یکشنبه 14 ارديبهشت 1404 - Sun 04 May 2025
بنر پویش نه به تصادف برای استفاده پایگاه‌های خبری
  • حج، تنها فریضه‌ای با ساختار کاملاً سیاسی است /هیچ منفعتی برای امت اسلامی بالاتر از اتحاد نیست+ فیلم

  • هیبت "تاد" فرو ریخت باز آرایی یک معادله نظامی

  • از گشت ارشاد تا حاشیه سازی برای قانون حجاب/ از داد و بیداد برای گشت ارشاد تا حمله گروهی به چند پیامک اخطار+جزئیات و عکس

  • مکانیسم ماشه تفنگ بی‌فشنگ است فریب نخورید!

  • آتش‌سوزی عظیم در ارتفاعات اسرائیل

  • برنج های پخته شده بدون آشیز در بندر شهید رجایی

  • اوکراین به‌زودی درهم‌ خواهد شکست

  • ترامپ، شیری بود که ظرف ۱۰۰ روز برّه شد

  • اشتباهات امت و سرنوشت تاریخی شیعه

  • مسئولان هرگونه سهل‌انگاری یا تعمّد را کشف و بر طبق مقررات پیگیری کنند

  • اخبار لحظه به لحظه از وضعیت بندر شهید رجایی بندرعباس /شمار جانباخته ها به ۲۸ نفر رسید/کمک رسانی نیروی های امدادی ( هلال احمر ، سپاه ، ارتش ، کمک های مردمی ) +عکس و فیلم

  • از روند مذاکرات راضی هستیم/مذاکرات این‌بار جدی‌تر بود/از جلسۀ آینده حدس می‌زنم که کارشناس سازمان انرژی اتمی اضافه شود

  • توضیحات سخنگوی وزارت امور خارجه درباره برگزاری دور سوم مذاکرات غیرمستقیم ایران-آمریکا/ عکس و فیلم

  • ترامپ به گوسفندی شبیه است که «ماسک گرگ» بر چهره زده است / آمریکا اگر در لاف گزاف خود برای حمله نظامی به ایران کمترین احتمال موفقیتی داشت، لحظه‌ای درنگ نمی‌کرد

  • راهبرد ما در مذاکره شفافیت هسته‌ای و رفع تحریم‌هاست/ حمایت از غزه و وحدت در جامعه از اصول اساسی ماست

  • این پیام‌ها نباید بی‌پاسخ بمانند‌!

  • تاریخ پرداخت متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان مشخص شد

  • سپاه‌؛ مولود انقلاب،حافظ جمهوریت

  • بودجه دانشگاه‌ها قطع شد/تاوان «نه به کودک‌کشی» در آمریکا +عکس و فیلم

  • پیشاهنگ مذاکره، از عبرت اعتماد به آمریکا می گوید

  • بنر پویش نه به تصادف برای استفاده پایگاه‌های خبری
    |ف |
    | | | |
    کد خبر: 400421
    تاریخ انتشار: 14/ارديبهشت/1404 - 17:08

    خصومت‌وزری اسرائیل با پاکستان به دلیل داشتن سلاح اتمی +عکس

    شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد، اسرائیل در تنش ایجاد شده بین هند و پاکستان دخالت دارد و تلاش می‌کند، در آتش اختلافات پیش‌آمده بین دهلی‌نو و اسلام‌آباد بدمد.

    خصومت‌وزری اسرائیل با پاکستان به دلیل داشتن سلاح اتمی +عکس

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از فارس ،

    در تحولی خطرناک و غیرمنتظره اسرائیل حمایت خود را از هند در تنش این کشور با پاکستان در پی حمله تروریستی هفته گذشته «کشمیر» اعلام کرد، درحالی‌که دنیا همچنان نگران سوق‌یافتن این تنش به رویارویی نظامی و همه کشورها تلاش می‌کنند، به نوعی تنش ایجادشده را آرام کنند، تل‌آویو با اعلام حمایت خود از یک طرف تلاش می‌کند، در آتش این اختلافات بدمد.
     

