دوشنبه 13 بهمن 1404 - Mon 02 Feb 2026
  • قیمت گوشت قرمز امروز دوشنبه ۱۳ بهمن

  • ایران‌خودرو: یا گران بخرید یا تولید نمی‌کنیم! +جزئیات

  • خون‌خواهی روز سیزدهم باقی مانده است

  • ناوشکن آمریکا بندر ایلات ِاسرائیل را ترک کرد

  • قیمت طلا و سکه امروز ۱۳ بهمن

  • این موجودات بی‌وطن فارسی حرف می‌زنند /فیلم

  • ادبیات عجیب اطلاعیه دفتر پزشکیان/ دلسوزی برای محاربین و قاتلان مردم؟

  • خاتمی، موسوی، کروبی، روحانی و... در حال انتقال چه پیامی به آمریکا هستند؟

  • قیمت خودرو امروز دوشنبه ۱۳ بهمن

  • با این شرط های ترامپ توافقی وجود نخواهد داشت

  • قیمت دلار و یورو امروز دوشنبه ۱۳ بهمن

  • بدترین سناریوی ممکن برای استقلال

  • واکنش تند مهدی قایدی به مجری شبکه افق

  • ریزش هم‌زمان بازارهای جهانی؛ سقوط نفت، فلزات

  • روایت نیویورک تایمز از ردپاهای ترامپ در پرونده اپستین

  • افشاگری فیگارو از لایک‌هایی که اسرائیل برای ربع‌پهلوی جمع می‌کند

  • از معیشت مردم تا ارز ماشین آلات +سند

  • تروریست‌های «شبکه ما» دستگیر شدند

  • آمریکا هرکاری توانست برای معترضین ایران کرد

  • تلاش برای تطهیر پهلوی راه به جایی نخواهد برد

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 418166
    تاریخ انتشار: 13/بهمن/1404 - 10:17

    افشاگری فیگارو از لایک‌هایی که اسرائیل برای ربع‌پهلوی جمع می‌کند

    کمپین مجازی اسرائیل برای ربع‌پهلوی، شامل میلیون‌ها لایک و بازنشر غیرواقعی مبتنی بر کاربرانی غیرواقعی است.

    افشاگری فیگارو از لایک‌هایی که اسرائیل برای ربع‌پهلوی جمع می‌کند

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» 

    نشریه فرانسوی فیگارو در گزارشی مفصل، از یک کمپین گسترده مجازی با منشأ اسرائیلی برای حمایت از رضا پهلوی پرده برداشت؛ این کمپین با استفاده از میلیون‌ها لایک، بازنشر و تعامل غیرواقعی، تصویری مصنوعی از محبوبیت او در فضای مجازی فارسی‌زبان ایجاد کرده است.

    طبق این گزارش این عملیات بر پایه شبکه‌ای از حساب‌های جعلی و غیرواقعی، محتوای دستکاری‌شده و تولیدشده با هوش مصنوعی (از جمله دیپ‌فیک) استوار است. حساب‌ها پیام‌های مشابهی را با هشتگ‌های یکسان (مانند ایموجی تاج یا #KingRezaPahlavi) منتشر و بازنشر می‌کنند تا بازدید و روندهای مصنوعی بسازند و محتوا را بدون حمایت واقعی کاربران، به صدر بیاورند.

    این تکنیک که «آستروتورفینگ» نامیده می‌شود، توهم بسیج گسترده مردمی ایجاد می‌کند. برآورد شده است که بیش از 95 درصد حساب‌های دارای ایموجی تاج، جعلی هستند.

    سازمان مستقل Social Forensics (متخصص تحلیل دستکاری‌های دیجیتال) به‌رهبری جف گلدبرگ، پس از ماه‌ها بررسی، بیش از 4765 حساب را شناسایی کرد که هر کدام روزانه بیش از 100 پیام منتشر می‌کنند و در مجموع 843 میلیون توییت ثبت کرده‌اند، همچنین 11421 حساب دیگر تعامل‌های غیرطبیعی (در مجموع 1٫7 میلیارد لایک) داشته‌اند و 8830 حساب چندین بار نام کاربری خود را تغییر داده‌اند؛ رفتاری که معمولاً با عملیات هماهنگ مرتبط است. تاکنون 3361 حساب مرتبط توسط پلت‌فرم ایکس تعلیق شده است.

    گلدبرگ تأکید کرد که گستردگی و پیچیدگی این دستکاری‌ها در فضای فارسی‌زبان، نشان‌دهنده دخالت یک بازیگر دولتی است. کارشناسان فیگارو انگشت اتهام را به‌سوی اسرائیل نشانه گرفته‌اند که با حمایت از اغتشاشات در ایران، قصد تقویت چهره‌ای مانند رضا پهلوی را دارد؛ کسی که از حمایت این رژیم برخوردار است و روایت سلطنت‌طلبانه را در شبکه‌ها ترویج می‌کند.

    در اکتبر 2025، اندیشکده سیتیزن‌لب (وابسته به دانشگاه تورنتوی کانادا) نیز گزارشی مشابه منتشر کرد که در رسانه‌هایی مانند هاآرتص بازتاب یافت. این گزارش از کارزاری نفوذی با پروفایل‌های جعلی سخن گفت که از سال 2023 ایجاد شده بودند، دو سال عمدتاً غیرفعال ماندند و اوایل 2025 (همزمان با افزایش تنش‌های نظامی اسرائیل و ایران) ناگهان فعال شدند، برخی محتواها پیش از گزارش رسانه‌های محلی منتشر می‌شدند، نشانه‌های هماهنگی شامل زمان‌بندی همزمان انتشار، نبود هویت معتبر و برنامه‌ریزی متمرکز بود که با رفتار طبیعی کاربران سازگار نیست.

    پژوهشگران دیگر، مانند فیلیپ مای از دانشگاه متروپولیتن تورنتو، اشاره کردند که برخی حساب‌ها مستقیماً به مقامات (مانند رئیس‌جمهور آمریکا) پیام می‌دهند تا علیه ایران اقدام کنند و از رضا پهلوی حمایت نمایند. اور ییساخار (متخصص ایران در مؤسسه‌ای در قدس) نیز گفت که همه قدرت‌های بزرگ عملیات نفوذ در شبکه‌های اجتماعی انجام می‌دهند، اما اسرائیل در سطح تسلط فناورانه و روایی برتری دارد.

    طبق این گزارش، در مجموع، هدف اصلی این کمپین‌ها ترویج رضا پهلوی به‌عنوان صدای اصلی اپوزیسیون و ایجاد توهم حمایت گسترده مردمی از بازگشت سلطنت است، در حالی که بخش عمده فعالیت‌ها از خارج ایران و با ابزارهای مصنوعی مدیریت می‌شود.

    مرتبط ها
    نظرات بینندگان
    نظرات شما