چهارشنبه 06 آبان 1405 - Wed 28 Oct 2026
  • ساحل سرخ استان شاندونگ چین در فصل پاییز/ عکس

  • زندان با الگوبرداری از زندان جنجالی السالوادور / فیلم

  • توییت حساب کاربری رهبر انقلاب خطاب به فرزندان ایران

  • دستگیری متهم ۶ هزار میلیارد تومانی در رشت

  • بن‌بست سیاسی، سناریوهای نخست‌وزیری و سایه جنگ با ایران+ عکس

  • جایی که بعثی‌ها از برنج سنگر ساختند! + عکس

  • ترمز واردات خودرو رسماً کشیده شد

  • فشارخون بالا دارید؛ این ۷ میوه را بخورید

  • با موشک‌های اقتدارآفرین مواضع آمریکا و اسرائیل نابود شد

  • : قطر به لوازم میانجی‌گری پایبند باشد

  • قیمت موبایل‌ امروز چهارشنبه ۶ آبان ۱۴۰۵

  • رونمایی ازستاره های جوان پرسپولیس!

  • غذای گرم؛ مستقیم در یخچال یا خنک شدن در فضای باز؟

  • رژه دیدنی هزاران گوسفند در جاده‌های برفی / فیلم

  • خطر مرگ ناشی از مصرف کنسروهای آلوده

  • قتل شهردار جونقان با شلیک گلوله

  • قیمت طلا ۱۸ عیار امروز چهارشنبه ۶ آبان ۱۴۰۵

  • ما انقلاب نکردیم که فقط نان ارزان شود؛

  • عبور تماشایی قطار از میان کافه‌ها / فیلم

  • قیمت گوشت قرمز امروز چهارشنبه ۶ آبان ۱۴۰۵

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 426226
    تاریخ انتشار: 10/خرداد/1405 - 21:36

    سد کرج دوباره جان گرفت

    مخزن سد کرج به حدود ۷۰ درصد ظرفیت خود رسیده اما نیاز به مدیریت مصرف همچنان احساس می‌شود.

    سد کرج دوباره جان گرفت

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ،

    بارش‌های اخیر و افزایش ورودی آب به سد امیرکبیر، روندی را رقم زده که مدت‌ها خبری از آن نبود؛ حالا مخزن سد کرج به حدود ۷۰ درصد ظرفیت خود رسیده است؛ عددی که در خصوص یکی از مهم‌ترین منابع تأمین آب شرب تهران و کرج نشان‌دهنده این است که وضعیت ذخایر نسبت به سال‌های خشک گذشته بهتر شده و شرایط، حداقل در کوتاه‌مدت، امیدوارکننده‌تر به نظر می‌رسد.

    سد امیرکبیر که بیشتر با نام سد کرج شناخته می‌شود، یکی از ستون‌های اصلی تأمین آب شرب در منطقه است. این سد با ظرفیت بیش از ۱۸۰ میلیون مترمکعب، سال‌هاست بخشی از آب موردنیاز میلیون‌ها نفر از ساکنان تهران و کرج را تأمین می‌کند، به همین دلیل هر تغییر در حجم ذخیره آن، مستقیم بر نگرانی‌ها یا امیدواری‌های آبی این دو کلانشهر اثر می‌گذارد.

    اما این سد در سال‌های اخیر روزهای سختی را پشت سر گذاشت. کاهش بارندگی‌ها، تداوم خشکسالی و افت محسوس ورودی آب، موجب شد حجم ذخایر سد کرج در دوره‌هایی به شکل قابل‌توجهی پایین بیاید و موضوع پایداری آب شرب دوباره به یکی از دغدغه‌های جدی تبدیل شود. شرایطی که هم‌زمان با گرم‌تر شدن هوا در فصل تابستان‌ و افزایش مصرف، حساسیت آن بیشتر هم می‌شد.

    حالا با افزایش بارندگی‌ها و تقویت ورودی آب، تصویر مخزن سد کرج تغییر کرده است. رسیدن پرشدگی سد به حدود ۷۰ درصد، نسبت به سال‌های گذشته یک جهش قابل‌توجه محسوب می‌شود و می‌تواند به معنای کاهش بخشی از فشار کوتاه‌مدت روی منابع آب تهران و البرز باشد اما این بهبود به معنی پایان چالش کم‌آبی نیست، بلکه بیشتر شبیه فرصتی برای نفس تازه کردن منابع و مدیریت بهتر مسیر پیش‌روست.

    اگرچه افزایش ذخیره سدها خبر خوبی برای تأمین آب شرب است، اما تجربه سال‌های گذشته نشان داده اتکا به بارش‌ها به‌تنهایی کافی نیست. نوسان‌های اقلیمی، دوره‌های خشک و تغییر الگوی بارندگی می‌تواند خیلی سریع شرایط را دوباره تغییر دهد، به همین دلیل، حتی در روزهایی که خبرهای امیدوارکننده از سدها به گوش می‌رسد، مسئله اصلی همچنان مدیریت مصرف باقی می‌ماند.

    در چنین شرایطی، رعایت الگوی مصرف و کاهش هدررفت آب، نقش تعیین‌کننده‌ای در ماندگاری این وضعیت دارد. اگر مصرف خانگی و شهری کنترل نشود و هدررفت در بخش‌های مختلف ادامه داشته باشد، ذخایر سدها می‌تواند در مدت کوتاهی دوباره تحت‌فشار قرار بگیرد؛ به‌ویژه با نزدیک شدن به ماه‌های گرم سال که معمولاً مصرف آب افزایش پیدا می‌کند.

    پرشدگی ۷۰ درصدی سد کرج، خبری خوش برای تهران و البرز است اما این خبر زمانی تبدیل به یک بهبود پایدار می‌شود که هم‌زمان با تقویت منابع، رفتار مصرفی نیز اصلاح شود. مخزن سد کرج حالا بهتر از گذشته بوده اما حفظ این شرایط، به اندازه بارش‌ها، به مصرف مسئولانه و جلوگیری از هدررفت وابسته است تا این ذخیره ارزشمند در روزهای گرم پیش‌رو به سرعت کاهش پیدا نکند.

     

    مرتبط ها
    نظرات بینندگان
    نظرات شما