جمعه 25 مهر 1404 - Fri 17 Oct 2025
  • جاسـوس و جاسوسی از نگاه اسـلام

  • شرم‌الشیخ سوم روسیاهی پادوهای داخلی ترامپ

  • سخنان ترامپ درباره صلح با ایران، فریب است

  • آغاز عملیات آزادی اسرا در تل‌آویو و غزه/ بیانیه مهم گردان‌های قسام در باره توافق تبادل اسرا/ صلیب سرخ دومین گروه از اسرای اسرائیلی را تحویل گرفت/ اولین گروه اسرای فلسطینی وارد غزه شدند +عکس و فیلم

  • طرح ترامپ، اعتراف واضح به اقتدار مقاومت

  • ایران پس از شرم ‌الشیخ!

  • پروژه خطرناک جدید ظریف؛ خلع سلاح به نام «مردم»

  • دل آرام، اراده مستحکم، ایمان ژرف و امید زنده، نتیجه اقامه نماز با خشوع و دل‌سپاری به خداست

  • زور آخر حماس و اسرائیل!

  • ادعای سرزمینی یا دیکته زیرزمینی؟!

  • صلح به سبک ترامپ؛ فرمان از واشنگتن، سکوت از تل‌آویو

  • رویداد ملّی «ایران همدل» برگزار شد

  • بی هنران را بگو‌ حجاب قانون خداست

  • ترامپ چگونه آمریکا را بی‌اعتبار کرد؟ فارن‌افرز پاسخ می‌دهد

  • اسنپ‌بک؛ طلاق ایران از غرب و آغاز دوران جدید ژئوپلیتیکی / وقت تغییر پارادایم از غربگرایی به واقع گرایی

  • واقعیت میدانی یا سلاح روانی دشمن؟

  • آقای باهنر، منظورتان چیست؟!

  • افشای شبکه عملیات سایبری اسرائیل در ایران / جعل اخبار بی‌بی‌سی+عکس و سند

  • آیت‌الله خاتمی: راه مقابله با جنایات، مقاومت است

  • آقای ترامپ، سرسختی فلسطینی‌ها را از نتانیاهو بپرس

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 337163
    تاریخ انتشار: 28/اسفند/1401 - 12:42

    هر نوع تغییر و تحول در رابطه ایران و عربستان تاثیرات بزرگی در منطقه دارد

    حسن لاسجردی گفت:روابط مناسب و یا غیر مناسب ایران و عربستان می‌تواند تاثیر خودش را بر سایر کشور‌ها به شکل بسیار جدی نشان دهد.

     هر نوع تغییر و تحول در رابطه ایران و عربستان تاثیرات بزرگی در منطقه دارد

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل ازمهر ، بیش‌تر از یک هفته است که از توافق ایران و عربستان گذشته است و این ۲ کشور بعد از ۷ سال و با میانجی گری چینی ها، پس از مذاکراتی فشرده برای برقراری رابطه با یکدیگر به توافق رسیدند.

    «علی شمخانی» دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران و «مساعد بن محمد العیبان» مشاور امنیت ملی عربستان به عنوان بالاترین مقام امنیتی دو کشور بزرگ غرب آسیا این توافق را امضا کردند. «وانگ یی» وزیر امورخارجه و بالاترین مقام دیپلماتیک چین واسطه این توافقنامه بود.

    توافقی مهم و راهبردی که با استقبال گسترده کشور‌های منطقه همراه شد. بسیاری از کشور‌های منطقه و کشور‌هایی که چندان نزدیکی از لحاظ جغرافیا به ایران و عربستان نیز ندارند به دلیل اعتبار این ۲ کشور در منطقه خاورمیانه و غرب آسیا این توافق را توافقی مهم و راهبردی و عامل ثبات و امنیت در منطقه دانستند و از آن استقبال کردند.

    حسن لاسجردی، کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با باشگاه خبرنگاران و در ارتباط با توافق ایران و عربستان اظهار کرد: با توجه به نقشی که ایران و عربستان در تحولات منطقه به عنوان دو بازیگر مهم دارند به هر صورت روابط مناسب و یا غیر مناسب این دو کشور می‌تواند تاثیر خودش را بر سایر کشور‌ها به شکل بسیار جدی نشان دهد.

    وی افزود: به طور مشخص اگر بخواهیم تفصیلی‌تر در این باره اظهار نظر کنیم به جهت آن که هم ایران و هم عربستان مدعی اسلام امروزی هستند و مشی خاص خود را دارند کشور‌های دیگر بنا بر دلایل بسیار گوناگون تحت تاثیر جایگاه ۲ کشور هستند و این جایگاه نیز با تاثیراتی که خود را بر مناسبات منطقه می‌گذارد نشان می‌دهد.

    لاسجردی ادامه داد: نکته دیگر آن است که به هر صورت درباره ایران و عربستان تجربه‌ی تاریخی نشان داده که پایه و ستون‌های مناسب برای تغییر و تحولات و تاثیر گذاری حتی در مناسبات منطقه و کشور‌ها هستند و این نیز نکته مهمی درباره این ۲ کشور است.

    وی گفت: نکته‌ی دیگر که شاید بسیار قابل ملاحظه است تاثیرات اقتصادی ایران و عربستان بر مناسبات اقتصادی منطقه است. به هر صورت هر دو کشور دارای قابلیت‌های خدادادی استراتژیک و صنعتی هستند و می‌توان گفت به‌ عنوان دو کشور توانا در منطقه نقش آفرینی می‌کنند لذا به این دلایل هر نوع تغییر تحول در رابطه با عربستان می‌تواند پژواک و تاثیرات خود را به شکلی جدی در مناسبات ۲ کشور نشان دهد.

    مرتبط ها
    نظرات بینندگان
    نظرات شما