یکشنبه 14 تير 1405 - Sun 05 Jul 2026
  • افزایش سهمیه بنزین برای برخی استان ها

  • طرفداری رئیس فیفا از یک تیم لو رفت

  • عطوان: این تشییع نماد یک کشور پیروز است

  • فرمانده جدید نیروی دریایی سپاه معرفی شد

  • فیلم/ همخوانی دعای وحدت در مصلی تهران

  • دستگیری ۶ نفر از عناصر مرتبط با شبکه‌های معاند و ضد انقلاب

  • واکنش اسکوچیچ به مذاکره با پرسپولیس

  • دستگیری ۶ نفر از عناصر مرتبط با شبکه‌های معاند و ضد انقلاب

  • کاری نداریم جز تدارک لحظه انتقام بزرگ تو

  • یکی از سران حزب لیکود حزب نتانیاهو را ترک می‌کند

  • هک تلفن نماینده سابق پارلمان اروپا

  • صدور کیفرخواست پرونده رضا پهلوی

  • روایت خبرنگار «سی‌ان‌ان» از وداع مردم ایران با رهبر شهید

  • انتقام الهی از آمریکای تروریست و رژیم نامشروع صهیونیستی

  • سخنرانی ترامپ از پشت شیشه‌های ضدگلوله!

  • قیمت دلار، طلا و سکه امروز شنبه ۱۳ تیر

  • هیچ دلی نیست که دلداده او نباشد

  • تشییع میلیونی پیکر رهبر ایران، نمایش قدرت ایران است

  • بدشانسی مدافع مصر تاریخی شد+ فیلم

  • سه شنبه شهر تهران تعطیل است یا استان تهران؟

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 428453
    تاریخ انتشار: 13/تير/1405 - 23:29

    رهبری که در وداع هم موازنه قدرت را تغییر داد

    حضور نمایندگانی از ۱۰۰ کشور جهان در مراسم وداع با پیکر رهبر شهید، پیام‌های بسیاری برای دوست و دشمن دارد.

    رهبری که در وداع هم موازنه قدرت را تغییر داد

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از فارس

    حضور نمایندگانی از ۱۰۰ کشور جهان در مراسم وداع با پیکر رهبر شهید، پیام‌های بسیاری برای دوست و دشمن دارد. رسانه‌هایی همچون «سی‌ان‌ان» این مراسم را رژه‌ اقتدار ایران و «الجزیره» آن را نمایش ثبات نظام و قدرت ایران معرفی کرده‌اند.

     
     ایتن لوینز، روزنامه‌نگار و تحلیلگر آمریکایی، با اشاره به حضور گسترده مقامات کشورهای مختلف در مراسم وداع با پیکر امام شهید، تعبیر جالبی دارد. وی در شبکه اجتماعی ایکس نوشته است: «به‌معنای واقعی کلمه، تقریباً تمام جهان برای مراسم تشییع آیت‌الله خامنه‌ای در تهران حضور دارند.»
     
    در خلال جنگ تحمیلی ۴۰ روزه که ایران بارها از سوی رئیس‌جمهور آمریکا به نابودی تهدید شد، جهان نظاره‌گر جنگی بود که هدفش تغییر نظام و سپس تجزیه ایران به نظر می‌رسید. اما اکنون پس از ۴۰ روز جنگ منطقه‌ای و سه ماه پرالتهابِ پس از آن، این مراسم با حضور نمایندگان ۱۰۰ کشور، به نمادی از استواری ایران اسلامی تبدیل شده است. 
     
    در همین خصوص سی‌ان‌ان اذعان کرده است: «برگزاری چنین مراسمی با حضور گسترده مقامات خارجی توسط کشوری که تازه از جنگ با آمریکا بیرون آمده، بسیار جالب توجه است.»
     
