به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت»
آمریکا درحال کاهش نیروهای خود در سوریه است، همزمان با حملات هوایی به یمن زمزمههایی از توطئه برای حمله زمینی به این کشور شنیده میشود و عراق نیز به صحنه نقلوانتقالات گسترده نظامی واشنگتن تبدیل شده است.
-منابع محلی گزارش دادهاند نیروهای آمریکایی قصد دارند دو پایگاه «کونیکو» و «العمر» واقع در حومه شرقی استان دیرالزور را هم ترک کنند. این موضوع از آنجا حائز اهمیت است که پایگاه العمر، بزرگترین پایگاه نظامی نیروهای آمریکایی در سوریه بهشمار میرود و درکنار یکی از بزرگترین میادین نفتی این کشور واقع شده است.
-دلایل کاهش نیروها در سوریه
۱. فعالسازی داعش
نواحی شمالی بینالنهرین، که بهصورت تاریخی «جزیره» نامیده میشوند و مناطقی حول موصل تا رقه را دربرمیگیرند، محل اصلی فعالیت داعشند. استقرار نیروهای آمریکایی در سوریه و عراق منطبق بر این محدوده است. آمریکا هرچند به بهانه مقابله با داعش نیروهای خود را در این مناطق مستقر کرد، اما از حضورش برای حفظ بقایای این گروه تروریستی بهره برد
۲. تشدید درگیریهای داخلی در سوریه
مهمترین سپر کردها در شرق فرات استقرار ارتش آمریکاست. این احتمال میرود که با خروج آمریکا از برخی مناطق، جولانی یا تروریستهای متحد او تحریک شوند تا به کردها در این مناطق حمله کنند. چنین اتفاقی روند فرسایش سوریه را تداوم میبخشد.
۳. درگیرسازی ترکیه و منحرف شدنش از جنوب و مرزهای رژیمصهیونیستی
اگر حمایتهای مستقیم و غیرمستقیم آمریکا از کردها نبود ترکیه طی سالهای گذشته میتوانست راحتتر آنها را در سوریه هدف قرار دهد. با خروج آمریکا این فرصت برای ترکیه و گروه تروریستی «ارتش ملی سوریه» فراهم خواهد شد تا دست به عملیات های نظامی بیشتری در شرق فرات بزنند. احتمالاً نقشهای کلان برای فرسودن توان ترکیه در سوریه وجود دارد.
۴. احاله مسئولیت از طریق تحریک دیگران به حضور
تا زمانی که آمریکا در سوریه مستقر باشد، دیگر کشورها برای مصالح امنیتی خود حاضر به ورود در این کشور نخواهند بود، زیرا حضور واشنگتن کموبیش این مصالح را برای آنها تأمین میکند. خروج آمریکا میتواند باعث دامن زدن به گسترش نفوذ ترکیه در سوریه شود و بازیگران منطقهای را تحریک کند برای مهار آنکارا وارد سوریه شوند.
۵. از کار افتادن مسیر ایران- سوریه
در زمان استقرار نظام پیشین سوریه برای ایران مهم بود که بتواند از طریق عراق به این کشور نیرو و تدارکات ارسال کند. آمریکا برای اختلال در این سیاست، در شرق سوریه مستقر شده بود. با سقوط اسد این مسیر ازکارافتاده و ضرورتی برای استقرار نظامی جهت اختلال در آن وجود ندارد.