سه شنبه 06 مرداد 1405 - Tue 28 Jul 2026
  • کودکانه‌های زاینده‌رود / عکس

  • زیباترین گل جام جهانی مشخص شد / فیلم

  • ذبیح‌الله امیری در افغانستان در حمله مسلحانه کشته شد

  • قیمت آپارتمان در شرق تهران چقدر است

  • یمن پالایشگاه ۴۰۰ هزار بشکه‌ای جازان را تعطیل کرد

  • سنت دینی یا خرافه‌ای که سندی ندارد؟

  • ۱۲۳ شهید سهم همدان در شکست منافقین+ عکس

  • آغاز پخش سریال «ارتباط» از شبکه تماشا

  • زنده زنده سوزوندن، عریان کردند! / فیلم

  • دژی که قرن‌ها بر بلندای البرز

  • گشت‌ و گذار ۳ خرس قهوه‌ای در ارتفاعات لنگرود / فیلم

  • عاشق پیاز هستید این مطلب را بخوانید

  • هیچ‌کس حق تعدی به حریم خصوصی مردم را ندارد

  • قیمت دینار عراق امروز سه‌شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۵

  • سکوت در برابر پرونده جنجالی علیرضا بیرانوند

  • ترامپ خطاب به نتانیاهو دست‌ِ پُر بیا!

  • افشای دردسرهای مرگ لیندسی گراهام برای صهیونیست‌ها + عکس و فیلم

  • تمرکز مجلس و دولت بر امور مهم و فوری باشد/ تأمین معیشت مردم در دستورکار حاکمیت است

  • ۵ نشانه سردرد که هرگز نباید نادیده بگیرید

  • چالش تغییر قیمت بنزین برای بازار خودرو

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 42218
    تاریخ انتشار: 05/آذر/1395 - 11:53
    از برف و سرما

    خسارت میلیاردی باغات مرکبات و مزارع کلزا شمال کشور از برف و سرما

    خسارت باغات مرکبات و مزارع کلزا شمال کشور از سرمازدگی اخیر علاوه بر وارد آوردن زیان میلیاردی به باغدارن و زارعان، برخی واردکنندگان را برای بازار شب عید در تکاپو انداخته است.

    خسارت میلیاردی باغات مرکبات و مزارع کلزا شمال کشور از برف و سرما

    سرمای برف و یخبندان اخیر در مناطق شمالی کشور خسارت‌های  چند میلیارد تومانی را برای باغداران و  کشاورزان به همراه داشته است.

    در این‌ ارتباط باغداران، برداشت مرکبات را در روز برفی و از درختان شکسته آغاز کرده‌اند هرچند که نوش داروی بعد از مرگ سهراب به‌حساب می‌آید و این مرکبات در اثر سرما زدگی کیفیت و طعم اولیه خود را از دست داده‌اند .

    بنابراین گزارش بخش قابل‌توجهی از محصول مرکبات امسال برداشت‌شده است، اما هنوز زمان برداشت معمول مرکبات که برای ذخیره‌سازی شب عید انجام می‌شود شروع  نشده است به‌طوری‌که باید اذعان داشت که حدود 50 درصد نارنگی‌ها هنوز روی درختان باغی مانده است.

    پیش‌بینی تولید مرکبات امسال، بالغ‌بر 4 میلیون و 700 هزار تن است و وزارت جهاد کشاورزی برای چاره جویی از تولید مازاد مصرف برنامه‌ریزی خود را در غالب طرح "بازار در برابر بازار" به شکل صادرات 3 کیلو گرم مرکبات درازای اجازه واردات یک کیلو گرم مرکبات ارائه داده بود.

    بنابراین گزارش علیرضا مهاجر مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی نیز اعلام کرده بود که  در سال زراعی جاری برای 200 هزار هکتار کشت کلزا و 100 هزار هکتار سایر دانه‌های روغنی مانند سویا، آفتابگردان، کنجد و گلرنگ برنامه‌ریزی شده و میزان تولید مورد انتظار دانه‌های روغنی از سطح 300 هزار هکتار به 450 هزار تن افزایش خواهد داشت اما در سرمای اخیر مزارع گلستان نیز آسیب دیده اند.

    اهرم واردات محصولات کشاورزی در تلاش است که از وضعیت سرمازدگی فعلی برای واردات و تأمین منافع شخصی استفاده کند.

    میزان و گزارش‌های کمی دقیقی درباره خسارت واردشده بر باغات مرکبات شمال کشور و وضعیت تأمین نیاز مصرف کشور از محصولات باغی مانده وجود ندارد.

    منبع : تسنیم

    مرتبط ها
    نظرات بینندگان
    نظرات شما