پنجشنبه 08 مرداد 1405 - Thu 30 Jul 2026
  • حزب‌الله: آمریکا به هیچ توافقی پایبند نیست

  • هشدار سپاه‌ پاسداران به کشورهای کمک‌کننده به متجاوزان علیه ایران

  • قیمت یک کیلو گوشت گوسفندی امروز ۸ مرداد

  • خودتحقیری به سبک یک سلبریتی؛ ما هیچی نیستیم!+ فیلم

  • فانتزی‌سازی از پهلوی بعد از منوتو به غنی‌نژاد رسید+عکس

  • قیمت لحظه ای دلار امروز پنجشنبه 8 مرداد

  • تکذیب حمله آمریکا به بندرعباس

  • شنیده شدن صدای سه انفجار در جزیره قشم

  • پل B۱ کرج با تغییراتی در سازه، ترمیم می‌شود

  • انصارالله به‌دنبال اخذ عوارض از کشتی‌هاست

  • قیمت جدید برنج ایرانی و خارجی در بازار

  • ​​​​​​​ ترامپ ایران را به حملات جدید تهدید کرد

  • وثیقه تحصیل در خارج از کشور چقدر است؟

  • عجله ترامپ برای مذاکره با ایران

  • چرت زدن ترامپ در مراسم خاکسپاری گراهام! / فیلم

  • تسلط روسیه بر دو منطقه دیگر در اوکراین

  • ایران حملات تجاوزکارانه آمریکا و عربستان به عراق را به شدت محکوم کرد

  • دریادار سیاری: اشراف کامل ایران بر تنگه هرمز

  • خودکشی ۲ نظامی زن صهیونیست در یک هفته

  • برای رفع خستگی چه ویتامین‌ هایی لازم است؟

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 88518
    تاریخ انتشار: 24/بهمن/1396 - 17:02
    اخبار کوتاه

    علت حذف نشدن «کنکور» چیست؟

    یک کارشناس آموزش و پرورش با اشاره به تبعات ناشی از تبلیغات موسسات کنکوری بویژه در رسانه ملی گفت: علیرغم مشکلات عدیده‌ای که کنکور به همراه دارد، حداقل مزیت‌اش این است که عادلانه‌ترین روش موجود است و پای رانت و جایگزینی روابط به جای ضوابط را کوتاه می‌کند و اجازه نمی‌دهد یک عارضه اجتماعی عمیق‌تر شود.

    علت حذف نشدن «کنکور» چیست؟

    هامون سبطی درباره علت مقاومت‌ها برای حذف کنکور علیرغم برخورداری از مصوبات قانونی و افزایش آسیب‌های ناشی از تربیت کنکور محور در مدارس اظهار کرد: حقیقت آن است که ما با یک سری رشته محل پرطرفدار روبرو هستیم و شمار دانش‌آموزانی که قرار است این صندلی‌ها را تصاحب کنند چندصد برابر ظرفیت موجود است.

    وی افزود: چه کنکور و چه هر روش دیگری باید قادر باشد که با توجه به این رشته محل‌های خاص از بین دست کم ۵۰۰ هزار نفر تعدادی را گزینش کند. این در حالی است که آموزش و پرورش نمی‌تواند چنین غربالگری کند، زیرا در این صورت، باید بر میزان سختی سوالات امتحانات نهایی بیفزاید که خود تبعاتی دارد و کار به جایی می‌رسد که ممکن است همه دانش آموزان نتوانند پایه تحصیلی خود را پشت سر بگذارند و فارغ‌التحصیل شوند.