    اظهارات تحریک‌آمیز و ادعای ارتباط حماس با جیش محمد کشمیری

    دخالت اسرائیل در بحران هند و پاکستان با تماس غیرمنتظره نتانیاهو با همتای هندی‌اش «نارندرا مودی» برای تسلیت حادثه کشمیر آغاز شد. وی در گفتگو با مودی تأکید کرد، در کنار هند در «نبرد سرنوشت‌سازش» با «تروریسم مرگبار» می‌ایستد.
    در ادامه «روون آزار»، سفیر اسرائیل در دهلی‌نو با سوءاستفاده از این حادثه، آن را به مقاومت فلسطین ربط داد و جنگ هند علیه سازمان «جیش محمد» را ادامه جنگ اسرائیل علیه «حماس» دانست.
    وی با ادعای اینکه تعدادی از اعضای حماس اخیرا به کشمیر سفر کرده‌اند، هجوم «پاهالگام» را به عملیات طوفان الاقصی در 7 اکتبر 2023 تشبیه کرد و مواضع دهلی‌نو در برابر اسلام‌آباد، به‌ویژه تعلیق معاهده آب رودخانه سند را ستود.
    این اظهارات بیش از آنکه جنبه تسلیت داشته باشد، جانبداری سیاسی آشکار اسرائیل از هند و تلاش برای تحریک راست‌گرایان افراطی هندی جهت انتقام‌گیری از کشمیری‌ها بود.در مقابل، فعالان کشمیری به هند درباره پیروی از سیاست نسل‌کشی هشدار داده و تلویزیون دولتی پاکستان اعلام کرد، «موساد» در پس بمب‌گذاری‌های کشمیر بوده و افسران این سازمان برای توطئه‌ علیه پاکستان در هند مستقر شده‌اند. این گزارش، اسرائیل را متهم کرد، با تشدید تنش‌های فعلی تلاش دارد، توجه جهانیان را از جنگ ویرانگرش در غزه منحرف کند.جانبداری اسرائیل از هند یادآور موضع دهلی‌نو در حمایت از اسرائیل در جنگش علیه غزه بود و باعث شکوفایی مناسبات طرفین پس از طوفان الاقصی شد.
     

    نشانه‌های دخالت اسرائیل

    این اولین‌بار نیست که نشانه‌های فزاینده‌ای از نقش اسرائیل در دامن‌زدن و حتی تشدید درگیری بین هند و پاکستان بر سر کشمیر مشاهده می‌شود. حمایت نظامی اسرائیل از هند از سال ۱۹۷۱، قبل از برقراری روابط رسمی بین تل‌آویو و دهلی‌نو آغاز شد، زمانی‌که هند و پاکستان درگیری جنگی بودند که نتیجه آن شکل‌گیری کشور «بنگلادش» بود.
    در سال ۱۹۹۹، اسرائیل به عنوان یکی از معدود طرف‌هایی ظاهر شد که در درگیری «کارگیل» هند و پاکستان، به دهلی‌نو کمک کرد و موشک‌های هدایت‌شونده لیزری و پهپادهای جاسوسی در اختیار هند قرار داد.افزون بر آن اطلاعات فراوانی در دسترس است که حمایت اسرائیل از هند علیه پاکستان را آشکار می‌کند، مهم‌ترین آنها عبارتند از:
    --تسلیحات اسرائیل که نقشی اساسی در تنش موجود بازی می‌کند؛ هند یکی از اصلی‌ترین شرکای اسرائیل در حوزه همکاری نظامی است و بزرگ‌ترین واردکننده تسلیحات از اسرائیل محسوب می‌شود.
    --مشارکت تأثیرگذار اسرائیل در شکل‌دهی به دکترین پیچیده امنیتی و نظامی هند علیه پاکستان، به ویژه با نسخه‌برداری از «دکترین ضاحیه»؛ مجری یکی از شبکه‌های تلویزیونی هند در یکی از اجراهای خود سؤال می‌کند: «آیا هند به حملات خصمانه به شکل اسرائیل پاسخ می‌دهد؟»
    --منافع اسرائیل در افزایش حضور نظامی هند در دریای و دریای سرخ و افزایش همکاری‌های دو جانبه در حوزه کشتیرانی.
     

