دوشنبه 24 شهريور 1404 - Mon 15 Sep 2025
  • آیا حمایت از دولت مصلحتی است؟

  • چند نکته درباره ابهامات توافق با گروسی

  • تجاوز صهیونیست‌ها به قطر اثبات حقانیت منطق ایران است

  • راه مقابله با رژیم صهیونیستی، مقاومت است نه التماس به سازمان ملل

  • ۱۰ آسیب برزخ «نه‌صلح ، نه‌جنگ» و یک درس مدیریتی

  • موافقت رهبر انقلاب با شرایط و ضوابط عفو و تخفیف مجازات محکومان دادگاه‌ها

  • پیشنهادی به دولت برای روایت قدرت

  • تغییر نام وزارت دفاع آمریکا به وزارت جنگ و سناریوهای پیش رو

  • سانسور سفر مهم پزشکیان به چین به‌خاطر مخالفت با مکانیسم ماشه

  • تحریم‌هایی که لغو نشد، مکانیسم ماشه که وجود نداشت(!) هم فعال شد/ روحانی نه سکوت کرد نه عذرخواهی؛ طلبکار شد!+عکس

  • آنها که نمی‌خواهند ایران سرای امید و همدلی باشد

  • اولین زن شهید مقاومت خرمشهر را بیشتر بشناسید+عکس

  • فصل پاسخگویی کاسبان برجام!

  • پس از یک ماه چه می‌شود؟!

  • حزب‌الله: سپر دفاعی لبنان در برابر جبهه استکبار

  • مکانیزم ماشه ما را به دوران جلیلی برمی‌گرداند /آیا دانشمندان اصلاح‌طلب، هسته‌ای، تحریم‌ها و قیمت‌ها را هم به عقب برمی‌گردانند؟

  • تاکید رهبر انقلاب بر عملیاتی نمودن توافق راهبردی ایران و چین

  • کاربران غربی برای مرگ ترامپ دست به دعا شدند+عکس

  • انهدام دیپلماسی و مذاکره آمریکا با بمب، اروپا با مکانیسم ماشه

  • سه کشور اروپایی رسما مکانیسم ماشه را فعال کردند/وقتی مکانیزم ماشه چکانده شود، چه اتفاقی رخ می دهد؟

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 409303
    تاریخ انتشار: 24/شهريور/1404 - 11:16

    کنترل قندخون با خوردن نان فریز شده

    یک متخصص تغذیه با اشاره به تاثیر فریز و تست کردن نان، گفت: یک تغییر کوچک در شیوه مصرف نان، می‌تواند نقش بزرگی در کنترل قندخون داشته باشد.

     کنترل قندخون با خوردن نان فریز شده

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» 

    جلال‌الدین میرزای رزاز افزود: فریز کردن نان و سپس گرم یا تست کردن مجدد آن، باعث تشکیل نوعی نشاسته به نام «نشاسته مقاوم» می‌شود. این نشاسته در روده کوچک هضم نشده و به روده بزرگ می‌رسد؛ جایی که توسط باکتری‌های مفید تخمیر می‌شود و در نهایت سرعت جذب گلوکز را کاهش می‌دهد. به گفته وی، این فرآیند می‌تواند نقش مهمی در کنترل بهتر قند خون داشته باشد.

    وی، نشاسته مقاوم را ترکیبی با عملکرد مشابه فیبر توصیف کرد که اثرات متعددی بر سلامت دارد.

    به گفته رزاز، این نوع نشاسته شاخص گلیسمی غذاها را کاهش می‌دهد و از افزایش ناگهانی قند خون جلوگیری می‌کند. همچنین، مصرف روزانه ۱۵ تا ۳۰ گرم نشاسته مقاوم طی چهار هفته می‌تواند حساسیت به انسولین را تا ۳۳ تا ۵۰ درصد بهبود بخشد و خطر ابتلاء به دیابت نوع دو را کاهش دهد.

    دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی همچنین به پدیده‌ای به نام «اثر وعده دوم» اشاره کرد؛ بدین معنا که مصرف نشاسته مقاوم در یک وعده غذایی، حتی واکنش بدن به وعده بعدی را نیز بهبود می‌بخشد.

    وی با عنوان این مطلب که یکی دیگر از جنبه‌های مهم نشاسته مقاوم نقش آن در سلامت روده است، توضیح داد: این نشاسته در روده بزرگ توسط باکتری‌های مفید تخمیر می‌شود و محصول این فرایند، اسیدهای چرب زنجیره کوتاه مانند بوتیرات، پروپیونات و استات است. این ترکیبات به ترتیب به تقویت سلول‌های روده، کاهش التهاب، تنظیم قند خون، کاهش کلسترول و حتی تنظیم اشتها کمک می‌کنند.

    به گفته رزاز، منابع نشاسته مقاوم تنها به نان محدود نمی‌شوند. موز نارس خام و بدون پخت، سیب‌زمینی پخته و سرد شده، برنج سرد شده، حبوبات و غلات کامل پخته و سرد شده نیز از مهم‌ترین منابع این ترکیب هستند.

    وی تاکید کرد: تُست کردن نان فریز شده اهمیت ویژه‌ای دارد؛ زیرا حرارت مستقیم ساختار نشاسته را تغییر می‌دهد و آن را به شکل مقاوم در می‌آورد. به عنوان نمونه، در یکی از مطالعات، نان خانگی که فریز و سپس تست شده بود، توانست حدود ۳۰ تا ۳۵ درصد از افزایش ناگهانی قندخون جلوگیری کند.

    عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: البته باید توجه داشت که نان‌های صنعتی ممکن است این اثر را نداشته باشند، چون روش پخت و ترکیب آن‌ها متفاوت است.

    رزاز با بیان اینکه این روش‌ها برای بیماران دیابتی نیز بسیار مفید است و می‌تواند به کاهش نوسانات قند خون کمک کند، توصیه کرد: افراد برای تنظیم رژیم غذایی خود با متخصص تغذیه مشورت کنند تا برنامه‌ای متناسب با شرایط فردی دریافت کنند.

    وی در پایان با عنوان این مطلب که تغذیه هوشمندانه یعنی انتخاب آگاهانه نه محرومیت، خاطرنشان کرد: به جای حذف کامل نان و کربوهیدرات‌ها، باید بر شیوه آماده‌سازی و انتخاب نوع آنها تمرکز کرد. فریز و تست کردن نان یا استفاده از غلات کامل می‌تواند تغییرات بزرگی در کنترل قندخون و ارتقای سلامت عمومی ایجاد کند.

    نظرات بینندگان
    نظرات شما