به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از تسنیم
در حالی که کودکان بزرگترین قربانی جنایات نسلکشی رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه هستند، دکتر «مروان الهمص» مدیرکل بیمارستانهای صحرایی در نوار غزه در سخنان جدید خود درباره وضعیت بحرانی کودکان آمار هولناکی از کشتار آنها بهدست اشغالگران ارائه داد.
هر40دقیقه یک کودک در غزه شهید میشود
دکتر مروان الهمص در یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد: از زمان آغاز جنگ وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه غزه در 7 اکتبر 2023 تاکنون بیش از 16 هزار کودک به شهادت رسیدهاند و این یعنی در هر40دقیقه یک کودک جان خود را از دست داده است.
این مقام پزشکی غزه گفت: 908 نوزاد فلسطینی قبل از رسیدن به اولین سالگرد تولدشان در نتیجه تجاوزات وحشیانه صهیونیستها به غزه جان خود را از دست دادند و 311 کودک هم در طول جنگ نسلکشی علیه غزه به دنیا آمده به شهادت رسیدند.
وی افزود: شرایط بهداشتی در نوار غزه بهشدت رو به وخامت است و آمار مرگومیر بهدلیل سوءتغذیه شدید در سایه ادامه جنگ گرسنگی تحمیلی توسط اشغالگران به غزه، افزایش یافته است.
مدیر بیمارستانهای صحرایی در نوار غزه اظهار داشت: محاصره اسرائیل علیه غزه و بسته شدن گذرگاهها برای مدت بیش از دو ماه وضعیت بهداشتی را فاجعهبارتر کرده است؛ زیرا مراکز مراقبتهای بهداشتی اولیه بهدلیل بمباران یا محاصره تعطیل شدهاند و هزاران کودک و زن باردار از دریافت مراقبتهای پزشکی اولیه محروم هستند.
وی خاطرنشان کرد: اشغالگران همچنان از ورود واکسن فلج اطفال به غزه جلوگیری میکنند و این امر تلاشهای وزارت بهداشت غزه را برای جلوگیری از شیوع فاجعه فلج اطفال و فلج دائمی کودکان به شکست میکشاند.
دکتر مروان الهمص گفت: ارائه تنها یک وعده غذایی ناقص در روز موجب شده است بسیاری از کودکان از لاغری و سوءتغذیه شدید رنج ببرند. آنها در نتیجه هدف قرار گرفته شدن زیرساختها توسط اشغالگران و جلوگیری از ورود کمکها، از آب آشامیدنی و غذای سالم محروم هستند.
محاصره، غزه را نابود میکند
از طرف دیگر، روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز در مقالهای تحت عنوان «محاصره، غزه را نابود میکند، کودکان گرسنه هستند و بیماران مرده فرض میشوند» به بحران انسانی وخیم در این باریکه پرداخته نوشت: محاصره همهجانبه اسرائیل علیه غزه منجر به وضعیتی فاجعهبار در این منطقه شده است که در آن بیماری و مرگ بهویژه میان کودکان بهدلیل کمبود شدید غذا، آب و دارو بهشدت افزایش یافته است.
دکتر منیر البرش، مدیرکل وزارت بهداشت غزه این واقعیت تلخ را برای نیویورک تایمز ارائه داده گفت: من نمیتوانم هیچ چیزی بگویم و در اغلب موارد بیماران و مجروحان بهدلیل نبودن دارو و غذا جان خود را از دست میدهند.
نیویورک تایمز تأکید کرد: وضعیت وخیم انسانی در غزه بهوضوح عواقب محاصره این باریکه توسط اسرائیل را آشکار میکند و سازمانهای بشردوستانه و مقامات اروپایی، اسرائیل را متهم به استفاده از کمکها بهعنوان ابزار سیاسی و باجگیری کردهاند. آنها هشدار دادند که این محاصره سنگین علیه غزه نقض قوانین بینالمللی بهشمار میرود و تأثیر آن بر همه جنبههای زندگی 2 میلیون انسان تا مدت طولانی باقی خواهد ماند.
مرگ وجدان جهان مقابل درد مردم غزه
در این گزارش آمده است: محاصره سنگین اسرائیل علیه غزه منجر به افزایش سرسامآور قیمت مواد غذایی شده است و بسیاری از مردم به آشپزخانههای خیریهای که ذخایر آنها در حال اتمام است، متکی هستند. احمد علامه، یک خواربارفروش آواره در غزه میگوید: ما روزی یک بار در ساعت ظهر غذا میخوریم و تمام. من وقتی که میبینم برادران و خواهرانم هنوز گرسنه هستند احساس میکنم نمیتوانم نفس بکشم.
بر اساس این گزارش، آب تمیز هم در غزه پیدا نمیشود و کارخانههای آبشیرینکن با حداقل ظرفیت کار میکنند. کمبود آب تمیز و نبودن امکانات بهداشتی منجر به افزایش شدید بیماریهای عفونی و همهگیر میشود و تأثیرات روانی عمیقی هم بهجای میگذارد. احمد العجل، پدری از شهر غزه میگوید: اثرات محاصره بهوضوح در چهره همه مردم قابل مشاهده است، همه رنگشان پریده است و اعصابشان فرسوده شده است.
دکتر غازی الیازجی، از پزشکان بیمارستان الشفا هم در گفتگو با نیویورک تایمز اعلام کرد: ما همچنان بهدلیل نبودن تجهیزات و دارو، بیماران بیشتری را از دست میدهیم و با یک وضعیت فاجعهبار روبهروییم.
در ادامه این گزارش به اظهارات تام ویلچر، هماهنگکننده امور بشردوستانه سازمان ملل اشاره شده است که گفت: به مقامات اسرائیلی و کسانی که هنوز میتوانند آنها را متقاعد کنند دوباره میگویم؛ "این محاصره وحشیانه را بردارید!"، در مورد غیرنظامیانی که هیچ حمایتی از آنها در غزه نمیشود من هیچ کلمهای برای عذرخواهی پیدا نمیکنم و متأسفم که نتوانستیم جامعه بینالمللی را برای توقف این بیعدالتی ترغیب کنیم.