شنبه 24 آبان 1404 - Sat 15 Nov 2025
  • بارش برف و باران در استان‌های غربی کشور

  • مراسم یادبود همایون ارشادی

  • واکنش مشاور روحانی به یک خبر و پاسخ کیهان

  • تصمیم تاریخی امام خامنه‌ای چگونه ایران را یک قدرت جهانی کرد؟ +عکس

  • لگدمال‌کردن پرچم اسرائیل اونم تو جام جهانی شمشیربازی ،

  • وضعیت سد امیرکبیر - ۱۹ آبان

  • صحن علنی مجلس - 20 آبان

  • تلف شدن یکد قلاده ببر الیمالات نور در مازندران

  • ابراز همدری رهبر معظم انقلاب با خانواده صابر کاظمی

  • همایون ارشادی آسمانی شد

  • رضا پهلوی، پسر تبعیدی شاه ایران، خود را در نقش منجی می‌بیند

  • دستور اژه‌ای برای پیگیری پرونده بانک آینده تا نتیجه نهایی

  • شهر دیجیتالی «‌نئوم» بن سلمان؛ واقعیت است یا سراب؟

  • اسرائیل به این زودی‌ها وارد درگیری مجدد با ایران نمی‌شود

  • حضور رئیس جمهور در تمرین تیم ملی فوتبال شب گذشته

  • در پرسپولیس در حال جنگیدن هستیم

  • عیار اوسمار با شکست استقلال خوزستان مشخص نمی‌شود

  • زیردریایی گمشده نازی‌ها در اعماق اقیانوس پیدا شد؛ آیا هیتلر واقعا به آمریکای جنوبی گریخت؟

  • دستور وزارت خارجه «نتانیاهو» در مورد شهردار جدید نیویورک/اسرائیل به دنبال یک استراتژی پس از پیروزی «ممدانی»

  • هیچ دختری نمی‌تواند با ما ازدواج کند

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 21533
    تاریخ انتشار: 05/اسفند/1394 - 16:24
    پایگاه خبری حامیان ولایت/انتخابات

    انتخابات مجلس چه‌زمانی به دور دوم کشیده می‌شود؟/کف رای یک کاندیدا برای ورود به مجلس چقدر است؟ /کف رای یک کاندیدا برای ورود به مجلس چقدر است؟

    ماده ۸ از فصل اول قانون انتخابات تصریح می‌کند که"انتخاب نماینده در مرحله اول منوط به کسب اکثریت حداقل یک چهارم کل آراء و در مرحله دوم و همچنین انتخابات میان دوره‌ای با کسب ‌اکثریت نسبی به هر میزان است"

    انتخابات مجلس چه‌زمانی به دور دوم کشیده می‌شود؟/کف رای یک کاندیدا برای ورود به مجلس چقدر است؟ /کف رای یک کاندیدا برای ورود به مجلس چقدر است؟

    برابر با تصریح اصل ششم قانون اساسی مبنی بر اینکه "در جمهوری‏ اسلامی‏ ایران‏ امور کشور باید به‏ اتکاء آراء عمومی‏ اداره‏ شود از راه‏ انتخابات‏: انتخاب‏ رئیس‏ جمهور، نمایندگان‏ مجلس‏ شورای‏ اسلامی‏، اعضاءی‏ شوراها و نظایر اینها، یا از راه‏ همه‏ پرسی‏ در مواردی‏ که‏ در اصول‏ دیگر این‏ قانون‏ معین‏ می‏ گردد." دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی جمعه 7 اسفند در سراسر کشور برگزار خواهد شد.

    قرار است نمایندگان دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در انتخابات جمعه 7 اسفند مشخص شود؛ ماده 8 از فصل اول قانون انتخابات تصریح می‌کند که"انتخاب نماینده در مرحله اول منوط به کسب اکثریت حداقل یک چهارم کل آراء و در مرحله دوم و همچنین انتخابات میان دوره‌ای با کسب ‌اکثریت نسبی به هر میزان است" و با این وجود، کاندیدای که موفق به کسب یک چهارم آرای نشوند باید در مرحله دوم انتخابات در معرض رای مردم قرار بگیرند.

    ماده 9 از فصل اول قانون انتخابات در همین زمینه تصریح می‌کند: "چنانچه در مرحله اول برای یک یا چند نفر از داوطلبان اکثریت حداقل یک چهارم آراء حاصل نگردید، انتخابات دو مرحله‌ای خواهد شد، بدین ‌معنی که از بین نامزدهایی که اکثریت حداقل یک چهارم آراء را در مرحله اول بدست نیاورده‌اند، فقط به تعداد دو برابر نمایندگان مورد نیاز از بین کسانی که ‌بیشترین آراء را در مرحله اول داشته‌اند، در انتخابات مرحله دوم شرکت می‌کنند و در صورتی که تعداد نامزدهای باقیمانده، کمتر از دو برابر باشد، تمام‌ آنان در مرحله دوم انتخابات شرکت خواهند نمود".

    محمد جواد کولیوند نایب رئیس کمیسیون شوراها با اشاره به طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات گفت که این مصوبه مجلس به دلیل عدم تائید از سوی شورای نگهبان معتبر نیست و درباره میزان آرای کاندیدا در مرحله اول همان یک چهارم اعمال خواهد شد.

    کولیوند گفت: ما در اصلاح قانون انتخابات، یک پنجم را جایگزین یک چهارم کرده بودیم اما به دلیل اشکالی که شورای نگهبان به بخش برگزاری الکترونیکی انتخابات داشت، کل این مصوبه مورد تائید شورای نگهبان قرار نگرفته و درباره انتخابات آتی، قوانین قبلی لازم الجراست.

    بحث مهم دیگر درباره زمان برگزاری مرحله دوم انتخابات که مشمول کسانی که در دوره اول رای داده بودند، است که تبصر3 ماده 9 از فصل اول قانون انتخابات، درباره زمان برگزاری مرحله دوم انتخابات تصریح می‌کند: "وزارت کشور با هماهنگی شورای نگهبان زمان انجام مرحله دوم انتخابات را ظرف یک ماه پس از اعلام نتیجه مرحله اول و تأیید ‌صحت انتخابات توسط شورای نگهبان، تعیین و اعلام خواهد نمود".

    منبع : تسنیم

    مرتبط ها
    نظرات بینندگان
    نظرات شما