سه شنبه 27 مرداد 1405 - Tue 18 Aug 2026
|ف |
| | | |
کد خبر: 393060
تاریخ انتشار: 08/بهمن/1403 - 18:18

مطالبه اجرای کامل قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری، لشگری و تامین اجتماعی

نماینده مردم خمین در مجلس، گفت: از دولت مطالبه اجرای کامل قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری، لشگری و تامین اجتماعی را دارم.

مطالبه اجرای کامل قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری، لشگری و تامین اجتماعی

به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ،

نماینده مردم خمین در مجلس، گفت: از دولت مطالبه اجرای کامل قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری، لشگری و تامین اجتماعی را دارم.

محمد بیات نماینده مردم خمین در مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی خود در جلسه علنی امروز (دوشنبه ۸ بهمن ماه) مجلس، گفت: از بیمه دانا بابت پرداخت معوقات بازنشستگان شاغل آموزش و پرورش به نوبه خودم تشکر می‌کنم و از بیمه ملت نیز می‌خواهیم که معوقات و کسورات بازنشستگان فرهنگی را پرداخت کند.

خبر مهم درباره بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین‌اجتماعی/ مدیرعامل تامین‌اجتماعی درباره بیمه تکمیلی بازنشستگان چه گفت؟

مصطفی سالاری گفت: ناترازی منابع و مصارف سازمان حاصل شرایطی است که از ریشه‌ها و علت‌های مختلفی دارد که بعضا به دهه‌های گذشته مربوط است.

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی در نشست هم‌اندیشی با کانون‌های عالی کارگران بازنشسته و مستمری‌بگیر سراسر کشور که با حضور جمعی از معاونان و مدیران این سازمان برگزار شد، با تاکید بر لزوم همکاری بازنشستگان برای بهبود وضعیت سازمان و رفع برخی چالش‌ها، گفت: بازنشستگان با همکاری و مشارکت در اجرای کامل قوانین و مقررات تأمین اجتماعی می‌توانند به سازمان کمک کنند تا از وضعیت موجود خارج شویم زیرا نیازمند همراهی و تعامل همه‌جانبه‌ای هستیم تا بتوانیم چالش‌های موجود را مدیریت کنیم و وضعیت این صندوق بین‌نسلی را بهبود بخشیم.

ایلنا نوشت: مصطفی سالاری در این نشست به بررسی وضعیت کنونی سازمان تأمین اجتماعی و چالش‌های آن پرداخت و با اشاره به هزینه‌های سنگین و تعهدات در مقابل منابع درآمدی سازمان، خاطر نشان کرد: ناترازی منابع و مصارف سازمان حاصل شرایطی است که از ریشه‌ها و علت‌های مختلفی دارد که بعضا به دهه‌های گذشته مربوط است.
چالش‌های قانونی و افزایش ناترازی

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با تاکید بر اینکه یکی از دلایل عمده وضعیت فعلی افزایش بی‌رویه تعداد بازنشستگان و کاهش نسبت بیمه‌گذاران به مستمری‌بگیران است، گفت: در گذشته، نسبت بیمه‌گذاران به مستمری‌بگیران ۶ به ۱ بود، اما اکنون به دلایل مختلفی این نسبت به کمتر از ۳/۸ به ۱ رسیده و این موضوع سازمان را در معرض آسیب‌های جدی قرار داده است.

وی با اشاره به برخی مقررات در حوزه فعالیت صندوق تامین اجتماعی بویژه مسئله بازنشستگی زودهنگام و تعداد بالای بازنشستگی‌های پیش از موعد گفت: در بسیاری از کشورها، بازنشستگی بر اساس سن و سنوات بیمه‌گذاری تعیین می‌شود، اما در ایران این موضوع به واسطه تصویب برخی قوانین و مقررات، دستخوش تغییراتی شده و به لحاظ اصول مدیریت صندوق‌های بین‌نسلی، به درستی رعایت نشده است. وی افزود: بسیاری از افراد با سن کم و حتی زیر ۴۰سالگی بازنشسته می‌شوند و سپس به کارهای دیگر مشغول می‌شوند، در حالی که همچنان مستمری دریافت می‌کنند. این موضوع صندوق تأمین اجتماعی را به شدت تحت فشار قرار داده است.

سالاری با اشاره به موضوع مشاغل سخت و زیان‌آور و سنوات ارفاقی، تصریح کرد: به واسطه رایزنی‌ها و فشارهای مختلف در طول زمان، امروزه بیش از ۵۰ درصد بازنشستگان تأمین اجتماعی با سنوات ارفاقی و پیش از موعد بازنشسته شده‌اند. که خارج از قواعد و چارچوب‌های محاسبات بیمه‌ای است و این روند صندوق تأمین اجتماعی را در مسیر نادرستی قرار می‌دهد.

وی افزود: سازمانی که ماهانه حدود ۹۰ هزار میلیارد تومان هزینه دارد اما درآمد آن بسیار کمتر است و اگر این روند ادامه پیدا کند سازمان در آینده با مشکلات جدی مواجه خواهد شد.
لزوم ساماندهی معافیت‌های بیمه‌ای

سالاری همچنین با تاکید بر لزوم دریافت حق بیمه بر اساس مزد واقعی، گفت: باید حق بیمه بر اساس مزد واقعی پرداخت شود. در حال حاضر، برخی کارفرمایان مزد غیرواقعی اعلام می‌کنند و این موضوع به ضرر صندوق است.

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی به معافیت‌ها و سوبسیدهای بیمه‌ای اشاره کرد و گفت: بر اساس انواع قوانین، مقررات و مصوبات، ماهانه حدود ۲۵ هزار میلیارد تومان معافیت و سوبسید بیمه‌ای به بخش‌های مختلف داده می‌شود که بر درآمد سازمان تاثیر مستقیم دارد.

وی افزود: این معافیت‌ها طی سال‌های مختلف بر خلاف محاسبات بیمه‌ای به این سازمان تحمیل شده است و سهم دولت‌ها نیز در طول سال‌های گذشته در این رابطه پرداخت نشده است برای خروج از این وضعیت این نوع معافیت‌های غیر بیمه‌ای باید ساماندهی شوند تا سازمان بتواند منابع بیشتری را برای ارائه خدمات جمع‌آوری کند.
ضرورت اصلاح فرمول محاسبه مستمری بازنشستگی

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به لزوم اصلاح فرمول محاسبه مستمری بازنشستگان، گفت: فرمول فعلی محاسبه مستمری بر اساس میانگین دو سال آخر کار است، اما این فرمول باعث می‌شود برخی افراد با افزایش حقوق در دو سال آخر، مستمری بیشتری دریافت کنند. ما باید فرمول را به گونه‌ای اصلاح کنیم که میانگین تمام سنوات کاری مبنای محاسبه قرار گیرد که این مساله مورد استقبال و تایید کارشناسان و حتی بیمه‌پردازان و بازنشستگان نیز هست.

سالاری در بخش دیگری از سخنان خود به وضعیت بخش درمان سازمان اشاره کرد و گفت: باید نظام ارجاع بیماران و نسخه‌های الکترونیکی را بهبود بخشیم تا از تحمیل هزینه‌های غیرضروری و اضافی جلوگیری کنیم و در نتیجه بتوانیم کیفیت خدمات درمانی را افزایش دهیم.
دیگه پول رنگ نده! رفع کامل سفیدی مو با یک محصول 100% گیاهی

مرتبط ها
نظرات بینندگان
نظرات شما