جمعه 10 مهر 1405 - Fri 02 Oct 2026
  • شکلات در مخفیگاهش دستگیر شد!

  • تهران امروز بارانی می‌شود

  • تجاوز هوایی عربستان سعودی به سه استان یمن

  • درخواست خاص چین و ایران از جامعه جهانی

  • تشکیل «تونل زمان» اختصاصی برای رضا پهلوی

  • ماجراجویی جدید آمریکا پایان تسلط او بر منطقه خواهد بود

  • والیبال ایران مقتدرانه فینالیست شد

  • کرملین: اوکراین باید تاوان حملاتش را بدهد

  • عملیات حافظان امنیت علیه تروریست‌ها در راسک

  • بمب اتمی انرژی در تنگه هرمز

  • ورزشکار چینی با دندان به جان حریف افتاد

  • آخرین وضعیت سفر استقلال به قطر

  • آمریکا با همه امکانات از عراق اخراج شد و از ایران هم شکست خورد

  • زارع فینالیست شد

  • کشته شدن سرکرده سعودی در درگیری با ارتش یمن

  • انتخابات داخلی اسرائیل و پروژه حذف نخست وزیری رژیم صهیونیستی/ پشت پرده ادعاها در رابطه با نادیده گرفتن هشدار وقوع حمله ۷ اکتبر از سوی نتانیاهو چیست؟

  • آمریکا باید پاسخگوی جنایات خود باشد

  • مشورت عجیب ترامپ با هوش مصنوعی!

  • مداخله 2 میلیارد دلاری؛ بانک مرکزی چگونه ترمز دلار را می‌کشد؟

  • اینترنشنال؛ از آموزش ساخت کوکتل مولوتف تا تجویز خشونت

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 89767
    تاریخ انتشار: 12/اسفند/1396 - 20:08
    آفریقای جنوبی

    راز سوء قصد تروریستی به مخزن اسرار قذافی

    یکی از تحلیلگران مرکز مطالعات امنیتی آفریقای جنوبی با اشاره به سوء قصد تروریستی به مدیر دفتر معمر قذافی به زوایای پنهان موضوع پرداخته است.

     راز سوء قصد تروریستی به مخزن اسرار قذافی

    به نقل از اسپوتنیک، پیتر فابریکس تحلیلگر مرکز مطالعات امنیتی آفریقای جنوبی با اشاره به سوء قصد تروریستی به «بشیر صالح بشیر» مدیر دفتر سرهنگ معمر قذافی دیکتاتور مقتول لیبی از وی عنوان مخزن اسرار ناگفته معمر قذافی و عالِم به گنج مفقود شده سرهنگ، یاد کرده است.


    وی افزود: سوء قصد تروریستی سئوالات زیادی درباره اینکه چرا مخزن اسرار قذافی و حامل مهرهای بانکی وی آفریقای جنوبی را انتخاب کرده، مطرح کرده است.

    فابریکس بیان کرد: منابع دولتی که نامشان را فاش نکردند تاکید کردند که بشیر صالح بشیر بیش از ۵ سال است که در آفریقای جنوبی به سر می برد یعنی از زمان فرار از طرابلس به دنبال سرنگونی رژیم قذافی در سال ۲۰۱۱ اول به نیجر و سپس فرانسه و از آنجا به آفریقایی جنوبی رفته است.

    این تحلیلگر آفریقایی جنوبی اعلام کرد: وضعیت بشیر صالح بسیار مبهم اما با وجود اینکه وی تحت تعقیب اینترپل از سال ۲۰۱۲ قرار گرفته است اما اقدامی برای بازداشت وی از سوی مقامات آفریقای جنوبی صورت نمی گیرد.


    بشیر صالح بشیر مدیر دفتر قذافی از سال ۱۹۹۸ و رئیس صندق سرمایه گذرای لیبی در آفریقا و معروف به روابط قوی در قاره سیاه است.

    از نگاه فابریکس؛ علت اینکه آفریقای جنوبی از مخزن اسرار قذافی حمایت می کند این است که بشیر بخش زیادی از دارایی قذافی را در آفریقای جنوبی پنهان کرده؛ دارایی هایی که رقمی بالغ بر ۱۰۰ میلیارد دلار آمریکا می شود. این تحلیلگر به انباشه کردن یک میلیار دلار از پول و طلا و سنگ های قیمتی در انبار فرودگاه اورتامبو در آفریقای جنوبی اشاره کرده است.

    پلیس آفریقای جنوبی تدابیر شدید امنیتی پس از سوء قصد به جان بشیر صالح بشیر به عمل آورده است.

    این تحلیلگر گفت: به نظر می رسد که بشیر صالح بشیر فقط مخزن اسرار قذافی نیست بلکه عالِم به گنج مفقود شده سرهنگ قذافی نیز هست. تیمی از کارشناسان سازمان ملل تلاش کردند که دارایی ها و گنج مخصوص قذافی و صندوق سرمایه گذاری لیبی در آفریقای جنوبی را بیابند اما راه به جایی نبردند و به نظر می رسد که شیوه پنهان کردن آن به شکل بی سابقه ای پیچیده است به طوری که عملیات جستجو از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۵ بی ثمر بوده است.

    منبع : خبرگزاری مهر

    مرتبط ها
    نظرات بینندگان
    نظرات شما