یکشنبه 05 مهر 1405 - Sun 27 Sep 2026
|ف |
| | | |
کد خبر: 53415
تاریخ انتشار: 21/فروردين/1396 - 11:42
افغانستان

گسترش مناسبات با عشق‌آباد

رئیس‌جمهور افغانستان در پیام تبریکی به همتای ترکمنی خود به مناسبت بیست‌وپنجمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک بین «کابل» و «عشق‌آباد» بر گسترش همکاری بین ۲ کشور تاکید کرد.

 گسترش مناسبات با عشق‌آباد

در عشق‌آباد، «محمد اشرف غنی» رئیس جمهور افغانستان در پیامی به «قربانقلی بردی‌محمداف» رئیس جمهور ترکمنستان به مناسبت بیست و پنجمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک 2 کشور تبریک گفت.

غنی در این پیام گفت: برنامه‌های اقتصادی منطقه‌ای افغانستان و ترکمنستان در یک راستا بوده و این موضوع نیز در توسعه و گسترش هر چه بیشتر مناسبات همه جانبه بین 2 کشور تأثیرات مثبتی دارد.

وی تصریح کرد: طرح‌های کلانی همچون خط لوله گاز «تاپی» و خط آهن «آتامراد»-«آقینه» گواه همکاری‌های تنگانتگ بین 2 کشور می‌باشد.

رئیس جمهور افغانستان ضمن قدردانی از رئیس جمهور ترکمنستان و دولت این کشور بابت گسترش تعاملات بین 2 کشور، گفت: «کابل» آماده‌ است، مذاکرات و گفت‌وگوهایی جهت گسترش هر چه بیشتر مناسبات با عشق‌آباد را در برنامه خود قرار دهد.

روابط دیپلماتیک ترکمنستان و افغانستان در پی کسب استقلال عشق‌آباد از 25 سال پیش آغاز شده است.

صادرات برق و فرآورده‏‌های نفتی و گازی ترکمنستان به افغانستان، همکاری‏‌ در زمینه حمل و نقل و ترانزیت کالا، ارتباطات، روابط فرهنگی و آموزشی از مهمترین محورهای تعاملات بین 2 کشور می‏‌باشد.

ترکمنستان قصد دارد میزان صادرات برق به افغانستان را تا 500 مگاوات افزایش دهد.

علاوه بر ارائه کمک‌های انسان دوستانه، طرح‌های زیربنایی همچون راه‌آهن ترکمنستان-افغانستان-تاجیکستان، ساخت دالان حمل و نقل و ترانزیت کالا از دیگر طرح‌های بین‌‏المللی و منطقه‌‏ای هستند که «عشق‌آباد» و «کابل» برای تحقق آنها تلاش می‏‌کنند.

منبع : خبرگزاری فارس

مرتبط ها
نظرات بینندگان
نظرات شما