دوشنبه 11 خرداد 1405 - Mon 01 Jun 2026
  • جشن قهرمانی آرسنال با حضور جمعیتی عظیم / عکس

  • شانس پرسپولیس برای آسیا چقدر است + عکس

  • کریس مورفی: تنگه هرمز بسته خواهد ماند

  • بیانیه نمایندگان مجلس

  • ساعت دیدار تدارکاتی تیم ملی فوتبال ایران و مالی

  • تداوم جنایات در لبنان برای ایران قابل تحمل نیست

  • اسکورت ایر فورس وان توسط بمب‌افکن‌های هسته‌ای / فیلم

  • جزئیات آخرین پیشنهاد ارسالی آمریکا به ایران

  • دست یابی هکرهای ایرانی به حساب اینستاگرام جان اف. بنتیوگنا

  • هدف ما اتصال مستقیم «خانه به بازار» است

  • جشن تولد اسطوره فوتبال ایران در لس آنجلس /فیلم

  • عبور ۱۵ فروند کشتی با مجوز س‍‍پاه از تنگه هرمز

  • مناظر شگفت‌انگیز از پارک ملی یلواستون / عکس

  • ۴۰۰ سهمیه حج ایران چطور سوخت؟

  • انهدام شبکه بزرگ قاچاق سوخت در اصفهان+ فیلم

  • طوفان و دیواری از گرد و خاک هاربین چین / فیلم

  • اطلاعی درباره توقیف نفتکش توسط فرانسه نداریم

  • حادثه تیراندازی در دانشگاه علوم پزشکی قزوین

  • تروریست‌های موساد به جان هم افتادند

  • شانس پرسپولیس برای آسیا چقدر است؟

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 336039
    تاریخ انتشار: 20/اسفند/1401 - 19:30

    کشف آنزیمی که از هوا برق تولید می‌کند

    دانشمندان استرالیایی در قالب یک دستاورد بزرگ علمی در حوزه تحقیقات انرژی پایدار، برای نخستین بار راهی برای تولید انرژی از هوای رقیق با استفاده از یک آنزیم یافتند.

    کشف آنزیمی که از هوا برق تولید می‌کند

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از فیوچریسم، برمبنای نتایج مطالعه جدیدی که این هفته در مجله نیچر منتشر شد، محققان دانشگاه موناش در ملبورن استرالیا یک آنزیم باکتریایی جدید کشف کردند که هیدروژن موجود در جو زمین را به الکتریسیته تبدیل می کند. این فناوری روزی می تواند در سلول های سوختی به کار رود و انرژی هر چیزی از ساعت هوشمند گرفته تا حتی خودروهای سواری را تامین کند.

    پروفسور کریس گرینینگ از محققان این طرح گفت: «مدتی است که می‌دانیم باکتری‌ها می‌توانند از هیدروژن موجود در هوا به عنوان منبع انرژی برای کمک به رشد و بقای خود از جمله در خاک‌های قطب جنوب، دهانه‌های آتشفشانی و اعماق اقیانوس استفاده کنند. اما ما تا به حال نمی‌دانستیم آنها چگونه این کار را انجام می‌دهند.»

    این آنزیم که Huc نام دارد از Mycobacterium smegmati - یک باکتری نسبتاً رایج و بسیار انعطاف پذیر - استخراج شده است. آنزیم یادشده از طریق برخی روش‌های پیشرفته نقشه برداری مولکولی کشف شد.

    ریس گرینتر، محقق ارشد و پژوهشگر دانشگاه موناش گفت: «Huc فوق العاده کارآمد است. برخلاف تمام آنزیم‌ها و کاتالیزورهای شیمیایی شناخته‌شده، حتی هیدروژن را بسیار اندک و به اندازه ۰.۰۰۰۰۵ درصد از هوایی که تنفس می‌کنیم، مصرف می‌کند.»

    مرتبط ها
    نظرات بینندگان
    نظرات شما