شنبه 26 مهر 1404 - Sat 18 Oct 2025
  • جاسـوس و جاسوسی از نگاه اسـلام

  • شرم‌الشیخ سوم روسیاهی پادوهای داخلی ترامپ

  • سخنان ترامپ درباره صلح با ایران، فریب است

  • آغاز عملیات آزادی اسرا در تل‌آویو و غزه/ بیانیه مهم گردان‌های قسام در باره توافق تبادل اسرا/ صلیب سرخ دومین گروه از اسرای اسرائیلی را تحویل گرفت/ اولین گروه اسرای فلسطینی وارد غزه شدند +عکس و فیلم

  • طرح ترامپ، اعتراف واضح به اقتدار مقاومت

  • ایران پس از شرم ‌الشیخ!

  • پروژه خطرناک جدید ظریف؛ خلع سلاح به نام «مردم»

  • دل آرام، اراده مستحکم، ایمان ژرف و امید زنده، نتیجه اقامه نماز با خشوع و دل‌سپاری به خداست

  • زور آخر حماس و اسرائیل!

  • ادعای سرزمینی یا دیکته زیرزمینی؟!

  • صلح به سبک ترامپ؛ فرمان از واشنگتن، سکوت از تل‌آویو

  • رویداد ملّی «ایران همدل» برگزار شد

  • بی هنران را بگو‌ حجاب قانون خداست

  • ترامپ چگونه آمریکا را بی‌اعتبار کرد؟ فارن‌افرز پاسخ می‌دهد

  • اسنپ‌بک؛ طلاق ایران از غرب و آغاز دوران جدید ژئوپلیتیکی / وقت تغییر پارادایم از غربگرایی به واقع گرایی

  • واقعیت میدانی یا سلاح روانی دشمن؟

  • آقای باهنر، منظورتان چیست؟!

  • افشای شبکه عملیات سایبری اسرائیل در ایران / جعل اخبار بی‌بی‌سی+عکس و سند

  • آیت‌الله خاتمی: راه مقابله با جنایات، مقاومت است

  • آقای ترامپ، سرسختی فلسطینی‌ها را از نتانیاهو بپرس

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 411596
    تاریخ انتشار: 25/مهر/1404 - 10:27

    اصلاح سیاست ارزی آغاز شد/ افزایش تدریجی عمق تالار دوم در سامانه تجارت

    معاون سازمان برنامه و بودجه از تدوین برنامه بهبود رشد اقتصادی و ثبات ارزی خبر داد و گفت: این برنامه نهایی شده و به زودی محورها اعلام می‌شود تا با اتکاء به آن، مسیر پیشرفت پیگیری شود.

    اصلاح سیاست ارزی آغاز شد/ افزایش تدریجی عمق تالار دوم در سامانه تجارت

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ،

     محمد قاسمی معاون سازمان برنامه و بودجه با تأکید بر شعار وفاق و همکاری‌های بین‌المللی دولت دکتر پزشکیان، گفت: از ابتدا همزمان دو برنامه کلان اقتصادی را طراحی کردیم؛ یکی در صورت ایجاد ثبات و گشایش بین‌المللی و دیگری برای شرایط دشوارتر یا احتمالی بحران، که این نگاه پیشگیرانه به پایداری اقتصاد ملی کمک کرد.
     
    معاون سازمان برنامه و بودجه از تدوین برنامه بهبود رشد اقتصادی و ثبات ارزی خبر داد و گفت: این برنامه نهایی شده و به زودی محورها اعلام می‌شود تا با اتکاء به آن، مسیر پیشرفت پیگیری شود.
     
    وی به بازدید اخیر تیم اقتصادی دولت از بندر شهید رجایی اشاره کرد و با اشاره به مشکلات سامانه‌های الکترونیکی و عدم ارتباط موثر میان سامانه‌های گمرک، بانک مرکزی و وزارت صمت توضیح داد: دولت تصمیم گرفته هر واردکننده که کالا را با ارز خود یا دیگران تهیه کرده و قصد تخصیص مجدد ارز ندارد، بتواند در مدت 24 ساعت کالای تجاری را از گمرک ترخیص کند.
     
    قاسمی رویکرد جدید را کاهش فاصله نرخ بازار و سیاست ارزی، و اولویت‌بندی به کالاهای استراتژیک مانند محصولات کشاورزی و شیلات با محوریت استان بوشهر اعلام کرد.
     
    وی با تأکید بر تجربیات گذشته و مخاطرات تبدیل ارز ملی به دارایی‌های نامولد، گفت: در مدل‌های جدید از سرمایه‌گذاری در حوزه راه‌آهن و پروژه‌های زیرساختی، معیار بازدهی اقتصادی لحاظ می‌شود تا منابع ملی به بهترین شکل صرف توسعه بهره‌وری استان‌ها شود.
     
    معاون سیاست‌گذاری و راهبری توسعه ملی و منطقه‌ای سازمان برنامه و بودجه تفویض اختیارات به استان‌ها را از اولویت‌های دولت جدید برشمرد و افزود: اداره کشور باید از تمرکزگرایی به سمت واگذاری مدیریت، اختیار و مالی محلی تغییر پیدا کند تا جهش منطقه‌ای حاصل شود. بوشهر و دیگر استان‌ها می‌توانند الگویی در این مسیر باشند.
     
    قاسمی با اشاره به دغدغه دیرینه نمایندگان درباره عدم توازن منطقه‌ای، ابراز امیدواری کرد با اجرای الگوی توازن منطقه‌ای و پیگیری جدی، تعادل توسعه در سراسر کشور برقرار شود.
     
    وی در بخش دیگری از سخنانش به تحولات تازه در سیاست ارزی دولت اشاره کرد و گفت: خوشبختانه تصمیمات کلیدی برای اصلاح سیاست ارزی اتخاذ و بخش‌هایی از آن آغاز شده و بناست هفته آینده به‌صورت رسمی اعلام شود. یکی از اقدامات مؤثر در این روند، افزایش تدریجی عمق تالار دوم در سامانه تجارت است.
     
    معاون سیاست‌گذاری و راهبری توسعه ملی و منطقه‌ای سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه تالار دوم به شکل جدید با نرخ بازار ایندکس خواهد شد، افزود: این تحول موجب نزدیک‌تر شدن قیمت‌ها به واقعیت بازار می‌شود و انگیزه صادرات را حفظ خواهد کرد. سیاست دولت در روش جدید این است که کالاهایی خصوصاً در حوزه‌های کشاورزی و شیلات که برای استان بوشهر اهمیت بالایی دارند، به تدریج وارد تالار دوم شوند تا اولویت‌بندی هوشمندانه بر اساس منابع ارزی انجام گیرد.

    نظرات بینندگان
    نظرات شما