به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از روزنامه وطن امروز
حزبی که در انتخابات آلمان پیروز شد، به طور چشمگیری رویکرد خود را نسبت به همکاری با راست افراطی تعدیل میکند، زیرا واقعیت تغییر چهره سیاسی کشور، تاثیر خود را میگذارد.
در حالی که دموکراتهای مسیحی میانهرو (CDU) - حزب هلموت کوهل و آنگلا مرکل - برای دههها قاطعانه از همکاری یا معامله با سیاستمداران جناحهای افراطی خودداری کردهاند، به نظر میرسد این «دیوار آتش» اکنون در حال فروپاشی است، زیرا پارلمان آلمان در تلاش است خود را در پی انتخابات زودهنگام ۲۳ فوریه سازماندهی کند.
به چالش کشیده شدن تصمیم سیاستمداران جریان اصلی مبنی بر بیاعتنایی به حزب «آلترناتیو برای آلمان» (AFD) آن هم به محض کسب موفقیت بزرگ این حزب در انتخابات، اجتنابناپذیر به نظر میرسد؛ برای نخستینبار پس از جنگ دوم جهانی، یک حزب راست رادیکال در جایگاه دوم قرار گرفت.
به گفته مقامات AFD، برخی قانونگذاران این حزب قبلا به طور پنهانی با اعضای سایر احزاب ارتباط برقرار کردهاند و نشانههایی از حمایت از این گروه را دریافت کردهاند تا ریاست کمیتههای کلیدی پارلمان را بر عهده بگیرند. این گروه، سیاستهای ضدمهاجرتی و ضداتحادیه اروپایی را ترویج میکند.
حزب AFD با کسب بیش از ۲۰ درصد آرا و به دست آوردن ۱۵۲ کرسی، به بزرگترین حزب اپوزیسیون در بوندستاگ (پارلمان آلمان) تبدیل شد که به آن حق میدهد ریاست چندین کمیته را بر عهده بگیرد. این مناصب قدرت واقعی دارند، زیرا روسای کمیتهها هدایت بحثها را بر عهده دارند، از کارشناسان شهادت میگیرند و بر دستور کار قانونگذاری تأثیر میگذارند.
* رأیدهندگان میخواستند چیزی به ما بگویند
فریدریش مرتس از حزب CDU قرار است به محض تشکیل ائتلاف حاکم با سوسیال - دموکراتها (SPD) در ماه آینده، صدراعظم شود.
ینس اشپان، از چهرههای برجسته CDU و وزیر سابق بهداشت، به «بیلد» گفت: با حزب AFD باید «در رویهها و فرآیندهای پارلمانی، مانند هر حزب اپوزیسیون دیگری رفتار شود». وی گفت: نمایندگان این حزب «به این دلیل با چنین قدرتی در آنجا نشستهاند که رأیدهندگان میخواستند چیزی به ما بگویند» و «ما باید این رأیدهندگان را جدی بگیریم».
تاکنون CDU و سایر احزاب جریان اصلی از جمله SPD به رهبری اولاف شولتس، صدراعظم فعلی، برای جلوگیری از ورود AFD، این قانون را دور زدهاند و بارها از تصدی پست نایبرئیسی بوندستاگ توسط این حزب جلوگیری شده است؛ پستی که طبق سنت، به هر گروه پارلمانی اعطا میشود.
یوهان وادفول، معاون رئیس گروه پارلمانی CDU/CSU گفت این ممانعت، به AFD کمک کرده ادعای قربانی بودن کند. او اکنون از اجازه دادن به نامزدهای AFD برای ریاست کمیتهها حمایت میکند «مشروط بر اینکه در گذشته رفتار نامناسبی نداشته باشند».
مرتس قبلا در جریان مبارزات انتخاباتی با تکیه بر آرای AFD در پارلمان برای پیشبرد پیشنهادی درباره مهاجرت، محیط را آزمایش کرده بود که با انتقادات فراوانی مواجه شد.
به نظر میرسد استراتژی CDU به سمت واگذاری مسؤولیتها و فرصتهای نطق به راست رادیکال تغییر کرده است، به این امید که مردم آن را ناخوشایند بدانند!
فیلیپ آمتور، قانونگذار CDU که یک ستاره نوظهور در حزب محسوب میشود، به FAZ فرانکفورت گفت: «[این] نکته درستی است که جریان راست رادیکال باید نه از طریق ترفندهای رویهای، بلکه از طریق بحثهای اساسی پرشور به عقب رانده شوند».
با این حال، همه اعضای CDU با این لحن جدید موافق نیستند. رودریش کیزوتر، قانونگذار ارشد، AFD را «تهدیدی امنیتی برای آلمان» خواند و به شبکه RBB گفت: «قانونگذاران AFD نباید در کمیته نظارت پارلمانی که بر سازمانهای اطلاعاتی نظارت میکند، حضور داشته باشند؛ درست مانند کمیته اعتماد بودجه».
حزب سوسیال - دموکرات که هفته گذشته توافقنامه دولتی با حزب مرتس را نهایی کرد، در حال حاضر بر سر این موضوع با CDU درگیر است. کاتیا ماست، دبیر پارلمانی SPD در گفتوگو با Tagesspiegel گفت: «AFD حزبی مانند سایر احزاب نیست. ما با تمام قوا از نهادهای دموکراتیک خود - بویژه پارلمان - محافظت خواهیم کرد».
مذاکرات مربوط به ریاست کمیتهها هنوز در جریان است و احتمالا پس از ۶ مه، زمانی که انتظار میرود مرتس به عنوان صدراعظم سوگند یاد کند، به پایان برسد.