دوشنبه 08 تير 1405 - Mon 29 Jun 2026
  • شوینده‌ها در آستانه گرانی دوباره؟

  • دستگاه‌های متولی به تکالیف خود در حوزه نان عمل نکرده‌اند

  • پیام رهبر انقلاب به مناسبت هفته قوه قضائیه؛ قوّه‌ی قضائیه جایگاهی کم‌نظیر و بلکه بی‌بدیل برای اصلاح روند امور و به حرکت درآوردن سایر بخش‌های نظام دارد

  • خداداد عزیزی پیش از حذف ایران / فیلم

  • حضور رهبر شهید انقلاب در جمع فرماندهان ارتش +فیلم

  • در کلاس عاشقی عباس غوغا میکند/ پناهی

  • قیمت دلار به تومان امروز یکشنبه 7 تیر

  • تبیین ائتلاف‌های جدید منطقه‌ای در واکنش به رژیم / هراس آمریکا از فروپاشی اقتصادی در صورت جنگ با ایران+ عکس

  • تساوی عجیب و پرگل الجزایر و اتریش

  • راهکار طلایی برای تقویت حافظه و تمرکز

  • زنگ خطر تب دنگی به صدا درآمد

  • قیمت طلا 18 عیار امروز یکشنبه7تیر

  • هدف از «متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان» چه بود؟

  • قیمت گوشت قرمز امروز 7 تیر

  • عملیات جست‌وجو و امدادرسانی در ونزوئلای / عکس

  • غواصی در عمق هشت متری بند امیر افغانستان / فیلم

  • رژه ۱۵ هزار وسپاسوار در رم / عکس

  • شیخ‌نشین‌ امارات دوباره در کمین ایران

  • امسال مقصد موکب‌داران عراقی اربعین تغییر کرد

  • باب‌المندب؛ فرصتی به سبک هرمز

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 416196
    تاریخ انتشار: 14/دي/1404 - 15:12

    تهاجم آمریکا به ونزوئلا؛ نقض حقوق بشر است

    سفیر پیشین ایران در ونزوئلا، تجاوز اخیر آمریکا به کاراکاس را تعرضی نظامی علیه حاکمیت ونزوئلا خواند و هشدار داد که این اقدام علاوه بر نقض قوانین بین‌الملل، امنیت و ثبات آمریکای لاتین را به‌شدت تهدید می‌کند.

    تهاجم آمریکا به ونزوئلا؛ نقض حقوق بشر است

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» 

    حجت‌الله سلطانی، سفیر پیشین ایران در ونزوئلا و کارشناس مسائل آمریکای لاتین، در گفت‌وگو با خبرنگار شبکه اطلاع‌رسانی راه دانا به تحلیل ابعاد حمله اخیر آمریکا به کاراکاس پرداخت و درباره ریشه‌ها، پیامدها و سناریوهای پیش‌روی بحران توضیح داد.

    وی افزود: از یک طرف احیای تمایلات سلطه‌گرایانه آمریکا به‌ویژه در آمریکای لاتین و قصد دست‌اندازی بر منابع غنی نفت و گاز ونزوئلا و از طرف دیگر رقابت‌های جهانی با چین و روسیه، باعث شکل‌گیری این بحران شده است. آمریکا بارها تأکید کرده بود که یا دولت ونزوئلا باید در مسیر منویات واشنگتن حرکت کند یا منتظر عواقب باشد. در مقابل، وجود یک دولت و ملت مستقل که تحت تأثیر تهدیدات آمریکا قرار نگرفته و در ماه‌های اخیر صف‌آرایی نظامی گسترده‌ای انجام داده بود، باعث شد که آمریکا و شخص ترامپ تصمیم نهایی برای حمله و نقض حقوق بین‌الملل را بگیرند.

    وی با بیان اینکه این اقدام یک تعرض نظامی و تجاوز آشکار به حاکمیت ارضی ونزوئلاست، اما اینکه بتوان آن را یک تهاجم گسترده نظامی نامید، نیاز به تأمل دارد، خاطرنشان نشان کرد: حمله انجام‌شده حدود یک تا یک‌ونیم ساعت به طول انجامیده و شامل پرتاب بمب توسط هواپیماها و پهپادها بوده است. 

    سلطانی درباره تأثیر این رخداد بر امنیت و ثبات آمریکای لاتین گفت: اولین اثر این تجاوز بر کل منطقه خواهد بود. آمریکای لاتین خاطرات تلخ دخالت‌های مستقیم و غیرمستقیم آمریکا در دوران کودتاها و دولت‌های دست‌نشانده را هنوز فراموش نکرده است. در دهه‌های اخیر ثبات مبتنی بر آرای مردم شکل گرفته بود، اما این تعرض نظامی، موج نگرانی و تهدیدات جدیدی را ایجاد می‌کند و هر دولت منطقه می‌تواند قربانی بعدی یکجانبه‌گرایی آمریکا شود.

    وی ادامه داد: در حال حاضر هیئت حاکمه ونزوئلا، شامل معاون رئیس‌جمهور، رئیس مجلس، نیروهای مسلح و مردم در خیابان، یکپارچه از استقلال کشور حمایت و بر ادامه مقاومت تأکید دارند.

    سفیر پیشین ایران در ونزوئلا با اشاره به استمرار قدرت سیاسی در ونزوئلا بیان کرد: طبق قانون اساسی، در صورت فقدان یا برکناری رئیس‌جمهور، معاون رئیس‌جمهور مسئولیت هدایت دولت را برعهده می‌گیرد. خانم دلسی رودریگز، معاون اول رئیس‌جمهور، بر ادامه مقاومت تأکید کرده‌اند. ارکان دیگر مانند مجلس، قوه قضائیه و نهادهای مردمی نیز یکپارچه از رئیس‌جمهور و استقلال کشور حمایت می‌کنند.

    وی درباره تأثیر این رخداد بر روابط دوجانبه تهران-کاراکاس و سیاست خارجی ایران گفت: روابط دو کشور به‌عنوان کشورهایی مستقل و عضو جبهه مقاومت، ادامه خواهد داشت. در عرصه بین‌الملل، این تعرض نظامی آمریکا و پیش از آن حمله غیرقانونی به تأسیسات هسته‌ای ایران، زنگ خطری برای کشورهای مستقل است. نقض حقوق بین‌الملل و حاکمیت سرزمینی، نظم و صلح جهانی را به خطر می‌اندازد و ممکن است سایر کشورها نیز قربانی این تمایلات یک‌جانبه شوند.

    نظرات بینندگان
    نظرات شما