دوشنبه 11 خرداد 1405 - Mon 01 Jun 2026
  • جشن قهرمانی آرسنال با حضور جمعیتی عظیم / عکس

  • شانس پرسپولیس برای آسیا چقدر است + عکس

  • کریس مورفی: تنگه هرمز بسته خواهد ماند

  • بیانیه نمایندگان مجلس

  • ساعت دیدار تدارکاتی تیم ملی فوتبال ایران و مالی

  • تداوم جنایات در لبنان برای ایران قابل تحمل نیست

  • اسکورت ایر فورس وان توسط بمب‌افکن‌های هسته‌ای / فیلم

  • جزئیات آخرین پیشنهاد ارسالی آمریکا به ایران

  • دست یابی هکرهای ایرانی به حساب اینستاگرام جان اف. بنتیوگنا

  • هدف ما اتصال مستقیم «خانه به بازار» است

  • جشن تولد اسطوره فوتبال ایران در لس آنجلس /فیلم

  • عبور ۱۵ فروند کشتی با مجوز س‍‍پاه از تنگه هرمز

  • مناظر شگفت‌انگیز از پارک ملی یلواستون / عکس

  • ۴۰۰ سهمیه حج ایران چطور سوخت؟

  • انهدام شبکه بزرگ قاچاق سوخت در اصفهان+ فیلم

  • طوفان و دیواری از گرد و خاک هاربین چین / فیلم

  • اطلاعی درباره توقیف نفتکش توسط فرانسه نداریم

  • حادثه تیراندازی در دانشگاه علوم پزشکی قزوین

  • تروریست‌های موساد به جان هم افتادند

  • شانس پرسپولیس برای آسیا چقدر است؟

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 421058
    تاریخ انتشار: 24/اسفند/1404 - 10:00
    سناتور آمریکایی:

    رؤسای جمهور قبلی احمق نبودند که با ایران بجنگند + عکس

    سناتور آمریکایی کریس مورفی روز شنبه تأکید کرد که دونالد ترامپ توانایی ایران برای پاسخ به آمریکا را «به شدت اشتباه» ارزیابی کرده و اکنون آمریکا با چهار بحران بزرگ مواجه است.

    رؤسای جمهور قبلی احمق نبودند که با ایران بجنگند + عکس

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از فارس ،

     مورفی با انتشار سلسله پیام‌هایی در شبکه اجتماعی ایکس از حمله آمریکا به ایران انتقاد کرد.وی در این باره اظهار داشت: «اکنون کاملاً واضح است که ترامپ کنترل این جنگ را از دست داده است. او توانایی ایران برای تلافی‌جویی را به شدت اشتباه ارزیابی کرده است. منطقه در آتش می‌سوزد.»عضو کمیته روابط خارجی سنای آمریکا از «چهار بحران بزرگ» به دلیل شروع جنگ سخن گفت.مورفی شرح داد: «بحران شماره یک: ترامپ باور داشت ایران تنگه هرمز را نمی‌بندد. اشتباه می‌کرد و حالا قیمت نفت در حال جهش است.

    اگر تنگه بسته بماند، یک رکود جهانی رخ خواهد داد. شاید واقعاً الان خیلی دیر شده باشد. قیمت بنزین اولین چیزی است که افزایش می‌یابد، اما قیمت مواد غذایی بعدی است.»سناتور آمریکایی افزود: «در حال حاضر، ترامپ هیچ طرحی برای بازگشایی تنگه ندارد و شاید اصلاً طرحی وجود نداشته باشد. ادواتی که ایران برای حمله به نفتکش‌ها استفاده می‌کند، هزاران پهپاد کوچک، قایق‌های تندرو و مین، قابل حذف نیستند.

    تعداد آن‌ها بسیار زیاد است، بسیار پراکنده و پنهان هستند.»وی با ردِّ طرح اسکورت دریایی کشتی‌ها توسط آمریکا گفت: «این یک احتمال است، اما سخت‌تر از چیزی است که فکر می‌کنید. اولاً، به کل نیروی دریایی ما نیاز دارد. روزانه ۱۰۰ نفتکش نیاز به اسکورت دارند. ثانیاً، اگر نتوانیم مین‌ها و پهپادها را نابود کنیم، کشتی‌های خودمان نیز در معرض خطر هستند.»

