جمعه 24 اسفند 1403 - Fri 14 Mar 2025
بنر پویش نه به تصادف برای استفاده پایگاه‌های خبری
  • طرح ترافیکی نوروز از فردا آغاز می‌شود

  • یک ساعت پیش بابا از امامدام انتقاد کردم که چرا باید با آقای منتظری این کار را بکند؟/ مهدی که زندان بود مامان خیلی با بابا دعوا می کرد

  • ما با پیشنهاد آتش‌بس موافقیم/ اگر با واشنگتن در زمینه انرژی به توافق برسیم، گاز روسیه را به اروپا باز خواهیم گرداند.

  • چها«قاشق‌زنی» چهارشنبه‌سوری در قزوین

  • عجیب ترین پل دنیا در ژاپن

  • پیچیدگی مواجهه با واسطه‌گری روسیه

  • سوریه در میانه ناآرامی و اتحادی تاریخی!

  • وارونگی «پایان تاریخ» ترامپ، کاتالیزور است

  • بغض و دلتنگی مریم سعادت برای شخصیت عروسکی «زی‌زی گولو»

  • روایت جدید اینترنشنال از ماه رمضان در ایران

  • اصرار قلدرها به مذاکره برای تحمیل توقعاتشان است؛ ایران نخواهد پذیرفت/ یکی از خطرناکترین مسائل در مدیریت‌ها، عدم تصمیم‌گیری و ترک‌فعل است+ فیلم

  • رونالدو با رکورد جدید و بی نظیر به دیدار استقلال می آید

  • حمایت یک مفسد اقتصادی از موزیک جدید ساسی مانکن/ حنجره‌ شیطانی که فقط برای ابتذال و توهین به مقدسات می‌خواند+عکس و فیلم

  • استقلال با مشکل روبرو شد/سه بازیکن اصلی استقلال غایب هستند+اسامی

  • ترامپ: نامه به رهبر ایران را دیروز ارسال کردم/نمایندگی ایران در نیویورک: تاکنون نامه‌ای از سوی ترامپ دریافت نکرده‌ایم

  • ارکستر موسیقی ملی ایران به استقبال بهار

  • تیراندازی نیروهای دولت حاکم سوریه به سوی خانه‌ی مخالفان

  • فضاپیمای استارشیپ برای دومین بار منفجر شد

  • ایران نیاز به واسطه ندارد؛ روسیه مراقب کلاهبرداری آمریکا باشد

  • پرونده مهدی یراحی مختومه شد

  • بنر پویش نه به تصادف برای استفاده پایگاه‌های خبری
    |ف |
    | | | |
    کد خبر: 394546
    تاریخ انتشار: 25/بهمن/1403 - 11:15
    شمخانی:

    مذاکره باید از موضع قدرت باشد

    مشاور سیاسی رهبری تأکید کرد که مذاکره باید در زمان مناسب، از موضع قدرت و با هدف تأمین منافع ملی انجام شود، نه به‌عنوان راهکاری برای حل مشکلات داخلی.

    مذاکره باید از موضع قدرت باشد

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از خبرگزاری دانشجو

    دریابان علی شمخانی، مشاور سیاسی رهبری و مسئول پرونده هسته‌ای تأکید کرد که مذاکره باید در زمان مناسب، از موضع قدرت و با هدف تأمین منافع ملی انجام شود، نه به‌عنوان راهکاری برای حل مشکلات داخلی. او با اشاره به تناقض در رفتار آمریکا—از یک سو پیشنهاد مذاکره و از سوی دیگر تشدید تحریم‌ها—معتقد است که این سیاست بخشی از راهبرد فشار حداکثری واشنگتن است و نه نشانه‌ای از آمادگی واقعی برای گفت‌و‌گو. وی همچنین تأکید دارد که مذاکره تنها زمانی معنا پیدا می‌کند که هر دو طرف اراده و ظرفیت لازم برای توافقی پایدار را داشته باشند، درحالی‌که تجربه نشان داده آمریکا به تعهدات خود پایبند نبوده است.

    شمخانی که در حاشیه راهپیمایی ۲۲ بهمن ماه با خبرنگار انصاف نیوز گفت‌و‌گو کرده، معتقد است که حتی در صورت حصول توافق، مشکلات اقتصادی کشور صرفاً از طریق مذاکرات خارجی حل نخواهند شد. به گفته او، تجربه برجام و بدعهدی‌های آمریکا و اروپا نشان داده که اتکای صرف به مذاکرات نتیجه‌بخش نیست و اصلاحات ساختاری و حکمرانی صحیح اقتصادی، پیش‌نیاز اصلی برای بهبود وضعیت کشور است. وی این دیدگاه را که "مذاکره یعنی توافق و توافق یعنی حل مشکلات اقتصادی" نادرست و ساده‌انگارانه می‌داند. به اعتقاد او، کشور‌های زیادی بوده‌اند که با وجود توافقات گسترده اقتصادی، به دلیل ضعف در زیرساخت‌های داخلی، همچنان دچار بحران‌های اقتصادی هستند.

    او همچنین نسبت به دوگانه‌سازی‌های افراطی در فضای سیاست خارجی هشدار می‌دهد و می‌گوید که نگاه صفر و صدی به مذاکره و تحریم، تحلیل‌های واقع‌بینانه را مخدوش می‌کند. وی تأکید دارد که راه‌حل اساسی، تقویت بنیان‌های داخلی و کاهش وابستگی به متغیر‌های خارجی است تا در صورت فراهم شدن شرایط مذاکره، ایران از موضع قدرت وارد گفت‌و‌گو شود، نه از روی اضطرار. از نظر او، امید بستن به مذاکرات بدون اتکا به ظرفیت‌های داخلی، سرابی بیش نخواهد بود.
     

    شمخانی در نهایت به موضوع پرونده هسته‌ای و تحریم‌ها پرداخته و تصریح می‌کند که ایران مذاکره را ترک نکرده، بلکه آمریکا و اروپا طرف‌های بدهکار هستند که باید تحریم‌ها را لغو کنند. او با انتقاد از سیاست‌های آمریکا، پیشنهاد مذاکره از سوی واشنگتن را غیرقابل اعتماد دانسته و چشم‌انداز مذاکرات را منوط به تغییر رویکرد طرف‌های غربی به رویکردی منطقی و محترمانه می‌داند. از نظر او، ایران در مذاکرات تنها بر رفع تحریم‌ها متمرکز خواهد بود و نه هرگونه توافقی که صرفاً یک توافق ظاهری و غیرعملیاتی باشد.

     

    مرتبط ها
    نظرات بینندگان
    نظرات شما