یکشنبه 10 آبان 1405 - Sun 01 Nov 2026
  • شکایت ترامپ درباره اپستین رد شد

  • رکورد شکست‌ناپذیری پادشاه سنگین‌وزن کشتی ایران

  • اروپا در زمینه‌سازی تجاوز به ایران نقشی مهم داشت

  • جولان کرونا و آنفلوآنزا در کشور

  • ملت ایران هیچ تصمیمی برای مذاکره هسته‌ای ندارد

  • نقطه قوت نظامی آمریکا که ایران آن را به نقطه ضعف‌ تبدیل کرد+ عکس

  • ایران نیروی دریایی و هوایی انگلیس را تروریستی خواند

  • طلا در محاصره؛ به‌روزرسانی پیش‌بینی قیمت اونس

  • هفت شرط اعلامی از سوی ایران باید تحقق پیدا کند

  • پرقدرت بر دشمن فرود آیید

  • سلیم موذن زاده / یا فاطمه من عقده ی دل وا نکردم

  • روایت مردی هندی پس از درگذشت همسرش / عکس

  • حمله پهپادی به پالایشگاه نفت روسیه / فیلم

  • پاییز رویایی در پل تاریخی راکوتزبروک آلمان / عکس

  • محمد نخودی مقتدرانه فینالیست شد +فیلم

  • اجرای پدافند غیرعامل در نیروهای مسلح ضرورت دارد

  • ماجرای شکست عراقی‌ها در آبادان / یادی از شهید دریاقلی سورانی

  • خروج خودرو و موبایل از بازار رسمی ارز کلید خورد

  • فرار دریانوردان تحت اسکورت آمریکا از تنگه هرمز

  • جزئیات سفر هیأت حج ایران به عربستان

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 227347
    تاریخ انتشار: 16/اسفند/1399 - 14:09

    ساخت کیت تشخیص کرونا

    متخصصان جوان کشورمان در یک شرکت دانش‌بنیانِ فناوری موفق شده‌اند برای نخستین بار در کشور، ربات و کیت استخراج RNA و DNA از نمونه‌های زیستی را طراحی و تولید کنند.

    ساخت کیت تشخیص کرونا

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت»به نقل از تسنیم، یک شرکت دانش‌بنیان، دانش ساخت ربات و کیت استخراجی نانو ذرات مغناطیسی را بومی‌سازی کرده است که این فناوری، سرعت استخراج DNA در آزمایشگاه را افزایش و زمان جواب‌دهی را کاهش‌ می‌دهد.

    یکی از چالش‌های جدی کشور در طول یک سال گذشته برای انجام آزمایش PCR کرونا، استخراج RNA از نمونه‌ها بوده است، اکثر آزمایشگاه‌های کشور هم‌اکنون از کیت‌های ستونی استفاده می‌کنند که نیازمند صرف انرژی انسانی و زمان بسیار زیادی است و به‌علت دستی بودن کل فرایند، احتمال خطا از نوع جابه‌جایی نمونه افراد زیاد است.

    معتبرترین آزمایشگاه‌ها با انجام سه نوبت کار سخت و طاقت‌فرسا و با اختصاص چند کارمند آزمایشگاه، در هر شبانه‌روز تنها ۱۰۰ یا ۲۰۰ نمونه RNA استخراج می‌کنند و به همین دلیل جواب آزمایش PCR به‌طور معمول با دو روز تا یک هفته تأخیر ارائه می‌شود که باعث به تعویق افتادن فرایند تشخیص، قرنطینه و درمان مبتلایان می‌شود.

    در همین زمینه متخصصان جوان کشورمان در شرکت دانش‌بنیان "پردیس‌ژن" فناوری موفق شده‌اند برای نخستین بار در کشور، ربات و کیت استخراج RNA و DNA از نمونه‌های زیستی را طراحی و تولید کنند.

    علی شریفی عضو هیئت علمی دانشگاه شریف و مدیر ارشد فناوری اظهار کرد:‌ فناوری استخراج نانو ذرات مغناطیسی در دنیا نیاز به تجهیزات بسیار گران‌قیمت و در حد چند میلیارد تومان داشته است و ما در ایران تلاش کردیم که این کیت و ربات را به‌روش نانو ذرات مغناطیسی تولید کنیم.

    حامد حشمتی کارشناس ارشد مکانیک و طراح ربات گفت: استفاده از نانو ذرات مغناطیسی به‌روش دستی زمانبر است و سختی‌ها و چالش‌های زیادی را به‌همراه داشته است و به همین خاطر به فکر ساخت رباتی برای اتومات کردن این فرایند افتادیم.

    وی ادامه داد:‌ مشابه این دستگاه با این کیفیت در خارج از کشور فقط در کشور ایالات متحده آمریکا موجود است و البته دستگاه‌های ساخت کشورهای اروپایی نیز هستند که قادر به انجام آزمایش‌های مختلف هستند.

    امین شیرعلی‌زاده دکترای نانوشیمی و طراح کیت نیز تصریح کرد:‌ نانوذرات مغناطیسی به‌صورت یک ذرات چندلایه هستند که هسته مرکزی آن کمتر از ۲۵ نانومتر اندازه دارد که یک پوسته روی آنها اعمال می‌شود و روی سطح این پوسته‌ها یک‌سری گروه‌های عاملی است که این گروه‌های عاملی باعث می‌شود که به‌صورت انتخابی، رشته‌های RNA یا DNA روی سطح ذرات بچسبد.

    وی ادامه داد: بعد از اعمال میدان مغناطیسی خارجی، آن ذره از ذرات مغناطیسی جدا می‌شود و بعد از جداسازی در یک محلول دیگر،‌ جداسازی ذرات مغناطیسی از DNA یا RNA اتفاق می‌افتد؛ مواد اولیه ساخت این دستگاه کاملاً داخلی است به‌جز یک نمونه که کاملاً وارداتی است و مابقی مواد اولیه، در آزمایشگاه خودمان ساخته می‌شود.

    مرتبط ها
    نظرات بینندگان
    نظرات شما