یکشنبه 26 مهر 1405 - Sun 18 Oct 2026
  • درخشش جونان میهن، تلالو امیدهای ملت به جوانان در مسیر تحقق آینده‌ای باشکوه است/ دعای خیر اینجانب بدرقه راه همۀ جوانان ایران سرافراز

  • دیدار وزیر پیشنهادی دفاع با رئیس ستاد کل نیروهای مسلح+جزئیات

  • پیام تبریک رهبر انقلاب در پی قهرمانی تیم ملی کشتی فرنگی زیر ۲۳ سال

  • نیروی دریایی سپاه: تنگه هرمز بسته است

  • پ‌ک‌ک در حال تخلیه مواضع خود در دهوک است

  • قیمت نفت امروز شنبه ۲۵ مهر ۱۴۰۵

  • سبک عرفانی در خنثی‌سازی مین!

  • قیمت موبایل‌ امروز شنبه ۲۵ مهر ۱۴۰۵

  • ادامه تیکه های علی کریمی به رضا پهلوی

  • روایت اقتدار موشکی ایران

  • «پیمان مکه» یا «پیمان پرچم دروغین»

  • طرح فلج کردن 72 ساعته ایران

  • جنگ خواهد شد؟ چه زمانی؟

  • بازداشت ۱۱ مزدور دشمن آمریکایی ـ صهیونیستی در ایلام

  • صادرات ایران به پاکستان موقتا متوقف شد

  • تمدید قرارداد پرسپولیس با ستاره های قدیمی‌

  • کنگره؛ ناظر جنگ یا شریک هزینه‌ها؟

  • تقلیل قدرت خرید کارگران

  • دفاع از مقاومت؛ ملاحظه راهبردی امنیت ملی ایران

  • ناکامی آمریکا با حملات دقیق ایران

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 155178
    تاریخ انتشار: 13/مهر/1398 - 16:04
    اکتشافات جدید ذخایر نفت

    کاهش بی سابقه اکتشافات نفتی

    اکتشافات جدید ذخایر نفت مرسوم در سه سال اخیر پایین‌ترین میزان در ۷۰ سال گذشته بوده‌اند و بهبود آنها به این زودی پیش‌بینی نمی‌شود.

     کاهش بی سابقه اکتشافات نفتی

    یافته‌های گزارش جدید "آی اچ اس مارکیت" نشان می‌دهد که اکتشافات نفت مرسوم به پایین‌ترین میزان در ۷۰ سال گذشته سقوط کرده‌اند. اکتشافات مرسوم که نقطه مقابل اکتشافات غیرمرسوم مانند شیل هستند، پس از بحران مالی جهانی ۲۰۰۸ و دوران پس از آن که حفاری افقی و شکاف هیدرولیکی در مناطق متعدد شیل امریکا شکل گرفت، سیر نزولی پیدا کردند.

     

    اما ریزش قیمت‌های نفت در سال ۲۰۱۴ ضربه اساسی را به اکتشاف نفت مرسوم زد و به این ترتیب این اکتشافات کاهش پیدا کردند.

    پس از این که اوپک در مواجهه با عرضه روزافزون در اواخر سال ۲۰۱۴ از کاهش تولید امتناع کرد، قیمت‌های نفت به شدت کاهش پیدا کردند و روند کاهشی آنها در یک سال و نیم بعد ادامه یافت. نرخ وست تگزاس اینترمدیت در اوایل سال ۲۰۱۶ به کف رسید و پایین ۳۰ دلار ایستاد تا این که کاهش تولید گروه اوپک پلاس باعث شد قیمت‌ها از شروع سال ۲۰۱۷ بیش از دو برابر افزایش یافته و بهبود پیدا کنند.

    اما رکود چند ساله بازار نفت به اشکال متعدد به اکتشاف نفت مرسوم لطمه زد. نه تنها شرکت‌ها هزینه خود را کاهش داده و سرمایه‌گذاری‌های پرریسک را لغو کردند بلکه غولها و سرمایه‌گذاران نفتی، حفاری شیل که سیکل کوتاه‌تری دارد را دارای ریسک کمتر ارزیابی کردند زیرا حفاری شیل به سرعت و در مدت چند هفته یا چند ماه در مقایسه با مدت چند سال برای پروژه‌های بزرگ نفت مرسوم، به بهره‌برداری می‌رسد و به این ترتیب سرمایه از سمت پروژه‌های مرسوم به سوی توسعه نفت غیرمرسوم روانه شدند.

    این امر به رشد چشمگیر تولید نفت شیل امریکا منجر شد در حالی که همزمان اکتشافات مرسوم به شدت کاهش پیدا کردند. شرکت‌های شورون و اکسون موبیل با این که ورود دیرهنگامی داشتند اما اکنون یکی از بزرگترین تولیدکنندگان در منطقه شیل پرمیان هستند.

    بر اساس گزارش اویل پرایس، با این حال مسئله تنها تغییر علاقه شرکت‌های حفاری و قیمت‌های پایین نفت نیست. طبق گزارش‌ ای اچ اس، میانگین اندازه اکتشافات نفتی کاهش پیدا کرده زیرا صنعت از مناطق پرریسک و نوظهور به مناطق توسعه یافته‌تر تغییر توجه پیدا کرده است.

    منبع : ایسنا

    مرتبط ها
    نظرات بینندگان
    نظرات شما