصفهان سرانه مصرف ۱۴۰ لیتر در روز داشتند که نشانگر اهمیت فرهنگ سازی و توجه مردم به این موضوعات برای اصلاح الگوی مصرف است.

    معاون اول رئیس جمهور تصریح کرد: باید سازوکار محلی با توجه به فرهنگ حاکم و ویژگی‌های مردم بومی منطقه برای کاهش مصرف و مدیریت آب بین آحاد جامعه فرهنگ سازی شود و تاکنون از مسئله مهم فرهنگ سازی غفلت کردیم تا جایی که برای ساده‌ترین مصارف آب میزان بالایی از آب آشامیدنی برای مصارف غیر آشامیدنی صرف می‌شود که باید با همکاری و مشورت نخبگان در کنار اقدامات علمی و فنی الگوی مصرف تغییر یابد.

    وی افزود: در بسیاری از کشورهای پرآب به نسل نوجوان سهم آب شرب و کشاورزی آموزش داده و این فرهنگ سازی از سنین پایین آغاز می‌شود.

    عارف با اشاره به شرایط سفره‌های آب زیرزمینی تصریح کرد: وضعیت کنونی سفره‌های آب زیرزمینی نتیجه عملکرد حکمرانی نادرست در زمینه آب است که قابل احیا نیست و تنها بخش‌های اندکی از سفره‌های آب زیرزمینی برای کشور باقی مانده است.

    در این جلسه برنامه‌های دولت و وزارت نیرو برای مقابله و مدیریت خشکسالی در ۲۸ استان کشور که بارش زیر نرمال دارند تدوین و به تصویب شورای عالی آب رسید.

    در ادامه این جلسه سازمان هواشناسی کشور گزارشی از وضعیت بارش سال آبی و پیش‌بینی بی‌هنجاری فصلی بارش و دما شامل وضعیت بارش کشور در هفت روز گذشته، نمودار مقایسه درصد تامین بارش سال آب جاری و بلند مدت، شاخص سلامت پوشش گیاهی، نمودار مقایسه تغییرات سطح برف در سال جاری در مقایسه با سال‌های گذشته، شاخص خشکسالی ارائه کرد و در ادامه اقدامات فوری و کوتاه مدت، میان‌مدت و بلندمدت شامل اصلاح ساختاری برای حل مشکلات کم‌آبی کشور، بحث، بررسی و تصمیم‌گیری شد.

    همچنین وزارت نیرو گزارشی از وضعیت تنش آبی در سال ۱۴۰۳ _‌۱۴۰۴، خلاصه وضعیت سدهای کشور و رتبه بندی بارش و وضعیت آبی استان‌های تهران، خوزستان و اصفهان ارائه کرد.

     

    نظرات بینندگان
    نظرات شما