به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از خبرگزاری فارس
در دنیای امروز، بسیاری از والدین به دلیل مشغلههای کاری و اجتماعی، زمان کمتری را با فرزندان خود سپری میکنند. این موضوع، به ویژه در مورد افرادی که در معرض دید عموم قرار دارند، اهمیت بیشتری پیدا میکند. در این مصاحبه، به بررسی چالشها و راهکارهای تربیت فرزندان در شرایط نبود مداوم والدین میپردازیم و نکاتی را از زبان یک روانشناس متخصص در این زمینه میشنویم. این نکات میتواند به مسئولان و سایر الگوهای جامعه کمک کند تا نقش مؤثرتری در تربیت فرزندان خود ایفا کنند.«سحر قناعی» روانشناس و مشاور درباره راهکارهای ارتباط والدینی که دارای مسولیت زیاد هستند گفت: «به دلیل نبود مداوم والدین، فرزندان این افراد ممکن است در معرض آسیبهای روانی بیشتری باشند. برای همین، افرادی که به این موضوع توجه دارند، سعی میکنند محیطی حمایتی و آرام برای فرزندانشان فراهم کنند. گوشدادن به فرزندان، صحبت درباره احساسات، نگرانیها و موفقیتهایشان و ایجاد فضایی امن برای گفتوگو، از راهکارهای مؤثر است این افراد علاوه بر نقش والد، یک شخصیت عمومی هم دارند.آنها باید الگوی خوبی برای فرزندانشان باشند و ارزشهای اخلاقی و اجتماعی را از طریق رفتارشان منتقل کنند. تربیت بیشتر از طریق الگوسازی اتفاق میافتد تا گفتار. فرزندان از رفتار والدینشان یاد میگیرند و این یادگیری مشاهدهای در جامعه هم صدق میکند. افرادی که در معرض دید هستند، باید بیشتر به این موضوع توجه کنند، چون هم فرزندانشان و هم جامعه از آنها الگو میگیرند.»
این روانشناس تاکید کرد: «کیفیت وقتگذرانی خیلی مهم است. والدین باید در زمانهای کوتاه حضورشان، تمام تمرکز را روی فرزندان بگذارند. تلفن همراه را خاموش کنند، در فضایی تعاملی گفتوگو کنند و ارتباط عاطفی عمیقی ایجاد کنند. گوش دادن به فرزندان و صحبت درباره احساساتشان، کلید یک ارتباط مؤثر است. همچنین، برنامهریزی منظم برای فعالیتهای مشترک روانشناس، مطالعه یا تفریح، کمک میکند که هم والدین از زمانشان بهتر استفاده کنند و هم فرزندان احساس کنند بخشی از اولویتهای والدین هستند.»وی بیان کرد: «فرزندان این افراد هم مثل بقیه بچهها از خطا و اشتباه مصون نیستند والدین باید فضایی روانی و حمایتی فراهم کنند تا فرزندان بتوانند از اشتباهاتشان درس بگیرند و رشد کنند. گفتوگو درباره ارزشها و پایبندی به آنها در این مواقع خیلی مهم است. نباید اشتباهات فرزندان را بزرگنمایی کرد، بلکه باید با حمایت و راهنمایی، آنها را به سمت بهبود هدایت کرد.»قناعتی گفت: «نمونههای زیادی از این افراد در کشور وجود دارد. مثلاً در ویدئوهای کوتاه از سردار سلیمانی، میبینیم که او چقدر با فرزندان و نوههایش ارتباط عاطفی قوی دارد. یا نقلقولهایی از دختر شهید بهشتی یا علامه طباطبایی که میگفتند پدرانشان فضایی تعاملی و غیراجباری برای تربیت فراهم میکردند و به آنها آزادی انتخاب میدادند. همچنین، برخی مدیران و فرماندهان نظامی را میشناسم که با ابراز محبت کلامی و توجه به فرزندانشان، کمبود حضورشان را جبران میکنند.
باید بگوییم؛ مسئولان، به عنوان الگوهای جامعه، باید آگاه باشند که رفتارهایشان در خانواده، تأثیر مستقیمی بر فرزندان و جامعه دارد. آنها باید تلاش کنند تا ارزشهای اخلاقی و اجتماعی را از طریق رفتارهایشان به فرزندان منتقل کنند. توجه ویژه به آموزش و پرورش فرزندان، مدیریت زمان و ایجاد تعادل بین کار و زندگی خانوادگی و فراهم کردن محیطی حمایتی و آرام، از جمله اقداماتی است که مسئولان میتوانند برای تربیت فرزندانی سالم و موفق انجام دهند.علاوه بر این، مسئولان باید به فرزندان خود آزادی انتخاب دهند و آنها را تشویق کنند تا در فعالیتهای اجتماعی و سیاسی مشارکت کنند. ایجاد فضایی که فرزندان بتوانند از اشتباهات خود درس بگیرند و رشد کنند نیز بسیار مهم است.با الگوبرداری از شخصیتهای برجسته و توجه به نکات تربیتی، مسئولان میتوانند فرزندانی تربیت کنند که نهتنها برای خانواده خود، بلکه برای جامعه نیز مفید باشند