    اتحاد علیه امپریالیسم
    وجهه ایران اسلامی به عنوان کشوری که بیش از چهار دهه در برابر استکبار ایستادگی کرده، اکنون در تشییع پیکر رهبری که ۳۶ سال سکاندار این مبارزه بود، بیش از پیش جلوه کرده است. لوینز می‌نویسد: «کشورهایی از همه قاره‌ها و با پیروان همه ادیان گرد هم آمده‌اند تا در برابر امپریالیسم آمریکا متحد شوند.»
     
    در جنگ تحمیلی ۴۰ روزه جهان شاهد صف آرایی محور آمریکایی-صهیونی در برابر محور مقاومت بود و به همین نسبت نیز در سراسر جهان نوعی صف آرایی بین طرفداران هر دو طرف منازعه شکل گرفت. به این معنی که جهان این جنگ را به مثابه رویارویی حق و باطل در نظر گرفته بود.
     
    روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز نیز با اشاره به حضور گسترده گروه‌های مقاومت و همچنین دوستداران نظام اسلامی در مراسم وداع با پیکر رهبر انقلاب نوشته است: «روز اول مراسم تشییع رهبر ایران آغاز شد و «متحدان» در ایران گرد هم آمدند، مقامات و شخصیت‌های خارجی روز جمعه با حضور در ایران، به آیت‌الله علی خامنه‌ای ادای احترام کردند.»
     
    مراسمی فراتر از یک آیین
    ثبات جایگاه ایران پس از یک جنگ ویرانگر که اکنون خود را در قالب حضور جهانی نشان می‌دهد، از چشم تحلیلگران دور نمانده است. 
     
    شبکه «الجزیره» این مراسم را فراتر از یک آیین مذهبی دانسته و آن را نمادی از تداوم ساختار سیاسی و نمایش انسجام حاکمیت ایران ارزیابی کرده است. 
     
    این رسانه تأکید می‌کند که هر بخش از این مراسم، حامل پیام‌هایی درباره ثبات نظام و جایگاه منطقه‌ای جمهوری اسلامی است. 
     
    این در حالی است که مقام‌های سیاسی و نظامی ایالات متحده، در روزهای اخیر تلاش داشتند با برگزاری نشست‌هایی در بحرین (با حضور مارکو روبیو و فرماندهان سنتکام)، رویکردی ضدایرانی را دنبال کنند و ایران را منزوی سازند. 
     
    اما حضور نمایندگان کشورهای منطقه از جمله عربستان، قطر، عمان، آذربایجان و... در مراسم وداع، نشان داد که این تلاش‌ها اثر چندانی نداشته و ایران همچنان وزنه‌ای تأثیرگذار در منطقه محسوب می‌شود.
     
    نقطه پایان بر فرضیه فروپاشی
    در نگاه تحلیلگران، مراسم وداع با پیکر رهبر شهید، نقطه پایانی بر تمامی فرضیه‌ها پیرامون ضعف یا فروپاشی نظام اسلامی است. ایران امروز با عبور از جنگ و تداومِ حضور فعال در عرصه‌های بین‌المللی، به یک «مدلِ حکمرانیِ تاب‌آور» تبدیل شده است. 
     
    حضور نمایندگان ۱۰۰ کشور در تهران، پیامی است برای دوستان که «ثباتِ ایران، ثباتِ منطقه است» و پیامی است برای دشمنان که «سیاستِ فشار حداکثری» راهی به انزوا نبرده و حتی راه را برای قدرت‌نماییِ بزرگ‌ترِ ایران گشوده است.
     
    این تشییع، نه تنها وداع با یک رهبر، که آغازِ فصلِ جدیدی از اقتدار ایران در مناسبات جهانی پسا‌جنگ است. ایران پیروز جنگ تحمیلی رمضان است و اکنون با رهبری آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای همان راهی را می‌پیماید که رهبر شهید ۳۶ سال با قدرت پیموده بود. 

    نظرات بینندگان
    نظرات شما