جمعه 02 مرداد 1405 - Fri 24 Jul 2026
  • یزید زمان به زائران کربلا حمله کرد

  • جاده‌ای میان دو اقلیم / عکس

  • مشاهده یک خرس غول‌پیکر بر فراز تیر برق! / فیلم

  • قیمت دلار امروز پنجشنبه ۱ مرداد

  • اولتیماتوم ترامپ به عون: یا جولانی، یا نتانیاهو! + عکس

  • هلاکت متجاوزان در درگیری مرزبانان با گروهک تروریستی

  • روایت خبرنگار بی‌بی‌سی از دقت موشک‌های ایرانی

  • پاسخ قالیباف به ترامپ: امنیت برای همه یا هیچکس!

  • ایران با سریع‌ترین رشد سالمندی روبه‌رو است

  • ترامپ در باتلاق جنگ ایران گرفتار شده است

  • هشدار ستاد اربعین درباره پول همراه زائران

  • خسارت سنگین به سوله پهپادهای MQ۹، انهدام ۸فروند پهپاد

  • خسارت سنگین به سوله پهپادهای MQ۹، انهدام ۸فروند پهپاد

  • حمله سنگین سپاه به پایگاه‌های آمریکا در اردن/فیلم

  • افزایش حملات متقابل ایران و آمریکا و نگرانی از گسترش جنگ/مذاکرات پشت‌پرده با ایران در جریان است /توانمندی موشکی ایران همچنان پابرجاست+عکس

  • ادعای دوباره آمریکا علیه تنگه هرمز و ایران

  • سفر اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس به استان‌های جنوبی

  • دوراهی ستاره آبی پوش بین استقلال و پرسپولیس

  • تصویر ماهواره‌ای از انهدام رادار هشدار اولیه آمریکا در کویت

  • فیلم / کارگاه بمب‌سازی عامل فعال کودتای دی‌ماه ۱۴۰۴

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 396339
    تاریخ انتشار: 13/اسفند/1403 - 19:16
    گروسی:

    امکان مصالحه سازنده با ایران وجود دارد

    مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با اشاره به دیدار و گفت‌وگو با رئیس‌جمهور و وزیر خارجه ایران در سفر اخیر خود به تهران، گفت که این موضوع «نشان می‌دهد ممکن است فضایی برای مصالحه سازنده وجود داشته باشد».

     امکان مصالحه سازنده با ایران وجود دارد

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از ایرنا؛ «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، امروز(دوشنبه) در نشست فصلی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مدعی شد که اظهارات ایران درباره مواد، فعالیت‌ها و محل‌های آلوده به مواد هسته‌ای با یافته‌های آژانس مغایرت دارد و ذخایر اورانیوم با خلوص ۶۰ درصدی ایران به ۲۷۵ کیلوگرم افزایش یافته است.

    گروسی در این سخنرانی که رونوشت آن در وبگاه آژانس منتشر شده، گفت: از زمان گزارش پیشین، ذخایر اورانیوم ایران تا خلوص اورانیوم-۲۳۵ ۶۰ درصدی، از ۱۸۲ کیلوگرم در فصل قبلی به ۲۷۵ کیلوگرم افزایش یافته است. ایران تنها کشور غیر هسته‌ای است که تا این سطح غنی‌سازی انجام می‌دهد و باعث نگرانی جدی من است.

    در حالی که اقدامت جبرانی ایران در واکنش به خروج یک‌جانبه آمریکا از توافق هسته‌ای، متحمل شدن تحریم‌های آمریکا و بدعهدی کشورهای اروپایی در عمل به تعهداتشان در زمینه عادی‌سازی روابط تجاری با ایران ذیل بند ۳۶ توافق هسته‌ای(برجام) انجام شد و شامل پنج گام تدریجی برای فاصله گرفتن از تعهدات داوطلبانه ایران در این توافق بود، مدیرکل آژانس بیان کرد: چهار سال از زمانی می‌گذرد که ایران اجرای تعهدات خود ذیل برنامه جامع اقدام مشترک(برجام)، از جمله اجرای پروتکل الحقای را متوقف کرده و بنابراین، چهار سال از زمانی که ایران دسترسی تکمیلی در ایران داشته است، می‌گذرد.

    گروسی همچنین گفت: ایران می‌گوید تمامی مواد، فعالیت‌ها و محل‌های لازم ذیل توافق پادمانی ان‌پی‌تی را اعلام کرده است. اگرچه، این اظهارات با ذرات اورانیوم یافت‌شده با منشا انسانی از سوی آژانس در محل‌های اعلام‌نشده در ایران مغایرت دارد. آژانس باید محل (محل‌های) فعلی مواد و یا تجهیزات آلوده‌ای را که وجود داشته‌اند، بداند.

    نگران مسائل پادمانی باقی‌مانده‌ام

    مدیرکل آژانس در ادامه گفت: در توازن مواد اورانیوم مربوط به آزمایش‌های تولید فلز اورانیومی که در آزمایشگاه چندمنظوره «جابر ابن حیان» انجام  شده نیز، ناهمخوانی وجود دارد که ایران علت آن را بیان نکرده است. ایران که اعلام کرده اجرای این اقدامات را متوقف کرده است،‌ هنوز کد اصلاحی ۳.۱ را که تعهدی قانونی برای ایران است را اجرا نمی‌کند.

    مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بیان کرد: من جدا نگران مسائل پادمانی باقی‌مانده‌ام که هنوز حل‌وفصل نشده‌اند. این مسائل ناشی از تعهدات ایران ذیل توافق جامع پادمانی آن است و باید حل شود تا آژانس در موقعیتی قرار بگیرد که بتواند تضمین کند برنامه هسته‌ای ایران، منحصرا، صلح‌آمیز است.

    او افزود: عمیقا متاسفم که ایران، به‌رغم نشان دادن آمادگی خود برای بررسی پذیرفتن تعیین چهار بازرس مجرب دیگر آژانس، آن را نپذیرفت.

    گروسی درباره اجرای بیانیه مشترک مارس ۲۰۲۳ میان ایران و آژانس مدعی شد: هیچ پیشرفت قابل توجهی در اجرای بیانیه مشترک چهارم مارس ۲۰۲۳ انجام نشده است. من از ایران می‌خواهم فورا با تعامل  جدی، بیانیه مشترک را اجرا کند.

     

    گزارش جامع را ارائه خواهم کرد

    او افزود: من در پاسخ به درخواست شورای حکام در قطعنامه نوامبر ۲۰۲۴ آن، ارزیابی جامع و به‌روزی از وجود مواد هسته‌ای اعلام‌نشده و استفاده از آن در رابطه با مسائل باقی‌مانده برنامه هسته‌ای ایران در گذشته و حال ارائه خواهم کرد.

    مدیرکل آژانس درباره تماس‌ها با ایران گفت: تعامل در سطوح بالا برای پیشرفت واقعی ضروری است. سفرم به تهران در نوامبر گذشته و دیدارهایم با رئیس‌جمهور «مسعود پزشکیان» و وزیر امور خارجه «سیدعباس عراقچی» نشان می‌دهد که ممکن است فضایی برای مصالحه سازنده وجود داشته باشد. امیدوارم به زودی، باز هم با آن‌ها دیدار و گفت‌وگوی موثر و نتایج ملموس را دنبال کنم.

    نظرات بینندگان
    نظرات شما