    مشارکت راهبردی و تبادل اطلاعات

    دخالت اسرائیل در جانبداری از هند علیه پاکستان در طول درگیری‌های مسلحانه دو کشور، ریشه عمیقی در مشارکت راهبردی آنها دارد که به زمان عادی‌سازی روابط تل‌آویو-دهلی‌نو در سال ۱۹۹۲ بازمی‌گردد. این مشارکت با توجه به آنچه «تهدیدات و منافع مشترک» به ویژه در حوزه‌های امنیتی و نظامی خوانده می‌شود، آنها را با هم متحد می‌کند.
     
    در این خصوص دو طرف در حوزه تبادل اطلاعات امنیتی روابط نزدیکی با هم دارند و به مرور زمان به دو هم‌پیمان علیه اسلام‌آباد تبدیل شده‌اند. البته یک بُعد گسترش روابط دهلی‌نو با تل‌آویو به تلاش هند برای نزدیک شدن به واشنگتن جهت دریافت کمک‌ها مالی و وام‌های بین‌المللی بازمی‌گردد.
    در حوزه‌های امنیتی و نظامی گزارش‌های اسرائیلی فاش کردند، تل‌آویو و دهلی‌نو قراردادهای مشترک تسلیحاتی و نظامی خود را مرتبا تجدید می‌کنند و تلاش دارند، تبادل اطلاعات امنیتی فیمابین را گسترش دهند و از تجارب یکدیگر در آموزش نیروهای نظامی و اطلاعاتی بهره‌ببرند.
    این همکاری دو جانبه شامل تأمین مقادیر زیادی سلاح و فناوری نظامی اسرائیلی، از جمله پهپادها، تجهیزات دید در شب و حصارهای الکترونیکی برای بهبود نظارت بر مرز هند و همچنین مهمات و انواع موشک‌های ضدهوایی و زمینی هم می‌شود.
     

    قراردادهای امنیتی و نظامی

    هند بزرگ‌ترین خریدار تجهیزات نظامی اسرائیل است و ۴۹ درصد کل واردات آن را به ارزش ۱۵ میلیارد دلار تشکیل می‌دهد. اسرائیل پس از روسیه و آمریکا، سومین تأمین‌کننده بزرگ تسلیحات هند است، این موجب شده، آنها به شرکای کلیدی در همکاری‌های نظامی تبدیل شوند.
    فروش تسلیحات طرفین شاهد رشد ۱۷۵ درصدی بوده و اسرائیل حضور فعالی در نوسازی ارتش هند دارد. این رژیم مقادیر زیادی سلاح، مهمات و انواع به دهلی‌نو می‌فروشد، علاوه بر اینکه رزمایش‌های نظامی مشترکی نیز برگزار می‌کنند.صنایع هوافضای اسرائیل (IAI) بزرگ‌ترین قرارداد خود به ارزش ۲ میلیارد دلار را برای فروش سامانه موشکی پدافند هوایی با هند امضا کرد. این درحالی است که پیش از آن، هند اقدام به خرید موشک‌های اسپایک و زمین از اسرائیل کرده بود.
     

    طرح‌های اقتصادی و فعالیت‌های تجاری

    هند و اسرائیل توان خود را برای توسعه مشارکت اقتصادی و تجاری فیمابین به‌ویژه در حوزه‌های فناوری پیشرفته و تکنولوژی متمرکز کرده‌اند. بیش از صد تاجر و رؤسای شرکت‌های هایتک نتانیاهو را در آخرین سفرش به هند همراهی ‌کردند تا حجم تجارت دهلی‌نو با تل‌آویو را از سالانه چهار میلیارد دلار به ده میلیارد دلار افزایش دهند.
     
