به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از فارس
یمن، سرزمینی که سالها زیر فشار جنگ، محاصره و تجاوز ایستادگی کرده، امروز به نماد اراده و قدرت تبدیل شده است؛ قدرتی که دیگر نهتنها در مرزهای جغرافیایی خود محدود نمیماند، بلکه توان آن را دارد که معادلات ژئوپلیتیکی منطقه را دگرگون سازد
. شلیک دقیق امروز یک موشک بالستیک از اعماق خاک یمن به قلب زیرساخت اقتصادی رژیم صهیونیستی، نهتنها نمایش خیرهکنندهای از توان بازدارندگی نظامی بود، بلکه پیامی صریح به جهان مخابره کرد: یمن دیگر صرفاً تماشاچی نیست، بلکه بازیگری مؤثر و تعیینکننده در صحنه منطقهای است.
حمله موشکی صبح امروز به قلب فرودگاه بن گوریون تلآویو که توسط نیروهای مسلح یمن و با مسئولیت رسمی سخنگوی ارتش یمن، سرتیپ یحیی سریع، انجام گرفت، باعث ایجاد اختلال گسترده در عملیات هوایی و لغو یا تعلیق پروازهای متعدد توسط شرکتهای هواپیمایی بینالمللی شده است.
یحیی سریع در بیانیهای با تأکید بر ادامه عملیات بازدارندگی علیه رژیم صهیونیستی هشدار داد: «بار دیگر به شرکتهای هواپیمایی بینالمللی هشدار میدهیم که از ادامه پرواز به فرودگاه بنگوریون خودداری کنند، زیرا این فرودگاه دیگر امن نیست.»
فرودگاه بینالمللی بنگوریون که در منطقه «لُد» و در فاصله ۲۰ کیلومتری جنوبشرق تلآویو واقع شده، اصلیترین فرودگاه رژیم صهیونیستی و یکی از حساسترین زیرساختهای غیرنظامی از منظر امنیتی، ژئوپلیتیکی، اقتصادی و گردشگری به شمار میرود. این فرودگاه تحت مدیریت سازمان فرودگاههای اسرائیل قرار دارد و هرگونه تهدید مستقیم یا غیرمستقیم علیه آن، به منزله ضربهای شدید به جریان اقتصاد، حملونقل و گردشگری این رژیم محسوب میشود.
چندین شرکت هواپیمایی بینالمللی در پی حمله موشکی یمن به فرودگاه بینالمللی بن گوریون اسرائیل، از تعلیق یا لغو پروازهای خود به تلآویو خبر دادند.شرکت هواپیمایی ایر ایندیا اعلام کرد که برای حفظ امنیت مسافران و کارکنان خود، پروازهای خود به تلآویو و از تلآویو را تا ششم ماه مه به حالت تعلیق درآورده است
.شرکت هواپیمایی لوفتهانزای آلمان نیز اعلام کرد که در پی این حمله، پروازهای خود به و از فرودگاه بن گوریون را تا ۶ مه به حالت تعلیق در میآورد.شرکت هواپیمایی دلتا ایر نیز پرواز امروز یکشنبه از فرودگاه جان اف کندی به تل آویو و پرواز فردا از تل آویو به این فرودگاه را لغو کرد.این گروه که شامل شرکتهای هواپیمایی ارزانقیمتی مانند یورووینگز، سوئیس ایر لاینز، اتریش ایرلاینز و بروکسل ایرلاینز میشود، اعلام کرد که به دلیل «وضعیت فعلی» خدمات خود را به حالت تعلیق درآورده است
.شرکت هواپیمایی بریتیش ایرویز نیز از تعلیق تمام پروازهای خود به و از تلآویو تا ۷ مه خبر داد. شرکت هواپیمایی ارزانقیمت مجارستانی ویز ایر نیز از لغو پروازهای خود به اسرائیل تا صبح سهشنبه خبر داد. شرکت هواپیمایی یونایتد ایرلاینز و غول هواپیمایی ارزان قیمت رایان ایر نیز امروز یکشنبه لغو پروازهای برنامه ریزی شده خود به اسرائیل را اعلام کردند.
مرکز حیاتی تجارت، گردشگری و امنیت
فرودگاه بنگوریون که در سال ۱۹۳۶ در دوران قیمومیت بریتانیا با نام «فرودگاه لُد» تأسیس شد، ابتدا کاربردی نظامی و هم غیرنظامی داشت. پس از اشغال فلسطین و تشکیل رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۴۸، نام آن به «بنگوریون» تغییر یافت، برگرفته از نام اولین نخستوزیر این رژیم.این فرودگاه ستون فقرات سفرهای خارجی و بازرگانی رژیم صهیونیستی به شمار میآید. طبق آمار سازمان هواپیمایی اسرائیل، در سال ۲۰۱۹ بیش از ۲۴ میلیون مسافر از این فرودگاه تردد کردهاند.
