شنبه 26 مهر 1404 - Sat 18 Oct 2025
  • اگر یزید توانست شما هم می‌توانید

  • جاسـوس و جاسوسی از نگاه اسـلام

  • شرم‌الشیخ سوم روسیاهی پادوهای داخلی ترامپ

  • سخنان ترامپ درباره صلح با ایران، فریب است

  • آغاز عملیات آزادی اسرا در تل‌آویو و غزه/ بیانیه مهم گردان‌های قسام در باره توافق تبادل اسرا/ صلیب سرخ دومین گروه از اسرای اسرائیلی را تحویل گرفت/ اولین گروه اسرای فلسطینی وارد غزه شدند +عکس و فیلم

  • طرح ترامپ، اعتراف واضح به اقتدار مقاومت

  • ایران پس از شرم ‌الشیخ!

  • پروژه خطرناک جدید ظریف؛ خلع سلاح به نام «مردم»

  • دل آرام، اراده مستحکم، ایمان ژرف و امید زنده، نتیجه اقامه نماز با خشوع و دل‌سپاری به خداست

  • زور آخر حماس و اسرائیل!

  • ادعای سرزمینی یا دیکته زیرزمینی؟!

  • صلح به سبک ترامپ؛ فرمان از واشنگتن، سکوت از تل‌آویو

  • رویداد ملّی «ایران همدل» برگزار شد

  • بی هنران را بگو‌ حجاب قانون خداست

  • ترامپ چگونه آمریکا را بی‌اعتبار کرد؟ فارن‌افرز پاسخ می‌دهد

  • اسنپ‌بک؛ طلاق ایران از غرب و آغاز دوران جدید ژئوپلیتیکی / وقت تغییر پارادایم از غربگرایی به واقع گرایی

  • واقعیت میدانی یا سلاح روانی دشمن؟

  • آقای باهنر، منظورتان چیست؟!

  • افشای شبکه عملیات سایبری اسرائیل در ایران / جعل اخبار بی‌بی‌سی+عکس و سند

  • آیت‌الله خاتمی: راه مقابله با جنایات، مقاومت است

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 411672
    تاریخ انتشار: 26/مهر/1404 - 14:51

    کم‌تحرکی عامل ۸۲ درصدمرگ‌های ناشی از بیماری‌

    در حالی‌که سازمان بهداشت جهانی برای افزایش فعالیت بدنی تا سال ۲۰۲۵ هدف‌گذاری کرده است، جامعه ایرانی با میانگین ۱۳ دقیقه ورزش روزانه، در آستانه بحران سلامتی قرار گرفته است. این آمار، برگرفته از گزارش‌های اخیر فدراسیون ورزش همگانی و وزارت آموزش‌وپرورش، نشان‌دهنده آن است که بیش از۵۳.۵درصد ایرانیان هیچ فعالیت ورزشی ندارندوتنها ۲۸درصد ازورزشکاران،کیفیت مطلوب را رعایت می‌کنند.

    کم‌تحرکی عامل ۸۲ درصدمرگ‌های ناشی از بیماری‌

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» 

    کارشناسان هشدار می‌دهند: این کم‌تحرکی عامل ۸۲ درصدمرگ‌های ناشی از بیماری‌های غیرواگیر مانند دیابت وفشارخون بالاست که سالانه بیش از ۳۲۰هزار ایرانی را قربانی می‌کند.سرانه فضای ورزشی در ایران که تنها ۰.۸۴مترمربع به ازای هر نفر است، فاصله عمیقی با استاندارد جهانی شش مترمربع دارد.
    1
    مطالعه ملی در سال ۲۰۱۶ نشان داد که ۵۴.۷درصد بزرگسالان ایرانی فعالیت بدنی ناکافی دارند، با شیوع بالاتر در زنان (تا ۷۸.۷درصد در برخی شهرها) و ساکنان شهری. گزارش‌های سال گذشته از دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز تأیید می‌کند که دانشگاهیان روزانه فقط ۲۰-۳۰ دقیقه ورزش می‌کنند، در حالی که میانگین ملی ۱۳ دقیقه است. 
    در تهران، پایتخت پرجمعیت، داستان مشابهی جریان دارد. مطالعه هم‌گروهی تهران در سال گذشته نشان می‌دهد که ۳/۵۱ درصد بزرگسالان فعالیت ناکافی دارند، با عوامل خطر مانند سن بالا، تحصیلات پایین و زندگی شهری. زنان به‌دلیل محدودیت‌های فرهنگی و کمبود امکانات اختصاصی، بیش از مردان (۴۸ درصد مشارکت مردان در برابر ۵۲ درصد زنان اما با کیفیت پایین‌تر) آسیب می‌بینند. نظرسنجی اخیر صداوسیما نیز میانگین۱۴ دقیقه فعالیت روزانه را تأیید می‌کند که فقط ۲۶ درصد جمعیت به‌طور منظم ورزش می‌کنند.این وضعیت، سایه‌ای بر سلامت عمومی انداخته است. فدراسیون ورزش همگانی گزارش می‌دهد که۴۲درصد ایرانیان از فشار خون بالا، ۴۶ درصد از افسردگی و ۱۲درصد از پیش‌دیابت رنج می‌برند که همه مرتبط با کم‌تحرکی است. در مدارس، سرانه فضای ورزشی کمتر از یک مترمربع است و قانون برنامه هفتم توسعه هدف‌گذاری کرده تا پایان ۱۴۰۷ به یک متر برسد اما فاصله زیاد است. جامعه ایرانی، با پتــــانسیل فرهنگی غنی از ورزش‌های سنتی مانند کشتی، می‌تواند الگویی برای جهان باشد. اما بدون اقدام فوری  ــ از بودجه بیشتر تا کمپین‌های رسانه‌ای ــ کم‌تحرکی نه فقط جیب دولت را خالی می‌کند، بلکه نسل‌ها را از سلامتی محروم خواهد کرد.
     

     

    مرتبط ها
    نظرات بینندگان
    نظرات شما