    این کارشناس آموزش و پرورش با بیان این که در شرایط فعلی نیاز به یک آزمون استاندارد کشوری داریم مگر آنکه تعداد دانشگاه‌های خوب و امکانات فرهنگی و اجتماعی کل کشور به حدی افزایش یابد که خانواده‌ها و دانش‌آموزان اصرار نداشته باشند در رشته‌ها و شهر‌های خاصی پذیرفته شوند عنوان کرد: وقتی شرایط یکسان نباشد وضعیت نیز بهبود پیدا نمی‌کند؛ علیرغم مشکلات عدیده‌ای که کنکور به همراه دارد، حداقل مزیت‌اش این است که عادلانه‌ترین روش موجود است و پای رانت و جایگزینی روابط به جای ضوابط را کوتاه می‌کند و اجازه نمی‌دهد یک عارضه اجتماعی عمیق‌تر شود.

    سبطی در ادامه با اشاره به عوامل آسیب زای ناشی از کنکور سراسری اظهار کرد: هیچگاه یک معلم، چه در مدرسه دولتی، چه در مدرسه غیردولتی چه در آموزشگاه و ... نمی‌گوید من روش‌هایی را به توی دانش آموز تعلیم می‌دهم که بدون حل مساله و بدون فهم درس از عهده پاسخگویی به سوالات تستی برآیی، اما این رسم تازه چند سالی است که باب شده و برخی مدرسان برخی موسسات بر روی تکنیک‌های تست زنی مانور تبلیغاتی می‌دهند و این موضوع را القاء می‌کنند که نیاز به دانش و دانایی، مطالعه و تعمق نیست و تکنیک‌هایی وجود دارد که فقط در توبره این موسسات پیدا می‌شود.

    وی ادامه داد: این دست از آموزش‌های پیش از دانشگاه، به پایه‌های آموزش عمومی در کشور ضربه اساسی وارد می‌کند. در این میان شاهد افزایش ساخت برنامه‌های مشارکتی این دست موسسات کنکوری با رسانه ملی طی چند سال اخیر بوده‌ایم که بر شدت این آسیب افزوده است و در این برنامه‌ها مطالبی بیان می‌شود که فایده و بار علمی ندارد.

    این کارشناس آموزش و پرورش با بیان اینکه در برخی از این برنامه‌های مشارکتی، مدرس تکنیک‌هایی را آموزش می‌دهد که به هیچ وجه در کنکور جواب نمی‌دهد و یک نوع فریب عوام است مدعی شد: دیده شده این موسسات بابت این روش‌های خارق العاده و بسته‌های جادویی هزینه‌هایی بین پنج تا ۲۵ میلیون تومان از خانواده‌های ناآگاه دریافت کرده و بسته‌های آموزشی خود را به آن‌ها فروخته اند. در واقع آن‌ها با بسته‌های آموزشی پنج میلیون تومانی شروع می‌کنند و هرچند هفته یکبار با دانش آموز و خانواده اش تماس می‌گیرند و می‌گویند بسته وی آی پی، بسته جمع بندی و ... دارند و بتدریج برخی داوطلبان کنکور تا ۲۵ میلیون تومان هم هزینه کرده‌اند.

    سبطی ادامه داد: به استثنای چند استاد نامی و شریف، نظارتی بر صلاحیت علمی برگزارکنندگان این برنامه‌ها وجود ندارد. حتی از آنان مدرک تحصیلی هم درخواست نمی‌شود. فقط باید هزینه‌ای پرداخت شود تا آنتن در اختیار افراد سودجو قرار گیرد. چرا مسئولان در برابر این رسوایی آشکار و فریب عمومی واکنشی نشان نمی‌دهند؟ مافیای واقعی آموزش کشور در این جا نهفته است.

    وی تاکید کرد که جو ناسالمی که در چند سال اخیر از طریق رسانه ملی بر فضای آموزشی کشور حاکم شده، نباید از سوی مسئولان دلسوز فرهنگ و آموزش نادیده گرفته شود، زیرا یکی از ضربه‌های بزرگ به ماهیت آموزش در همین چند سال و با شیوع این دست برنامه‌ها و تبلیغات در تمامی شبکه‌های صدا و سیما و در تمامی ساعات ممکن، وارد شده است.
     

    منبع : ایسنا

    مرتبط ها
    نظرات بینندگان
    نظرات شما