همچنین این مرکز هوایی میزبان بیش از ۷۰ شرکت هواپیمایی بینالمللی است و پایگاه عملیاتی شرکتهای هواپیمایی اسرائیلی «العال»، «یسراعیر» و «آرکیا» محسوب میشود. در حوزه امنیتی، بنگوریون یکی از امنترین فرودگاههای جهان تلقی میشود. اقدامات بازرسی امنیتی شامل مصاحبههای فردی، اسکنهای پیشرفته و نظارت شدید بر خودروها و ورودیها باعث شدهاند مجله آمریکایی «کاندی نست تراولر» از آن به عنوان «سختگیرانهترین سیستم امنیتی فرودگاهی در جهان» یاد کند.
ضربه اقتصادی سنگین در پی جنگ غزه و عملیات یمن
از زمان آغاز جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه در اکتبر ۲۰۲۳، صنعت هوایی این رژیم دچار خسارات پیدرپی شده است. وزارت دارایی اسرائیل اعلام کرده که در ۹ ماهه اول سال ۲۰۲۴، شرکتهای هواپیمایی اسرائیلی بیش از ۱۰۵ میلیون شِکِل (۲۸.۸ میلیون دلار) زیان دیدهاند. این روند نزولی، کاهش فعالیت شرکتهای هواپیمایی بینالمللی و بیاعتمادی سرمایهگذاران خارجی به امنیت حملونقل هوایی در سرزمینهای اشغالی را در پی داشته است.بنگوریون سه باند اصلی و دو ترمینال (۱ و ۳) دارد.
همچنین این فرودگاه، دروازه اصلی ورود گردشگران خارجی و نقطه کلیدی ورود و خروج کالاهای با ارزش افزوده بالا نظیر محصولات دارویی و فناورانه به اسرائیل است. بنابراین، اختلال در عملکرد آن میتواند منجر به توقف جریان عرضه و آسیب به زنجیرههای تأمین گردد.
طبق دادههای وزارت دارایی اسرائیل، هر روز تعطیلی یا کاهش فعالیت در این فرودگاه، میلیونها دلار خسارت مستقیم به اقتصاد رژیم صهیونیستی در بخشهای حملونقل، گردشگری و تجارت وارد میکند.
هدفگیری موفق زیرساخت حیاتی نظامی-اقتصادی
اگرچه فرودگاه بنگوریون رسماً تأسیسات غیرنظامی محسوب میشود، اما در فهرست زیرساختهای حیاتی رژیم قرار دارد که در زمان جنگ تحت حفاظت ویژه ارتش اسرائیل است. گزارشها حاکی از آن است که ارتش رژیم صهیونیستی با هماهنگی کامل و حضور پنهان در اطراف این فرودگاه، در تلاش است تا در مواقع بحران، عملکرد آن را حفظ کند.
با این وجود، عملیات موشکی یمن نشان داد که حتی مهمترین تأسیسات امنیتی رژیم نیز از دایره اهداف مقاومت خارج نیستند.در جریان درگیریهای گذشته نیز، از جمله جنگ ۲۰۰۶ و تجاوز نظامی اسرائیل به غزه در می ۲۰۲۱، این فرودگاه بارها مورد تهدید قرار گرفته و پروازها در آن مختل شدهاند. اکنون با اصابت مستقیم موشک از یمن و بسته شدن موقت آن، بار دیگر آسیبپذیری این شریان اقتصادی رژیم آشکار شده است.
چشمانداز مبهم بازگشت به رونق
به گزارش وبگاه «پاسپورت نیوز»، سازمان فرودگاههای اسرائیل طی ماههای گذشته برای دوران پس از جنگ برنامهریزی کرده و انتظار بازگشت شرکتهای هواپیمایی بینالمللی در سال ۲۰۲۵ را داشت. این برنامه شامل سرمایهگذاری در توسعه زیرساختها و بهبود خدمات مسافری است. با این حال، عملیات موفق ارتش یمن و استمرار تهدیدات امنیتی، این روند را در هالهای از ابهام قرار داده و اعتماد شرکای بینالمللی را بیش از پیش متزلزل کرده است.
بنابراین اصابت موشک یمنی به فرودگاه بنگوریون نه تنها پیام قدرت بازدارندگی ارتش یمن را به رخ کشید، بلکه نشان داد که مهمترین زیرساخت اقتصادی و امنیتی رژیم صهیونیستی نیز در تیررس مقاومت قرار دارد. این حمله، نماد فروپاشی توهم امنیت در سرزمینهای اشغالی و عامل تعمیق بحران اقتصادی برای رژیمی است که همچنان به تجاوز علیه ملت فلسطین ادامه میدهد