     
     
    کریس مورفی بحران دوم برای آمریکا را قدرت پهپادی ایران دانست و شرح داد: «جنگ امروز، جنگ پهپادهاست. ایران می‌تواند به طور نامحدود تأسیسات نفتی منطقه را هدف قرار دهد، زیرا آن‌ها پهپادهای جنگی ارزان‌قیمت بسیار زیادی در اختیار دارند. همین کار را هم می‌کنند.»سناتور آمریکایی با انتقاد از بی‌توجهی ترامپ به تجربه جنگ اوکراین گفت: «اگر ترامپ به جنگ اوکراین توجه کرده بود، متوجه می‌شد که جنگ چگونه تغییر کرده است. اما توجه نکرد و اشتباه بزرگی مرتکب شد.»
    مورفی با اشاره به تخلیه زراد‌خانه پدافندی در منطقه افزود: «بدتر از آن، کشورهای حاشیه خلیج فارس در حال اتمام رهگیرهای خود برای متوقف کردن موشک‌ها و پهپادهای ایران هستند، این یعنی به زودی تأسیسات نفتی بیشتری آسیب‌پذیر خواهند بود.»
    عضو کمیته روابط خارجی سنای آمریکا بحران سوم برای واشنگتن را محور مقاومت و احتمال گسترش منطقه‌ای جنگ دانست و گفت: «یک جنگ گسترده‌تر منطقه‌ای در حال وقوع است، چرا که (هم‌پیمانان) ایران در لبنان به اسرائیل حمله می‌کنند و آن‌ها در عراق، آمریکا را هدف قرار می‌دهند. اسرائیل اکنون تهدید به یک حمله زمینی گسترده به لبنان کرده است که خود می‌تواند به یک بحران جدید تبدیل شود.»
     
     
    مورفی افزود: «سایر کانون‌های بحران‌زا در کمین نشسته‌اند. تاکنون، انصارالله در یمن نسبتاً آرام بوده‌اند. احتمالاً برای مدت طولانی این‌طور نخواهد ماند. آن‌ها قادرند نفوذ خود را تا دریای سرخ گسترش دهند. برای سوریه، این بدترین زمان برای حمله ترامپ به ایران است. سوریه ممکن است دوباره منفجر شود.»سناتور آمریکایی بحران چهارم را عدم وجود برنامه‌ای مشخص از سوی آمریکا برای پایان جنگ دانست.
     
    وی در این باره اظهار داشت: «ترامپ هیچ طرح نهایی (پایان بازی) ندارد.»کریس مورفی افزود: «مرحله بعدی چیست؟ یک حمله زمینی؟ این مصیبت بزرگ (آرماگدون) خواهد بود. هزاران آمریکایی کشته خواهند شد. اعلام پیروزی دروغین؟» وی افزود که در این صورت حاکمان جدید ایران، «صرفاً آنچه را که ما نابود کرده‌ایم، بازسازی می‌کنند.»کرسی مورفی تأکید کرد: «تمام این موارد کاملاً قابل پیش‌بینی بود.
    صادقانه بگویم، به همین دلیل است که رؤسای جمهور قبلی آن‌قدر احمق نبودند که جنگی مانند این را آغاز کنند. ترامپ کنترل جنگ را از دست داده است. بهترین راه اکنون برای او این است که از میزان ضرر و زیان خود بکاهد و به آن پایان دهد. این تنها راه برای جلوگیری از فاجعه‌ای حتی بزرگ‌تر است.»کارشناسان و سیاستمداران در جهان بارها درباره پیامد‌های حمله به ایران هشدار دادند، با این حال هفته گذشته آمریکا و رژیم صهیونیستی تجاوز نظامی به ایران را آغاز کردند.

     

    نظرات بینندگان
    نظرات شما