سه شنبه 30 تير 1405 - Tue 21 Jul 2026
  • ؛ تقدیر از بهمن فرمان آرا / عکس

  • لحظه به صدا درآمدن آژیر خطر در کویت / فیلم

  • رکوردشکنی تازه طلای جهانی بازارها را شوکه کرد

  • آمریکا سیلی سخت خورد بار دیگر به نیرنگ مذاکره پناه برد

  • قیمت گوشی سامسونگ و آیفون سه‌شنبه ۳۰ تیر

  • آیا قهوه برای قلب مفید است؟

  • نزاع دسته‌جمعی در محله نیروی هوایی

  • قیمت سکه امروز سه شنبه 30 تیر

  • دیدار وزیر کشور با نخست‌وزیر پاکستان در اسلام‌آباد

  • بازیکن ستاره آلومینیوم اراک به باشگاه استقلال پیوست

  • همه هستی بدهم، هستی من نیز وطن

  • جنگی که به حساسیت‌های غرب‌آسیا دامن زد+عکس

  • تابوت‌های آماده!/ هلاک رسیدن سربازان آمریکایی

  • وقتی سلبریتی‌ها کارشناس جنگ می‌شوند+عکس

  • دستگیری مهره تبلیغاتی رژیم صهیونیستی در تهران

  • دوقطبی‌های کاذبی که فردوسی‌پور در مدت محدود ایجاد کرد + عکس

  • اشک‌های فردوسی‌پور پس از تعریف و تمجید حاج‌رضایی/ فیلم

  • خبر فوری / افزایش حقوق بازنشستگان انجام شد ؟

  • جنایت دشمن علیه کارکنان نیروی دریایی ارتش

  • آخرین وضعیت صدور گواهینامه موتورسیکلت برای زنان

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 429586
    تاریخ انتشار: 30/تير/1405 - 16:43

    ۷۵ درصد بیماری‌های نوپدید منشأ حیوانی دارند

    رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه بیش از ۷۵ درصد بیماری‌های نوپدید منشأ حیوانی دارند، بر کنترل بیماری‌های مشترک انسان و حیوان با همکاری سازمان دامپزشکی تأکید کرد.

    ۷۵ درصد بیماری‌های نوپدید منشأ حیوانی دارند

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت»

    قباد مرادی گفت: بیش از ۶۰ درصد بیماری‌های شناخته‌شده انسان و ۷۵ درصد بیماری‌های نوپدید و بازپدید منشأ حیوانی دارند و به همین دلیل تقویت نظام مراقبت و همکاری بین‌بخشی ضرورتی انکارناپذیر است.

    وی با اشاره به وضعیت هاری در کشور، افزود: سال گذشته حدود ۴۴۰ هزار مورد حیوان‌گزیدگی و ۲۰ مورد مرگ ناشی از هاری در کشور ثبت شد که نشان‌دهنده بار سنگین این بیماری بر نظام سلامت است.

    مرادی ادامه داد: هدف جهانی حذف مرگ ناشی از هاری منتقل‌شده از سگ تا سال ۲۰۳۰ تعیین شده، اما تحقق این هدف نیازمند اقدامات جدی‌تر در حوزه پیشگیری و کنترل است.

    رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر با بیان اینکه ایران دارای ۷۲۹ مرکز پیشگیری و درمان هاری است، اظهار کرد: این مراکز به صورت شبانه‌روزی خدمات ارائه می‌کنند و واکسن و سرم ضد هاری نیز به شکل رایگان در اختیار افراد حیوان‌گزیده قرار می‌گیرد.

    وی تأکید کرد: ارائه خدمات به صدها هزار مراجعه‌کننده در طول سال، آن هم در شرایط دشوار تأمین دارو و فرآورده‌های بیولوژیک، نشان‌دهنده توانمندی نظام سلامت کشور است.

    مرادی با اشاره به اینکه حدود ۶۰ درصد حیوان‌گزیدگی‌ها توسط سگ و ۳۸ درصد توسط گربه رخ می‌دهد، گفت: واکسیناسیون و کنترل سگ‌های صاحب‌دار باید با جدیت بیشتری دنبال شود و همانند بسیاری از کشورهای دنیا، صاحبان حیوانات نسبت به واکسیناسیون و نگهداری اصولی آنها مسئول باشند.

    وی با اشاره به کاهش روند بروز تب مالت در کشور افزود: هرچند وضعیت این بیماری نسبت به گذشته بهبود یافته، اما کنترل کامل آن بدون افزایش پوشش واکسیناسیون دام امکان‌پذیر نیست، زیرا بروز بیماری در انسان تابعی از وضعیت بیماری در دام است.

    مرتبط ها
    نظرات بینندگان
    نظرات شما