شنبه 02 آبان 1405 - Sat 24 Oct 2026
  • نفت 114 دلار شد

  • کنایه سنگین بقائی به دولت تروریستی آمریکا

  • اعتراف به شکست دو جنگ علیه ایران

  • آمریکا و اسرائیل جنگی ویرانگر با ایران را آغاز می‌کنند

  • ساختمان وزارت دفاع عربستان در ریاض را هدف قرار دادیم

  • معرفی جانشین یحیی گل‌محمدی !

  • ثبت تصویر پلنگ ایرانی در پناهگاه خوش‌ ییلاق / فیلم

  • تعیین تکلیف معوقات اردیبهشت بازنشستگان

  • اولین تصاویر از انفجار نفتکش‌های دیشب + فیلم

  • پدر شهید سپهبد موسوی به فرزند شهیدش پیوست

  • سیگنال جدید بانک مرکزی به بازار دلار

  • فرار کارکنان آرامکو از ترس یمن

  • خود را برای جنگ ناهم‌طراز آماده کرده‌ایم

  • ورود دادستانی بم به پرونده تنبیه بدنی دانش‌آموز

  • هشدار سفارت ایران در باکو به هموطنان ایرانی

  • پاراکماندار ایران مدال نقره گرفت

  • صفرزاده با رکوردشکنی طلا گرفت

  • بازخوانی یک پرونده یا بازتولید روایت آمریکایی؟

  • رونمایی سند امنیتی جدید نخست‌وزیر رژیم صهیونی/ لاپید: نتانیاهو با هوش مصنوعی سند امنیتی‌اش را نوشته است+ عکس

  • پیام تسلیت قالیباف در پی درگذشت پدر شهید موسوی

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 429136
    تاریخ انتشار: 24/تير/1405 - 10:55

    ۳ اشتباه اساسی ریاض در حمله به یمن

    یک تحلیلگر مسائل منطقه‌ای به بررسی خطاهای راهبردی ریاض در حملات اخیر به یمن اشاره و تاکید کرد که هر گونه رویارویی جدید باعث تقویت وحدت محور مقاومت می‌شود.

    ۳ اشتباه اساسی ریاض در حمله به یمن

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» 

    وبگاه خبری المسیره، نجاح محمد علی پژوهشگر امور منطقه‌ای عراق با اشاره به اینکه تحولات اخیر، جدا از چشم‌انداز کلی منطقه نیست، تأکید کرد که عربستان سعودی در کنار آمریکا و رژیم صهیونیستی در تشدید تنش‌های منطقه ای، چه در رابطه با بحران ایران و چه از طریق تداوم محاصره و حمله به فرودگاه‌ها، بنادر و حریم هوایی یمن ایفای نقش می‌کنند.

    این پژوهشگر منطقه ای تصریح کرد که هدف از حمله به فرودگاه صنعا، کشاندن منطقه به سوی یک جنگ تمام‌عیار است. وی پیش‌بینی کرد که پاسخ یمن تنها به اصل «فرودگاه در برابر فرودگاه» یا «بندر در برابر بندر» محدود نخواهد بود، چرا که پرونده‌های منطقه‌ای از یمن گرفته تا ایران، عراق، لبنان و فلسطین با یکدیگر گره خورده‌اند و هر رویارویی جدیدی، این جبهه‌ها را به هم متصل خواهد کرد.

    نجاح محمد علی به ۳ اشتباه اساسی ریاض در خصوص تحولات منطقه پرداخته و نوشت که ریاض مرتکب ۳ اشتباه اساسی شد:

    ۱. اشتباه تاکتیکی: عربستان با حمله به فرودگاه صنعا، به یمن اجازه داد تا در پاسخ به هرگونه تقابل منطقه‌ای مرتبط با ایران، تحت عنوان «دفاع از خود»، مستقیماً وارد میدان شود.

    ۲. اشتباه استراتژیک: عربستان با وابسته کردن اقتصادش به نفت، تأسیسات نفتی و حیاتی خود را در برابر عملیات‌های نظامی آسیب‌پذیر و بی‌دفاع رها کرده است.

    ۳. اشتباه سیاسی: اصرار ریاض بر تداوم حضور در ائتلاف آمریکایی- صهیونیستی در منطقه، در شرایطی که جهان به سمت گذار به سوی یک نظام چندقطبی است، یک خطای سیاسی آشکار محسوب می‌شود.

    نجاح محمدعلی در مورد پاسخ یمن به حملات عربستان تأکید کرد که حمله به فرودگاه «ابها» تنها یک پیام اولیه بود و نبرد برای رفع محاصره وارد مرحله جدیدی شده است. وی احتمال داد که این گام، آغاز فروپاشی محاصره یمن باشد.

    این پژوهشگر عراقی در پایان خاطرنشان کرد که هدف قرار دادن صنعا، به یمنی‌ها این حق مشروع را داد تا پس از ۱۱ سال ایستادگی در برابر تجاوز و محاصره توسط عربستان و آمریکا، به اقدامات گسترده‌تری دست بزنند که می‌تواند شامل اعمال معادلات جدید در تنگه باب‌المندب و دریای سرخ باشد.

     

    مرتبط ها
    نظرات بینندگان
    نظرات شما