جمعه 12 تير 1405 - Fri 03 Jul 2026
  • مراسم وداع با معلم شهید خانم زهرا حداد عادل / عکس

  • دچار تفسیر به رای ولی فقیه نشوید

  • ادای دین به رهبر شهیدمان چه معنایی دارد؟

  • مهمانانی از یکصد کشور در تشییع رهبر شهید حضور می‌یابند

  • علیرضا افتخاری برای رهبر شهید خواند /فیلم

  • ستاد برگزاری مراسم وداع و تشییع در تهران

  • تیم ۵ نفره گروهک منحله دمکرات به صورت کامل متلاشی شد

  • ایران در موضع قدرت است پیام ضعف به دشمن ندهیم

  • توافق پایان همکاری اوسمار با پرسپولیس

  • مهدی رسولی/ مشت گره کرده

  • حضور یک مقام ارشد چین در مراسم تشییع رهبر شهید

  • روایتی از زندگی ۲ شهید کشتی‌گیر تهرانی

  • حمله پهپادی به سفارت روسیه در سوئد

  • جلوه‌ای از هنر با موبایل / عکس

  • گل دوم آمریکا به بوسنی، عجب گلی! / فیلم

  • ستاره خارجی پرسپولیس در آستانه جدایی

  • قیمت جدید تخم‌مرغ اعلام شد

  • جزئیات تلاش‌های دیپلماتیک برای تحقق بندهای تفاهم نامه و آزادسازی دارایی‌های ایران

  • وداع با شهیده زهرا حدادعادل عروس رهبرشهید

  • معاون نخست وزیر طالبان عازم تهران شد

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 427577
    تاریخ انتشار: 31/خرداد/1405 - 17:14

    زمان ثبت‌نام حج تغییر کرد + عکس

    عربستان تقویم ثبت‌نام حج را تغییر داده و رئیس سازمان حج و زیارت می‌گوید که ثبت‌نام حج ۱۴۰۶ حدود سه ماه زودتر آغاز می‌شود.

    زمان ثبت‌نام حج تغییر کرد + عکس

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت»

     «تقویم جدید عربستان، ثبت‌نام حج ۱۴۰۶ را چند ماه جلو انداخته و پیش‌ثبت‌نام متقاضیان از تیرماه آغاز می‌شود.» این را رئیس سازمان حج و زیارت علیرضا رشیدیان درباره تغییر روند ثبت‌نام حج آینده می‌گوید.


    سال گذشته پیش‌ثبت‌نام حج از ۲۰ مهر آغاز شد اما امسال سازمان حج که هنوز در حال جمع‌بندی حج جاری است، پیش‌ثبت‌نام حج ۱۴۰۶ را ظرف چند روز آینده آغاز می‌کند تا همه مراحل مطابق تقویم جدید سعودی‌ها پیش برود.


    علاوه بر تغییرات سعودی‌ها، ایران هم امسال ثبت‌نام قطعی حج را منوط به تأیید استطاعت جسمی متقاضیان کرده، این در حالی است که در سال‌های گذشته این مرحله پس از ثبت‌نام و پرداخت هزینه نهایی انجام می‌شد.

     


    تغییر تقویم حج از سوی عربستان باعث نارضایتی کشورهای شرکت‌کننده در حج شده، تا جایی که پاکستان این اقدام سعودی را تحمیلی عنوان کرده است.


    کارشناس سعودی حنیف سعید می‌گوید که جلو افتادن ثبت‌نام حج به‌منظور نظم‌دهی بهتر، تأمین به‌موقع هزینه‌ها و ارتقای کیفیت خدمات زائران انجام شده است.


    در مقابل، کارشناس حج بنگلادشی احمد محمد می‌گوید که این روند نوعی زورگویی سعودی‌هاست و باعث به‌هم‌ریختگی برنامه حج کشورهای پرزائر می‌شود و می‌تواند فشار مالی و اجرایی بر زائران ایجاد کند.


    کارشناسان می‌گویند باید شورای حج متشکل از کشورهای اسلامی در برابر تصمیم‌های ناگهانی سعودی‌ها موضع‌گیری کند و اجازه ندهد به‌صورت سلیقه‌ای عمل شود، چرا که حج برای همه مسلمانان است، نه فقط عربستان.

    نظرات بینندگان
    نظرات شما