سه شنبه 05 اسفند 1404 - Tue 24 Feb 2026
|ف |
| | | |
کد خبر: 419840
تاریخ انتشار: 04/اسفند/1404 - 21:22

اسلواکی تامین برق اضطراری اوکراین را متوقف کرد

«رابرت فیتسو» نخست‌وزیر اسلواکی روز دوشنبه در بیانیه‌ای که در شبکه اجتماعی «فیسبوک» منتشر کرد، اظهار داشت که از تاریخ ۲۳ فوریه، تامین برق اضطراری برای اوکراین متوقف می‌شود.

اسلواکی تامین برق اضطراری اوکراین را متوقف کرد

به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از ایسنا

فیتسو گفت: «از امروز این قاعده برقرار است: اگر طرف اوکراینی از اسلواکی برای تثبیت شبکه انرژی خود درخواست کمک کند، چنین کمکی ارائه نخواهد شد.»

تصمیم اسلواکی در پی تعلیق انتقال نفت روسیه به مجارستان از طریق شاخه جنوبی «خط لوله دروژبا» صورت گرفته است؛ این تعلیق پس از حمله روسیه به شهر «برودی» در ۲۷ ژانویه ۲۰۲۶ رخ داد. فیتسو می‌گوید زیرساخت‌های خط لوله همچنان عملیاتی هستند و اوکراین عمدا از ازسرگیری انتقال خودداری می‌کند.
 
وی افزود: «این نخستین اقدام متقابل دولت اسلواکی است که بدون نقض هیچ قاعده یا تعهد بین‌المللی می‌توانیم انجام دهیم. اگر طرف اوکراینی همچنان به منافع اسلواکی در زمینه تامین مواد خام راهبردی آسیب بزند، دولت اسلواکی موضع سازنده پیشین خود درباره عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا را بازنگری کرده و اقدامات بیشتری را آماده خواهد کرد.»
 
نخست‌وزیر اسلواکی تاکید کرد که با ازسرگیری انتقال نفت به اسلواکی، این محدودیت‌ها لغو خواهند شد.
 
وی همچنین گفت که خواستار گفت‌وگو با «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین شده بود اما به او اطلاع داده‌اند که «رئیس‌جمهور اوکراین تنها پس از ۲۵ فوریه آماده گفت‌وگو است.»
 
فیتسو ادامه داد:‌ «اسلواکی حق دارد نفت دریافت کند. بنابراین این به رئیس‌جمهور اوکراین بستگی دارد که تصمیم بگیرد آیا خواهان اقدامات متقابل بیشتری هست و چه زمانی انتقال نفت از سرگرفته خواهد شد. مایلم به آقای رئیس‌جمهور اطمینان دهم که ما نه‌تنها برای چنین اقداماتی آماده‌ایم، بلکه به‌عنوان یک کشور مستقل کاملا این را حق خود می‌دانیم که این اقدامات را انجام دهیم.»
 
از سوی دیگر، مجارستان در واکنش به تعلیق انتقال نفت روسیه، بسته وام ۹۰ میلیارد یورویی که پیش‌تر برای اوکراین توافق شده بود و همچنین بیستمین بسته تحریمی اتحادیه اروپا علیه روسیه را مسدود کرده است.

نظرات بینندگان
نظرات شما