یکشنبه 15 شهريور 1405 - Sun 06 Sep 2026
  • نجات گوزن گرفتار در چاه توسط دو مرد / فیلم

  • قیمت دلار امروز یکشنبه ۱۵ شهریور ۱۴۰۵

  • اقدام عجیب ستاره پرسپولیس!

  • قیمت طلا ۱۸ عیار امروز یکشنبه ۱۵ شهریور

  • حالا ایران، آمریکا را تحریم اولیه و ثانویه می‌کند

  • سپاه: شمپاد آمریکایی مورد حمله قرار گرفت

  • تصاویری دیدنی از آهوهای میاندشت / فیلم

  • پاسخ متفاوت یک روحانی به زندانی خشمگین

  • زیرساخت‌های نفتی فرسوده در دریاچه ماراکایبو / عکس

  • عاصم منیر، حاکم واقعی پاکستان شد؟

  • تجاوزات صهیونیست‌ها با همدستی آمریکا ادامه دارد

  • چگونه می‌توان جنگ اقتصادی را برای آمریکا پرهزینه کرد؟

  • تهدیدهای ترامپ بیشتر در حد عملیات روانی است

  • علی‌الطاهر قبل از سقوط درگیر روایت صهیونیستی شد

  • تکذیب حمله به تاسیسات هسته‌ای اصفهان

  • آیین راهپیمایی نور در بخارست / عکس

  • یک سلبریتی جایگزین نوید محمدزاده در نمایش آرش

  • طحان‌نظیف: انتخابات شوراها تمام الکترونیک برگزار می‌شود/ تأیید طرح ملی «توسعه هوش مصنوعی»

  • پرداخت معوقات بازنشستگان به کجا رسید؟

  • علل بروز سرطان‌ در ایران چیست؟

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 418271
    تاریخ انتشار: 14/بهمن/1404 - 13:18

    مجلس ابزار شکستن انحصار خودرو را آماده کرد

    یک نماینده مجلس خط و نشان روشنی برای دولت و خودروسازان کشید و تأکید کرد: «دوران شوخی با بازار و بازی با روح و روان مردم تمام شده است.»

    مجلس ابزار شکستن انحصار خودرو را آماده کرد

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت»  

    سعید رحمت‌زاده پُشتیری، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس و رئیس فراکسیون نظارت بر مناطق آزاد، در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی راه دانا گفت: مجلس تمام ابزارهای قانونی لازم برای پایان دادن به انحصار در بازار خودرو را فراهم کرده و دیگر دوران بازی با معیشت مردم به سر رسیده است.

    او تأکید کرد که اگر دولت این مصوبات را اجرا نکند، مجلس با تمام قوا وارد میدان نظارت خواهد شد.

    رحمت‌زاده گفت: در دو سال گذشته، مجلس قوانین و سازوکارهایی را تصویب کرده که می‌تواند بازار خودرو را به‌طور اساسی متحول کند. این قوانین برای آرشیو نیستند؛ دولت موظف است فوراً آنها را اجرا کند و ما نیز اجرای دقیق‌شان را پیگیری خواهیم کرد.

    وی با انتقاد از عملکرد ضعیف واردات خودرو افزود: «با وجود مصوبات روشن مجلس، در سال گذشته کمتر از ۱۰۰ هزار خودرو وارد کشور شد؛ این عدد حتی کفاف حداقل نیاز بازار را هم نمی‌دهد.»

    رئیس فراکسیون نظارت بر مناطق آزاد، راه‌حل عملی را در استفاده از ظرفیت مناطق آزاد و ویژه اقتصادی دانست و اظهار کرد: مصوبات جدید، مسیر واردات خودرو از این مناطق را با تعرفه‌های ترجیحی کاملاً هموار کرده است. این اقدام می‌تواند عرضه را به سرعت افزایش دهد، رقابت واقعی ایجاد کند و آرامش را به بازار بازگرداند.

    رحمت‌زاده همچنین به قانون مالیات بر عایدی سرمایه و سوداگری اشاره کرد و گفت: این قانون که به‌طور خاص بازار خودرو را هدف قرار داده، ابزاری قوی برای مقابله با سفته‌بازی و افزایش‌های کاذب قیمت است. کمیسیون اقتصادی مجلس بر اجرای فوری و جدی آن پافشاری می‌کند.

    او خطاب به خودروسازان داخلی هشدار داد: خودروسازان باید هزینه‌های واقعی تولید و دلایل افزایش قیمت را به‌طور شفاف و مستند به مردم و نهادهای ناظر ارائه دهند. دوران قیمت‌گذاری پشت درهای بسته تمام شده است. مردم حق دارند بدانند چرا یک خودروی داخلی چند میلیارد تومان قیمت دارد.

    نماینده مجلس تأکید کرد: اگر خودروسازان داوطلبانه کیفیت را بالا نبرند، قیمت را تعدیل نکنند و حقوق مصرف‌کننده را رعایت نکنند، مکانیسم‌های رقابتی که مجلس ایجاد کرده، خودبه‌خود وارد عمل می‌شود. ورود گسترده خودرو از مسیرهای قانونی مانند مناطق آزاد، انتخاب‌های بیشتری پیش روی مردم می‌گذارد و دیگر نمی‌توان با انحصار، بازار را در کنترل نگه داشت.

    رحمت‌زاده در پایان تصریح کرد: مأموریت اصلی کمیسیون اقتصادی مجلس، حمایت از تولید رقابت‌پذیر و مصرف‌کننده‌محور است، نه حفظ انحصارهای ناکارآمد و سوداگری که از جیب مردم سود می‌برند. برنامه‌های مجلس برای آرامش بازار خودرو و جلوگیری از سرایت تلاطم آن به بخش‌های دیگر اقتصاد کاملاً جدی است و ما دولت را ملزم به اجرای تکالیف قانونی‌اش می‌کنیم.

    این نماینده مجلس با قاطعیت اعلام کرد: دوران شوخی با بازار و بازی با روح و روان مردم به پایان رسیده است. ابزارها آماده‌اند؛ یا دولت اجرا می‌کند، یا باید پاسخگو باشد.

    نظرات بینندگان
    نظرات شما