به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان
مبارزه دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، با انصارالله هرگز ضربهای فلجکننده به این گروه وارد نکرد، اما به گفته دو مقام آمریکایی مطلع از هزینهها از ماه مارس تاکنون بیش از یک میلیارد دلار برای آمریکا هزینه داشته است. این رقم شامل هزاران بمب و موشک استفادهشده در حملات، سرنگونی هفت پهپاد و غرقشدن دو جنگنده است.
پس از هفتهها عملیات آمریکا، به نظر میرسد انصارالله همچنان توانایی حمله به خارج از یمن را دارند؛ بهطوریکه همین هفته، حملهای را علیه فرودگاه بینالمللی اصلی اسرائیل انجام دادند.
اما توافق غیرمنتظرهای که ترامپ روز سهشنبه اعلام کرد—که طی آن آمریکا حملات و سایر عملیاتها علیه انصارالله را متوقف میکند، در ازای توقف حملات آنها به کشتیهای آمریکایی—ممکن است فعلاً برای اعلام موفقیت مأموریت کافی باشد.
جزئیات این توافق همچنان اندک است. هنوز مشخص نیست این توافق چگونه حاصل شده، تا چه مدت ادامه خواهد داشت و در بلندمدت چه تأثیری بر درگیریای خواهد داشت که چند هفته پس از حمله حماس—که همانند انصارالله است—به اسرائیل در اکتبر ۲۰۲۳ آغاز شد.
آنچه مشخص است این است که این توافق، به گفته دو مقام آمریکایی، بخشی از طریق دولت عمان انجام شده و تنها شامل کشتیهای آمریکایی میشود. انتظار میرود که انصارالله همچنان به شلیک به سمت اسرائیل و کشتیهای سایر کشورها ادامه دهند.
یکی از مقامات آمریکایی مطلع از عملیات نظامی علیه انصارالله گفت: «دولت بهوضوح به دنبال راه خروجی برای این کارزار علیه حوثیها بود.»
به گفته این مقام، ارزیابی موفقیت این عملیات از ماه مارس دشوار بوده است: پهپادهای آمریکایی که برای بررسی اصابت اهداف فرستاده میشدند، اغلب توسط انصارالله سرنگون میشدند و هیچ نیروی آمریکایی در خاک یمن حضور نداشت که بتواند اثربخشی این عملیات را برای پنتاگون ارزیابی کند.
اما این تلاش در دوران ترامپ هزینه سنگینی به همراه داشت و در حال کاهش ذخایر تسلیحاتی آمریکا بود، به گفتهٔ دو مقام آمریکایی.
بر اساس اطلاعات ارائهشده توسط دو مقام مطلع آمریکایی از تاریخ ۱۵ مارس، زمانی که دولت ترامپ عملیات کنونی خود علیه انصارالله را اعلام کرد، پنتاگون حدود ۲ هزار بمب و موشک به ارزش بیش از ۷۷۵ میلیون دلار علیه این گروه مصرف کرده است.
این شامل صدها بمب ۲ هزار پوندی میشود که هر کدام حدود ۸۵ هزار دلار قیمت دارند؛ دستکم ۷۵ موشک تاماهاوک که هر کدام حدود ۱.۹ میلیون دلار هزینه دارند؛ و حداقل ۲۰ موشک کروز AGM-۱۵۸ با پرتاب هوایی که قیمت هر یک حدود ۱.۵ میلیون دلار است؛ بهعلاوه بسیاری مهمات دیگر.
پس از انتشار اولیه این گزارش، یک مقام وزارت دفاع به شبکه NBC News گفت که ارقام مربوط به هزینه مهمات دقیق نیستند و بزرگنمایی شدهاند و اظهار داشت که هزینه واقعی نزدیک به ۴۰۰ میلیون دلار است. اما سایر مقامات دفاعی با این نظر مخالفت کردند.
بر اساس برآورد نظامی آمریکا که در اختیار NBC News قرار گرفته، ایالات متحده همچنین دستکم ۱۰ میلیون دلار برای جابهجایی دستکم دو سامانه دفاع موشکی پاتریوت و تدارکات لازم جهت نگهداری آنها از طریق کشتی به منطقه هزینه کرده است.
این مبلغ شامل هزینه تجهیزات منتقلشده از طریق هوا نیست. در جریان شهادت ماه گذشته در کنگره، دریاسالار سم پاپارو، فرمانده نیروهای آمریکایی در منطقه هند-اقیانوس آرام، گفت ارتش برای جابهجایی تنها یک سامانه دفاع هوایی پاتریوت از منطقه تحت فرماندهی او به خاورمیانه، از ۷۳ پرواز هواپیمای C-۱۷ استفاده کرده است.
پرواز هر ساعت هواپیمای C-۱۷ حدود ۲۷ هزار دلار هزینه دارد و ارتش آمریکا دو سامانه پاتریوت را به این منطقه منتقل کرده است.
با این حال، نگرانی فزایندهای وجود داشت مبنی بر اینکه رویکرد دولت ترامپ در مقابله با انصارالله هرگز پایدار و بلندمدت نخواهد بود