به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از راه دانا؛
آغاز مذاکرات غیر مستقیم بین ایران و آمریکا در شرایطی صورت گرفت که جمهوری اسلامی ایران در یک ابتکار عمل توانست دست برتر را در شروع مذاکرات در اختیار داشته باشد.
با وجود آنکه دونالد ترامپ رئیس جمهور ایالات متحده در جریان سخنرانی ها و مواضع خود بارها با زبان تهدید، جمهوری اسلامی ایران را خطاب قرار داده بود، اما سرانجام این ایران بود که با پاسخی قاطع هم موضوع مذاکرات را به پرونده هسته ای و رفع تحریم های ظالمانه محدود کرد و هم زمین بازی را از امارات به عمان تغییر داد تا بدین ترتیب پیام روشنی به کاخ سفید فرستاده باشد.
جمهوری اسلامی ایران همواره بر خطوط قرمز سیاست های خود تاکید کرده است خطوط قرمزی که هیچ گاه نه قابل عدول است و نه می توان پیرامون آن مذاکره کرد.
ایران با آرامش و عزم راسخ پای میز مذاکره حاضر شد موضوعی که نشاندهنده اعتماد به ماهیت صلحآمیز بودن برنامه هستهای، رویکرد اصولی به صلح و ثبات منطقهای، پایبندی به قوانین بینالمللی و درک روشن از نقش مخرب اخلالگران است.
مذاکرات صرفاً درباره هستهای و رفع تحریمهاست؛ کل برنامه هستهای ایران، شامل چرخه غنیسازی و تمام اجزای ضروری آن، باید به طور کامل حفظ شود. این سیاست غیر قابل تغییر ایران است.
حالا اما سوابق عملی مقامات غربی همواره نشان داده است که در جریان مذاکرات مطالباتی فراتر از آنچه بنای مذاکره پیرامون آن بوده اس را مطرح کردند و یا با بدعهدی روند گفتگوها را از مسیر خود خارج کردند.
در جریان مذاکرات برجام دولت حسن روحانی در مدت حدود ۲ ماه تمامی تعهدات خود را به صورت شتابزده و یکطرفه انجام داد.
۱۲ هزار سانتریفیوژ از چرخش ایستاد، در قلب راکتور اراک بتنریزی شد، ۹۷۰۰ کیلو از ۱۰ هزار کیلوگرم ذخایر اورانیوم غنی شده از کشور خارج شد و حتی تحقیق و توسعه نیز متوقف شد!
آمریکا در اولین روز اجرای تعهدات ۱+۵، برجام را نقض و تحریمهای جدید ضدایرانی را تصویب کرد! پس از آن نیز برجام بارها و بارها توسط دولت اوباما و سپس دولت ترامپ به صورت فاحش نقض شد و آمریکا هیچگاه تعهدات خود را اجرا نکرد.
رهبر انقلاب در واکنش به بدعهدی آمریکا در موضوع برجام فرمودند: امتیاز دادیم، مذاکره کردیم، امتیاز دادیم، کوتاه آمدیم، اما نتیجهای که مقصودمان بود به دست نیاوردیم. همین معاهده را هم با همه این نقصهایی که داشت طرف مقابل خراب کرد، نقض کرد، پاره کرد.
غرب در جریان مذاکرات برجامی پا را فراتر از مسائل هسته ای برد و مسائل نظامی و منطقه ای را نیز محور مذاکرات قرار داد.
رهبر انقلاب در این باره فرمودند: در قضیه هستهای توافق شد و اسم این را گذاشتیم «برجام»؛ برجام دیگری در قضایای منطقه، برجام دیگری در قضایای قانون اساسی کشور؛ برجام ۲ و ۳ و ۴ و الیغیرذلک بایستی بهوجود بیاید تا ما بتوانیم راحت زندگی کنیم. این منطقی است که سعی میکنندآن را در بین نخبگان جامعه و از سوی نخبگان جامعه به افکار عمومی جامعه منتقل کنند.
حالا اما مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا در عمان با رویکردی مقتدرانه در حال پیگیری است.
جمهوری اسلامی ایران سیاست های قاطع خود را بارها اعلام کرده و در این دور از مذاکرات نیز در قالب پاسخ به نامه دونالد ترامپ این سیاست های را اعلام کرده است. موضعی که در پرداختن به مسائل غیر قابل مذاکره خدشه ناپذیر است و از آن عدول نخواهد شد.
لزوم ایستادگی در برابر خواسته های غیرمنطقی آمریکا در جریان مذاکرات
کامران غضنفری، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با راه دانا، با بیان اینکه چنانچه در مسیر مذاکرات آمریکا خواسته های غیر منطقی و خارج از عرف مطرح کند مسیر گفتگوها تغییر خواهد کرد ادامه داد: اگر آمریکا در جریان مذاکرات خواسته غیر منطقی داشته باشد مشخص خواهد شد که مذاکرات از ابتدا هم نمایشی بود، ترامپ و برخی اعضای کاخ سفید خواسته های خود را از مذاکره با ایران اعلام کردند، آنها خواستار تعطیلی فعالیت های هسته ای ایران، کنار گذاشتن موشک ها و پهپادها و قطع ارتباط با محور مقاومت هستند اما مذاکره کنندگان باید در برابر هر خواسته ای که بر خلاف خطوط قرمز جمهوری اسلامی ایران است با قدرت بایستند.
وی با اشاره به اینکه برخی مدعی هستند که این مذاکرات برای برداشتن سایه جنگ از کشور و حذف تهدیدهای نظامی آمریکا نسبت به ایران است عنوان کرد: سایه تهدیدها با مذاکره برداشته نمی شود بلکه باید پاسخ هر تهدیدی با تهدید و اقدام متقابل داده شود.