سه شنبه 31 شهريور 1405 - Tue 22 Sep 2026
  • ایران پیشنهاد کرده در صورتی که آمریکا گام‌های اولیه‌ای برای کاهش فشار نظامی بردارد، تنگه هرمز را ظرف ۷ روز بازگشایی کند

  • گلوی ترامپ را در تنگه هرمز می فشاریم

  • این زائران از حج ۱۴۰۶ جا می‌مانند

  • عربستان در پلی‌استیشن هم حریف ایران نشد

  • رکورد ملی ۴ در ۱۰۰ متر مختلط تیمی در ناگویا

  • تغییر نام خیابان اسرائیل در برزیل / فیلم

  • اطلاعیه مهم درباره واکسن آنفلوآنزا

  • یمن فرودگاه ابها عربستان را تعطیل کرد

  • لحظه نجات بچه فیل توسط مادرش / فیلم

  • تسلیم دشمن نمی‌شویم و با قدرت پاسخ خواهیم داد

  • کیلب ماپین: مردم آمریکا مخالف جنگ با ایران هستند/ یک مأموریت ایرانی زندگی‌ام را متحول کرد+ فیلم

  • قیمت گوشت قرمز امروز سه‌شنبه ۳۱ شهریور

  • استوری رامین رضاییان برای سردار آزمون

  • تصویری از پلنگ ایرانی در طبیعت / فیلم

  • قیمت دلار امروز سه‌شنبه ۳۱ شهریور

  • وعده شهید «سجاد زبرجدی» به زائران مزارش

  • قیمت نفت امروز سه‌شنبه ۳۱ شهریور

  • عملکرد ورزشکاران کشورمان در روز دوم بازی‌های آسیایی 2026 /نقره برای کاراته + عکس

  • قیمت طلای جهانی امروز سه شنبه ۳۱ شهریور

  • بازگشت این ستاره جذاب به تمرینات پرسپولیس

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 428855
    تاریخ انتشار: 20/تير/1405 - 12:36

    چرا دلار دوباره گران شد؟

    قیمت دلار با رشد بیش از ۱۲درصدی نسبت به ماه گذشته، به مرز ۱۷۹ هزار تومان نزدیک شد. کارشناسان معتقدند افزایش تنش‌های سیاسی و کاهش روزهای معاملاتی در هفته گذشته از مهم‌ترین عوامل افزایش قیمت این ارز هستند

     چرا دلار دوباره گران شد؟

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از دنیای اقتصاد،

    نرخ دلار در روز ۱۸تیرماه (۱۷۸هزار و ۸۰۰تومان)، ۳درصد بالاتر از روز مشابه هفته قبل و بیش از ۱۲درصد بالاتر از آخرین نرخ ثبت‌شده در ماه قبل ثبت شد. نرخ آزاد دلار، آخرین بار در روزهای پایانی اردیبهشت ۱۷۹هزار تومان بود و در خردادماه (با افزایش خوش‌بینی نسبت به فاصله گرفتن کشور از تنش نظامی)، روند کاهشی آغاز کرد.

    روند قیمتی نرخ ارز در تیر ماه تغییر کرد؛ به‌طوری‌که تنها از دوم تا یازدهم ماه جاری، ۱۰.۶درصد بر قیمت این ارز افزوده شد. در نهایت روز ۱۸تیر، نرخ دلار در بالاترین مقدار ۴۹روز اخیر قرار گرفت.

    به نظر می‌رسد اصلی‌ترین محرک رشد نرخ ارز در تیرماه، افزایش نگرانی‌ها نسبت به تحرکات نظامی و اخبار سیاسی مرتبط با روند مذاکرات بین ایران و آمریکا است. خبرگزاری‌های خارجی اعلام کردند در دو هفته اخیر تبادلات آتش در جنوب کشور شدیدترین میزان در دوران برقراری آتش‌بس (در ۱۹ فروردین ماه) بوده است.

    با این حال، برخی کارشناسان معتقدند کاهش تعداد روزهای معاملاتی در دو هفته اخیر نیز بر افزایش نرخ‌ها در بازار ارز و طلا موثر بوده است. در شرایطی که فعالان بازار خود را ملزم می‌دانند، اخبار سیاسی و نظامی منطقه را دنبال کنند و اثر آن را بر تصمیمات اقتصادی خود لحاظ کنند، افزایش روزهای تعطیل، بر رشد تقاضا می‌افزاید.

    معمولا فعالان بازار، ارز یا طلای مورد نیاز خود در روز‌های تعطیل را پیش‌بینی می‌کنند و سعی می‌کنند تا قبل از شروع تعطیلات آن را تهیه کنند. از سوی دیگر، بررسی‌ها نشان می‌دهد معمولا در روزهای غیر‌معاملاتی، به‌دلیل کاهش عرضه در بازار، برآورده شدن تقاضای متقاضیان با دشواری روبه‌رو می‌شود که این موضوع نیز می‌تواند بر پیشی‌گرفتن میزان تقاضا از عرضه کمک کند.

    همچنین در روز‌های غیر معاملاتی، معاملات از نظر حجم و تعداد کاهش می‌یابد و به اصطلاح بازار‌ها با عمق کمتری نسبت به روزهای معاملاتی فعالیت می‌کنند.

    در این وضعیت نوسانات قیمتی افزایش می‌یابد که این موضوع باعث افزایش تقاضای سفته‌بازانه در بازار است. برخی فعالان بازار به قصد معاملات کوتاه‌مدت برای بهره‌بردن از نوسانات قیمتی به بازارها وارد می‌شوند؛ در این‌گونه معاملات قیمت درجه اهمیت پایین‌تری نسبت به اختلافات قیمتی پیدا می‌کند. در ۱۸روز نخست ماه جاری، تنها ۱۱روز معاملاتی رسمی وجود داشت؛ در این بین بسیاری از فعالان بازار‌ها به استقبال تعطیلات رفتند یا به روزهای تعطیلات خود افزودند.

    نظرات بینندگان
    نظرات شما