یکشنبه 09 ارديبهشت 1403 - Sun 28 Apr 2024
|ف |
| | | |
کد خبر: 193934
تاریخ انتشار: 26/مرداد/1399 - 10:59
جلالی:

روسیه در حمایت از حقوق بین‌الملل عزم جدی دارد

سفیر جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه اعلام کرد: روسیه با رای منفی خود به قطعنامه غیراصولی و مخرب آمریکا نشان داد در حمایت از حقوق بین‌الملل و مخالفت با یک‌جانبه گرایی عزم جدی دارد.

روسیه در حمایت از حقوق بین‌الملل عزم جدی دارد

کاظم جلالی در توئیتی ضمن تقدیر از روسیه و عدم موفقیت آمریکا برای تمدید تسلیحاتی ایران در شورای امنیت این مطلب را اعلام کرد.

وی گفت: بدون شک، این اقدام عادلانه و سازنده روسیه قابل تقدیر و تحسین است. جمهوری اسلامی ایران احترام به حقوق بین الملل و همکاری مشترک در مقابله با تهدیدات جهانی را تنها راه دستیابی به صلح و ثبات در جهان می داند، ایران و روسیه در این رویکرد بین المللی در کنار هم هستند.

به گزارش ایرنا، قطعنامه پیشنهادی آمریکا برای تمدید ممنوعیت تسلیحاتی ایران، دیروز نتوانست از سد شورای امنیت سازمان ملل متحد بگذرد و شکستی دیگر را در دفتر دیپلماسی زورگویانه آمریکا به ثبت رساند.

رای گیری انجام شده با  ۱۱ رای ممتنع، ۲ موافق(آمریکا و جمهوری دومنیکن)و ۲ مخالف شکست خورد.

۸۱ روز دیگر مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، دولت ترامپ سرنوشت خود را در سیاست خارجی به تمدید تسلیحاتی ایران گره زده است و می‌خواهد از آن برای تبلیغات استفاده کند.

ترامپ که در هجدهم اردیبهشت ۱۳۹۷ به طور یکجانبه به مشارکت آمریکا در برجام خاتمه داد، سیاست موسوم به فشار حداکثری را بر مردم ایران تحمیل کرد تا به زعم خود بتواند درباره نقایص توافقی که همواره آن را فاجعه بار نامیده است، با ایران به توافقی جدید دست یابد.

به موجب قطعنامه ۲۲۳۱ که متعاقب برجام به تصویب شورای امنیت رسید، ممنوعیت تسلیحاتی ایران پس از ۱۳ سال در ۲۷ مهرماه امسال به پایان می‌رسد. از این رو، آمریکایی‌ها ابتدا قطعنامه بسیار سختگیرانه‌ای متشکل از ۱۵ بند مقدماتی و ۳۵ بند عملیاتی ارائه دادند.

با مشخص شدن مخالفت جدی کشورها با این قطعنامه که به نوعی اعلام جنگ با ایران محسوب می‌شد، آمریکایی‌ها روز سه‌شنبه قطعنامه خود را اصلاح کردند و به ۲ بند مقدماتی و ۲ بند عملیاتی محدود ساختند.

با این حال اکثریت قریب به اتفاق اعضای شورای امنیت با این مساله مخالف بودند چرا که این کار به معنای شلیک تیر آخر به برجام ‌بود.  از این رو در رای‌گیری به قطعنامه پیشنهادی آمریکا، روسیه و چین به صراحت با آن مخالفت کردند، اروپایی‌ها و غیرمتعهدها هم به آن رای ممتنع دادند و به این ترتیب، آمریکا طعم تلخ شکست دیپلماتیک در برابر ایران را بار دیگر چشید.

منبع : ایرنا

نظرات بینندگان
نظرات شما