دوشنبه 01 تير 1405 - Mon 22 Jun 2026
|ف |
| | | |
کد خبر: 411818
تاریخ انتشار: 28/مهر/1404 - 13:15

ویتکاف: با ایران در تماس هستیم

آمریکایی که با چراغ سبز به تجاوز اسرائیل به ایران، مسیر دیپلماسی را با اختلال جدی روبه‌رو کرده بود، حالا بار دیگر از راه‌حل دیپلماتیک برای مسئله ایران سخن می‌گوید.

ویتکاف: با ایران در تماس هستیم

به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از فارس،

نماینده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا در غرب آسیا استیو ویتکاف در مصاحبه اخیر خود با شبکه «سی‌بی‌اس» بار دیگر به موضوع ایران اشاره کرد و این بار تأکید داشت که مسئولان ایرانی با او در تماس هستند.


ویتکاف که پیش‌تر مسئولیت اصلی تیم مذاکره‌کننده آمریکا در مذاکرات غیرمستقیم با ایران را بر عهده داشت، این بار پس از گذشت چند ماه از تجاوز آشکار اسرائیل و آمریکا به خاک ایران، بار دیگر خواهان تداوم مسیر دیپلماتیک شده است.

او در این مصاحبه که با همراهی داماد یهودی ترامپ، جَرد کوشنر انجام شده، تصریح کرده است: «امیدواریم به یک راه‌حل دیپلماتیک بلندمدت با ایران برسیم.»

ایران پیش‌تر پنج دور مذاکره غیرمستقیم را با آمریکا و با میانجی‌گری عمان پیش برده بود، اما درست دو روز قبل از برگزاری مرحله ششم این مذاکرات، اسرائیل با پشتیبانی کامل آمریکا به خاک ایران تجاوز کرد. در این تجاوزات بیش از ۱۰۰۰ تَن از مردم ایران به شهادت رسیدند.

هم‌زمان با تجاوز رژیم صهیونیستی، ترامپ نیز دستور حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران را با استفاده از بمب‌های چندتُنی سنگر شکن صادر کرد که صدماتی را به زیرساخت‌های هسته‌ای ایران وارد ساخت.

 
واشنگتن همچنین از فعال‌شدن فرایند «مکانیسم ماشه» توسط تروئیکای اروپا شامل فرانسه، بریتانیا و آلمان پشتیبانی کرد. با این حال، مدتی است که رئیس‌جمهور آمریکا دونالد ترامپ، بار دیگر از گفت‌وگو و دیپلماسی با ایران سخن می‌گوید.

او اخیراً در سخنرانی خود در پارلمان اسرائیل (کنست) تأکید کرد که می‌خواهد مأموریت پرونده ایران را به دامادش جرد کوشنر بسپارد.

کوشنر، «معمار اصلی» پیمان‌های ابراهیم برای عادی‌سازی روابط کشورهای غرب آسیا با اسرائیل به شمار می‌رود. او در ابتدا در دولت دوم ترامپ مسئولیتی بر عهده نداشت، اما دوباره به عرصه سیاست بازگشته است.

این داماد یهودی ترامپ در برقراری مرحله نخست آتش‌بس میان غزه و رژیم صهیونیستی نیز نقش تعیین‌کننده‌ای داشت و حالا ترامپ می‌خواهد از روابط خوب او با کشورهای عربی برای گسترش پیمان‌های ابراهیم و همچنین تحت‌فشار قرار دادن ایران برای توافق استفاده کند.

نظرات بینندگان
نظرات شما