    از جمله توافقات صورت گرفته برقراری پروازهای مستقیم بین دو طرف بود که افزایش ۲۲ درصدی ترافیک هوایی متقابل و مسافران به ۱۵۸ هزار نفر را درپی داشت.روابط تجاری هند و اسرائیل حدود ۵ میلیارد دلار تخمین زده می‌شود که عمدتاً شامل الماس و اسلحه است.
    این باعث شده اسرائیل به سی‌ونهمین شریک تجاری هند تبدیل شود، همچنین هند سومین شریک تجاری آسیایی اسرائیل و دهمین شریک تجاری اسرائیل در دنیا محسوب می‌شود.
    اسرائیل و هند 30 مرکز فناوری مشترک را اداره می‌کنند و شرکت‌های دوطرف در زمینه تنوع‌بخشی به محصولات کشاورزی، انرژی خورشیدی، بهره‌وری و استفاده از آب فعالیت می‌کنند. اسرائیل به میلیون‌ها کشاورز هندی در زمینه جدیدترین فناوری‌های کشاورزی آموزش می‌دهد.
     

    خصومت‌وزری اسرائیل با پاکستان به دلیل داشتن سلاح اتمی

    اسرائیل دشمنی خود با پاکستان را پنهان نمی‌کند. تل‌آویو دلیل این دشمنی را در تملک تسلیحات هسته‌ای توسط پاکستان و شکستن انحصار آن از دست اسرائیل عنوان می‌کند.سال‌ها قبل از اعلام برقراری روابط رسمی دیپلماتیک بین طرفین، دو افسر اسرائیلی با همتایان هندی خود در دهلی‌نو نشست مشترکی جهت ارزیابی پرونده هسته‌ای پاکستان و تبادل اطلاعات در این زمینه برگزار کردند که تحول مهمی در مناسبات دوطرف بود.یک سال بعد، رئیس سازمان اطلاعات هند به همراه یک متخصص ارشد هسته‌ای از تل‌آویو بازدید کرد.
    این سفر به برقراری روابط اطلاعاتی مشترک و افتتاح دفتر نمایندگی موساد در هند منجر شد که نگرانی پاکستانی‌ها از حمله مشترک هند و اسرائیل به تأسیسات هسته‌ای‌اش در کاهوتا، در نزدیکی کشمیر را افزایش داد.روابط هند و اسرائیل تنها به تجارت تسلیحات محدود نمی‌شود، هرچند موضوع مهمی است، اما صرف‌نظر از آن طرفین دارای دیدگاه‌های مشترکی در سرکوب مسلمانان دارند و در این راستا، درصدد تقویت اتحاد خود هستند. این موجب می‌شود، دلایل نزدیکی آنها بسیار فراتر از مناسبات امنیتی و نظامی باشد.
     

    سیاست‌های سرکوبگرانه‌ هند در کشمیر شباهت بسیاری سیاست‌های اسرائیل در فلسطین اشغالی داشته باشد، که از جمله آنها می‌توان به بازداشت‌های خودسرانه، قتل‌های بدون حکم دادگاه، آدم‌ربایی، برقراری قوانین منع رفت‌وآمد، مجازات جمعی، بازداشت اداری، تجاوز جنسی، سرکوب آزادی‌بیان و تجمع، تخریب منازل و غیره شود.

    به‌حدی که «فلسطین» به واژه‌ای الهام‌بخش در میان کشمیری‌ها برای توصیف رنج‌شان و منعکس‌کننده ترس عمیق آنها از پاکسازی قومی، مصادره اراضی و شهرک‌سازی هندی در آنها تبدیل شده است.

    نظرات بینندگان
    نظرات شما