پنجشنبه 23 مهر 1405 - Thu 15 Oct 2026
  • نوبت بندی ثبت نام افزایش اعتبار کالابرگ

  • از گم کردن مسیر عملیات تا شکار جنگنده بعثی

  • قیمت گوشت قرمز امروز چهارشنبه ۲۲ مهر ۱۴۰۵

  • خیابان‌های استانبول رودخانه شد! / فیلم

  • شهادت افسانه عقیلا مهرستان در پی حمله تروریستی

  • سخنگوی سپاه: به سلاح‌های پیشرفته‌تر دست یافته‌ایم

  • طلسم عجیب ستاره سابق پرسپولیس بالاخره شکست

  • کشتی کانتینر بر متخلف با ۲۵۰۰ کانتینر در جنوب تنگه هرمز غرق شد

  • حمله موشکی و پهپادی ارتش یمن به آرامکو و فرودگاه ریاض

  • شهادت مامور پلیس مهرستان در حملۀ تروریست‌ های مسلح+ عکس

  • پایش متغیرها و الزامات ثبات پایدار ارز

  • مرزبندی با خشونت | عادی سازی ترور ممنوع+ عکس

  • تهدید ایران همچنان خاورمیانه را درگیر خود کرده است — راه شکستن این چرخه اینجاست

  • امارات و سودای تجزیه ایران

  • قیمت دلار امروز چهارشنبه ۲۲ مهر ۱۴۰۵

  • حمله بی‌امان شاخ‌چنگی مادر به کفتار / فیلم

  • جزئیات دیدار فرمانده کل سپاه و وزیر پیشنهادی دفاع

  • حمله به لنج صیادی در آب‌های سیریک + فیلم

  • سفر کوتاه کربلا به برنامه آخر هفته اضافه شد

  • شایعه اجرای شلاق کارکنان پتروپارس در هویزه کذب است

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 229444
    تاریخ انتشار: 26/اسفند/1399 - 14:15

    خریداران اوراق دولتی چه کسانی هستند؟

    مدیر ابزارهای نوین مالی فرابورس ایران گفت: عمده خریداران اوراق دولتی، بانک‌ها و صندوق‌های با درآمد ثابت هستند.

    خریداران اوراق دولتی چه کسانی هستند؟

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت»به نقل از فارس ،ندا بشیری مدیر ابزارهای نوین مالی فرابورس ایران با تاکید بر اینکه نوسانات بازار سهام و اوراق دولت رابطه علت و معلولی ندارند، گفت: دولت به منظور تامین مالی، در کنار اسناد خزانه اسلامی از ظرفیت سایر اوراق بهادار مبتنی بر بدهی مانند ‏اوراق مرابحه عام نیز استفاده می‌کند و در حالی که برخی ادعا می‌کنند فروش اوراق دولتی منجر به افت بازار سهام طی چند ماه اخیر شد اما این گزاره درستی نیست.

    بشیری با تاکید بر اینکه بانک‌ها و صندوق‌های با درآمد ثابت عمده اوراق را خریداری می‌کنند، اظهار کرد: بخش زیادی از این اوراق توسط بانک‌ها خریداری شده و منابعی بوده که وارد بازار سهام نمی‌شده است.

    وی در همین زمینه افزود: بخش دیگر اوراق هم توسط صندوق‌های سرمایه‌گذاری در اوراق بهادار با درآمد ثابت خریداری شده و از ابتدا نیز اکثر منابع جمع‌آوری‌شده صندوق‌های با درآمد ثابت مطابق امیدنامه آن باید به همین نوع سرمایه‌گذاری اختصاص ‌یابد.

    ‏به گفته بشیری، اوراق دولتی بازارگردان ندارد و چندان نقدشونده هم نیست، بنابراین عمده سرمایه‌گذاران خرد برای خرید این اوراق اقدام نکرد و تمایلی برای ورود به معاملات آن را ندارند.‏

    مدیر ابزارهای نوین مالی فرابورس ایران در ادامه سپرده بانکی و نرخی که صندوق‌های با درآمد ثابت پرداخت می‌کنند را با هم مقایسه کرد و گفت: نرخ سود ‏صندوق‌های با درآمد ثابت، جذاب‌تر است از این رو افراد زیادی از سمت بازار پول به سمت این صندوق‌ها جذب می‌شوند. ‏

    وی همچنین یادآور شد که با توجه به اینکه آمار معاملات سهام پایین است، آمار اوراق بیشتر نمایان می‌شود و افزود: در خرداد و تیرماه ‏سال جاری نیز که شاخص به شدت در حال افزایش بود، انتشار اوراق اراد شروع شده بود و باید در نظر گرفت که ‏مسیر جریانات نقدی مربوط به اوراق از سهام جداست و به طور کلی پولی که مربوط به اوراق است و صرف خرید اوراق می‌شود، ماهیت و مورد مصرف آن با ‏پولی که داخل بازار و سمت سهام است، متفاوت است.

    بشیری با اشاره به اینکه منفی شدن بازار می‌تواند باعث شود که اقبال به سمت اوراق بیشتر شود، تاکید کرد: البته نباید فراموش کرد که این اوراق، مورد معامله سرمایه‌گذاران حقیقی قرار نگرفته و عمده ورود منابع به این اوراق از طریق صندوق‌های با درآمد ثابت و بانک‌هاست.

    وی در پایان یادآور شد که برای تمامی سلایق با میزان ریسک‌پذیری متنوع در بازار سرمایه ابزارها و بازارهای مختلف وجود دارد؛ در داخل بازار سرمایه تسهیلاتی فراهم شده است که افراد ریسک‌گریز هم بتوانند از آن استفاده ‏کنند و نرخ آن از بازار پول هم بیشتر است‎ که همان صندوق‌های با درآمد ثابت هستند.

    مرتبط ها
    نظرات بینندگان
    نظرات شما