جمعه 10 مهر 1405 - Fri 02 Oct 2026
  • کشته شدن سرکرده سعودی در درگیری با ارتش یمن

  • انتخابات داخلی اسرائیل و پروژه حذف نخست وزیری رژیم صهیونیستی/ پشت پرده ادعاها در رابطه با نادیده گرفتن هشدار وقوع حمله ۷ اکتبر از سوی نتانیاهو چیست؟

  • آمریکا باید پاسخگوی جنایات خود باشد

  • مشورت عجیب ترامپ با هوش مصنوعی!

  • مداخله 2 میلیارد دلاری؛ بانک مرکزی چگونه ترمز دلار را می‌کشد؟

  • اینترنشنال؛ از آموزش ساخت کوکتل مولوتف تا تجویز خشونت

  • دیر آمدی، بلیت راهرو به تو رسید+ عکس

  • کورتوا علیه مورینیو!

  • طلای جهانی از کف برگشت

  • پیروزی نفس‌گیر والیبال ایران برابر کره جنوبی

  • شهادت یک مامور فراجا در راسک+ عکس

  • اخراج آمریکایی‌ها از عراق طلیعه اخراج آنان از سراسر غرب آسیاست

  • عملیات پاکسازی یک خانه تیمی در زاهدان

  • پروژه نجات قلعه‌نویی توسط مهدی تاج

  • قیمت طلا امروز پنجشنبه ۹ مهر ۱۴۰۵

  • بازار دارو زیر فشار تحریم و گرانی؛ بیماران چه می‌کنند؟

  • قیمت روز خودروهای داخلی

  • حملات پاکستان به افغانستان

  • قیمت دلار امروز پنجشنبه ۹ مهر ۱۴۰۵

  • چرا اصلاح‌طلبان قواعد مذاکره را رعایت نمی‌کنند؟

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 405327
    تاریخ انتشار: 26/تير/1404 - 15:27

    مخترع ایرانی مسلسل!

    مشهدی جعفر مدعی بود که می‌تواند توپ‌های کهنه را از ته ببرد و توپ مسلسل بسازد که این کار باعث کاهش هزینه تولید مسلسل می‌شد.

    مخترع ایرانی مسلسل!

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان

    مشهدی جعفر خیاطباشی ساکن تبریز بود. کودکی که بجای مدرسه و مکتب، به کار خیاطی مشغول و بعد از چند سال سرآمد خیاطان تبریز شده بود. با اینکه از لحاظ مالی اوضاع مناسبی نداشت، اما موفق شد در خانه خودش «ماشین نخ‌ریسی» بسازد و نخی بسیار صاف و نازک و لطیف درست کند.

    مشهدی جعفر برای گسترش کارش به حمایت و سرمایه نیاز داشت، بنابراین از مردم خواست شرکتی برای گسترش کارگاه‌های نخ‌ریسی تأسیس کنند و با این کار باعث افزایش ثروت ملی و کاهش وابستگی به خارجیان بشوند. حاکم آذربایجان نمونه‌ای از نخ‌های او را دید و پسندید و گفت که او را حمایت می‌کند، سرمایه لازم برای راه‌اندازی کارخانه را به او می‌دهد و از دولت هم برای او امتیاز می‌گیرد. اما قبل از عملی شدن این وعده‌ها به تهران احضار شد و قول و قرارهایش با مشهدی جعفر را فراموش کرد و وسایل اولیه کارخانه نخ‌ریسی در زیرزمین خونه مشهدی جعفر پوسید.

    چند سالی مشهدی جعفر به خیاطی ادامه داد تا اینکه در نمایشگاه معرفت و هنر از اختراع جدیدش پرده‌برداری کرد؛ توپ جدیدی به نام«مسلسل» که باعث شگفتی همگان شد. طول لوله این توپ ۶۰ سانت و قطر انتهای آن ۲۰ سانت بود و با دو حرکت پر و خالی می‌شد و برای این کار فقط به دو نفر احتیاج بود. لوله‌ توپ به صورت ۳۶۰ درجه می‌چرخید، وزنش حدود ۲۵۰ مثقال و انتقالش راحت بود. مشهدی جعفر مدعی بود که می‌تواند توپ‌های کهنه را از ته ببرد و توپ مسلسل بسازد که این کار باعث کاهش هزینه تولید مسلسل می‌شد.

    در این نمایشگاه بعضی از علما و مقامات کشوری و نظامی این مسلسل را امتحان کردند. محمدعلی میرزا ولیعهد وقتی این اختراع را دید قول داد تا آن را به ناصرالدین شاه نشان دهد، اما فراموش کرد و این اختراع هم خاک خورد.

    بعد از مدتی مظفرالدین شاه به پادشاهی رسید و زمانی که شاه در آستارا بود، مشهدی جعفر خودش را به او رساند و از توپ رونمایی و تیری هم شلیک کرد. مظفرالدین شاه از این اختراع استقبال کرد. مشهدی جعفر با دستور شاه به انزلی آمد تا اختراعش را به صورت کامل امتحان کند و توپ هم در صندوقخانه همایونی نگهداری شود. اما مشهدی جعفر در انزلی بیمار شد و قرار بر این شد تا در فرصتی دیگر به تهران برود و پیگیر امور شود که این اتفاق نیفتاد و توپ در صندوقخانه همایونی باقی ماند.

    اما این مرد خسته نشد و به اختراعاتش ادامه داد. این‌بار تفنگ ده‌تیری به نام «عجم» و باروتی شبیه به باروت فشنگ پنج تیر روسی اختراع کرد. درباره سرنوشت مشهدی جعفر و باقی اختراعاتش اطلاعات چندانی در دست نیست.


     

     

    مرتبط ها
    نظرات بینندگان
    نظرات شما