دوشنبه 11 خرداد 1405 - Mon 01 Jun 2026
  • جشن قهرمانی آرسنال با حضور جمعیتی عظیم / عکس

  • شانس پرسپولیس برای آسیا چقدر است + عکس

  • کریس مورفی: تنگه هرمز بسته خواهد ماند

  • بیانیه نمایندگان مجلس

  • ساعت دیدار تدارکاتی تیم ملی فوتبال ایران و مالی

  • تداوم جنایات در لبنان برای ایران قابل تحمل نیست

  • اسکورت ایر فورس وان توسط بمب‌افکن‌های هسته‌ای / فیلم

  • جزئیات آخرین پیشنهاد ارسالی آمریکا به ایران

  • دست یابی هکرهای ایرانی به حساب اینستاگرام جان اف. بنتیوگنا

  • هدف ما اتصال مستقیم «خانه به بازار» است

  • جشن تولد اسطوره فوتبال ایران در لس آنجلس /فیلم

  • عبور ۱۵ فروند کشتی با مجوز س‍‍پاه از تنگه هرمز

  • مناظر شگفت‌انگیز از پارک ملی یلواستون / عکس

  • ۴۰۰ سهمیه حج ایران چطور سوخت؟

  • انهدام شبکه بزرگ قاچاق سوخت در اصفهان+ فیلم

  • طوفان و دیواری از گرد و خاک هاربین چین / فیلم

  • اطلاعی درباره توقیف نفتکش توسط فرانسه نداریم

  • حادثه تیراندازی در دانشگاه علوم پزشکی قزوین

  • تروریست‌های موساد به جان هم افتادند

  • شانس پرسپولیس برای آسیا چقدر است؟

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 413726
    تاریخ انتشار: 26/آبان/1404 - 19:28
    رأی قاطع اتحادیه آکسفورد:

    اسرائیل تهدید خاورمیانه است نه ایران

    در مناظره‌ای پرتنش در اتحادیه آکسفورد، پس از رأی‌گیری، بیشتر اعضا رژیم صهیونیستی را «بزرگ‌ترین عامل تهدید در خاورمیانه» دانستند.

     اسرائیل تهدید خاورمیانه است نه ایران

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از فارس

    اتحادیه آکسفورد، از قدیمی‌ترین و معتبرترین انجمن‌های مناظره در جهان، در یک مناظره‌ جنجالی، با رأی قاطع ۲۶۵ در برابر ۱۱۳، رژیم صهیونیستی را عامل اصلی و بزرگ‌تر بی‌ثباتی در منطقه خاورمیانه نسبت به ایران معرفی کرد. در این مناظره سؤال شده بود: «بزرگ‌ترین تهدید برای منطقه خاورمیانه کدام است؟ جمهوری اسلامی ایران یا اسرائیل؟»

     
    این نتیجه، که با رأی اعضای اتحادیه به دست آمد، بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی داشت و به عنوان نشانه‌ای از تغییر نگرش نسل جوان غرب به مسائل منطقه ارزیابی شد.
     
    این نشست با حضور چهره‌های سرشناس از دو سوی مناظره برگزار شد. در سوی موافقان این پیشنهاد که اسرائیل را تهدید بزرگ‌تر می‌دانستند، «محمد اشتیه» نخست‌وزیر سابق تشکیلات خودگردان فلسطین، و «عطاءالله مهاجرانی» وزیر اسبق فرهنگ ایران حضور داشتند.
     
    اشتیه در سخنان خود، رژیم صهیونیستی را «دولتی استعماری و توسعه طلب که به‌دست قدرت‌های استعماری تأسیس شده» توصیف کرد و آن را «دولتی منفور که باید متوقف شود» نامید. او با اشاره به حملات اسرائیل در غزه، نقض قطعنامه‌های سازمان ملل، زرادخانه هسته‌ای این رژیم و ساختار آپارتاید علیه فلسطینیان تأکید کرد: «همه ما باید بگوییم که اسرائیل بزرگ‌ترین عامل بی‌ثباتی در منطقه است.»
     
    مهاجرانی نیز با تمرکز بر ابعاد تاریخی و ژئوپلیتیک سخن گفت و اقدامات اسرائیل را «تجاوزی که زیر عنوان دفاع پنهان شده» توصیف کرد. او افزود که رژیم صهیونیستی قدرت‌های جهانی را به درگیری‌های منطقه‌ای می‌کشاند و نقشی محوری در تنش‌های خاورمیانه دارد.
     
    در سوی مخالفان، «هیلل نوئر» از مدیران سازمان دیده‌بان حقوق بشر و «دومینیک چیلکات» سفیر پیشین انگلیس در ایران حضور داشتند. نوئر این پیشنهاد را «وارونه کردن واقعیت» دانست و ایران را «منبع اصلی بی‌ثباتی» معرفی کرد و مدعی شد: «ایران از طریق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، جنگ و ناامنی را صادر می‌کند» و ادعا کرد کشورهای عربی میانه‌رو مانند عربستان سعودی و اردن به‌طور غیرعلنی برای بقا به اسرائیل وابسته هستند.
     
    اتهامات و ادعاهایی که در نهایت مورد پذیرش اکثریت قاطع حاضرین در نشست قرار نگرفت.
     
    به نوشته رسانه‌ها، فضای مناظره، پرتنش و همراه با واکنش‌های تند بود. در بخشی از نشست، نوئر غزه را «ملکی ساحلی با ظرفیت رفاه بالا» توصیف کرد که به گفته او «با دخالت ایران به پایگاهی نظامی» تبدیل شده است؛ اظهارنظری که با واکنش تند و اعتراض تعداد زیادی از حاضرین در سالن همراه شد.
     
    اتحادیه آکسفورد که در سال ۱۸۲۳ تأسیس شده، سابقه‌ای طولانی در برگزاری مناظره‌های حساس و جنجالی دارد. این رأی پس از مناظره‌ای در سال ۲۰۲۴ که اسرائیل را «دولت آپارتاید مسئول نسل‌کشی» نامیده بود، دومین موضع‌گیری قوی این نهاد علیه این رژیم به شمار می‌رود.
     
    واکنش‌ها به نتیجه اخیر گسترده و متنوع بوده است. برخی رسانه‌های اسرائیلی حامی نتانیاهو از جمله «جروزالم پست» و «اسرائیل هیوم» این رأی را «وارونه کردن واقعیت» توصیف کرده‌اند، در حالی که شماری از کاربران شبکه‌های اجتماعی آن را «پیروزی حقیقت» خوانده‌اند.
     
    تحلیلگران معتقدند این رویداد می‌تواند در شکل‌دهی به نگاه افکار عمومی نسبت به سیاست‌های غرب در خاورمیانه تأثیرگذار باشد.

    نظرات بینندگان
    نظرات شما