دوشنبه 09 شهريور 1405 - Mon 31 Aug 2026
  • آنچه دشمن را امیدوار می‌سازد، برجسته‌سازی اختلافات است/ دشمن به‌دنبال پاره‌پاره شدن امّت اسلام است/ حکّام کشورهای منطقه دشمن واقعی را بشناسند و با آن مقابله کنند

  • شرایط متفاوت استقلال و پرسپولیس برای دربی

  • یاسمین پهلوی از «اسرائیل بزن» تا تطهیر جنایت میناب + عکس و فیلم

  • آمریکا مسیر عمانی تنگه هرمز را لایروبی کرد؟

  • جنگ با ایران تمام شد؟

  • هشدار از آلمان به ترامپ؛ جنگ با ایران را تمام کن

  • آخرین وضعیت توزیع بنزین در جایگاه‌های سوخت

  • برندگان جایزه عکاسی از پرندگان

  • ساعت بازی پرسپولیس و ملوان/ هفته چهارم لیگ برتر

  • هلیا و توله‌هایش در خراسان شمالی / فیلم

  • آموزه‌های جدید ایران در جنگ اخیر

  • قیمت نفت امروز شنبه ۷ شهریور

  • زمان دیدار پوتین با پزشکیان اعلام شد

  • هنرمندی که توهماتش را به هنر بدل کرد/ عکس

  • فرصت‌سوزی بزرگ طارمی در دربی+ فیلم

  • حامی تروریست‌ها و اوباش دوباره در دولت پزشکیان حکم گرفت!

  • برترین عکس‌های حیات‌وحش 2026

  • کشف ۵۰ تن تخم مرغ احتکار شده در قم

  • نشانه هایی از گرمازدگی را جدی بگیرید

  • اینترنشنال چگونه به استقبال تحریم‌های «اسکات بسنت» رفت؟ + فیلم

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 391562
    تاریخ انتشار: 18/دي/1403 - 21:03

    شایع ترین ویروس تنفسی

    یک متخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری، از آنفلوانزا به عنوان شایع ترین ویروس تنفسی در کشور نام برد.

    شایع ترین ویروس تنفسی

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از مهر

      به نقل از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، منیر قیدی، با اشاره به اینکه طبق آمار ۲۳ درصد ویروس آنفلوانزای در چرخش مربوط به گونه H1 N1 است، گفت: در حال حاضر کمتر از ۷ درصد ویروس کرونا در چرخش است و مابقی به سایر ویروس‌های فصلی اختصاص دارد.

    وی به مهم‌ترین دلیل بالا رفتن آمار مبتلایان به آنفلوانزا فصلی اشاره کرد و افزود: در سال‌های گذشته به دلیل شیوع بالای ویروس‌های همه‌گیری مثل کرونا بیشتر مردم از ماسک استفاده می‌کردند و این موضوع مهم‌ترین فاکتور کاهش آمار ویروس آنفلوانزا بود.

    قیدی ادامه داد: با فروکش کردن ویروس کرونا و عدم استفاده ماسک، ویروس آنفلوانزا به دلیل انتقال فرد به فرد، به بالاترین میزان سرایت رسیده است.

    وی با اشاره به اینکه فصل پاییز تا اوایل بهار لود ویروس آنفلوانزا به بالاترین میزان خود می‌رسد، گفت: گروه‌های حساس مثل سالمندان، مبتلایان به بیماری‌های زمینه‌ای و همچنین کودکان در معرض خطر ابتلاء به آنفلوانزا هستند.

    این متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری، با اشاره به اینکه چندین ویروس و باکتری در کشور چین در چرخش است، توضیح داد: این موضوع که ویروس‌های جدیدی در هر منطقه خصوصاً در فصل پیک شایع شود موضوع جدیدی نیست، این ویروس نیز یکی از ویروس‌های تنفسی مربوط به فصل است ولی کماکان بر اساس آمار رسمی وزارت بهداشت، بیشترین ویروس در گردش مربوط به آنفلوانزا است.

    منیری درباره ضرورت استفاده واکسن در گروه‌های پرخطر اضافه کرد: از زمانیکه واکسن تزریق می‌شود تا زمان اثربخشی دو هفته زمان لازم است، با توجه به اینکه همچنان فصل سرد تا ماه‌های اول بهار ادامه دارد استفاده از واکسن در گروه‌های پرخطر توصیه اکید است.

    عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر اینکه واکسن موجب شعله‌ورتر شدن لود ویروس نمی‌شود، اضافه کرد: کسانی که در مراکز بهداشتی و درمانی فعالیت دارند، مبتلایان به بیماری‌های مغزی ریوی، کلیوی، دیابتی‌ها خصوصاً زنان باردار مبتلا به دیابت بدون توجه به سن حاملگی، نقص ایمنی دارند و کودکان بالای شش ماه (با نصف دوز و کودکان کمتر از ۹ سال و بالای دو سال دو دوز با فاصله یک ماه برای بار اول) ضرورت دارد که سالانه از واکسن آنفلوانزا استفاده کنند.

    منیری با انتقاد از اینکه برخی والدین به دلیل شیوع بیماری‌های ویروسی از مراجعه برای درمان سایر بیماری‌های کودکان به بیمارستان و یا مراکز درمانی خودداری می‌کنند، توصیه کرد: بیماری‌های باکتریایی به مراتب از ویروس‌ها خطرناک‌تر است به طور مثال عفونت گوش میانی می‌تواند مننژیت ایجاد کرده و یا فشار عفونت در گوش به پرده گوش کودک آسیب می‌رساند، بنابراین مراجعه به پزشک برای درمان بیماری خصوصاً بیماری‌های عفونی و باکتریایی ضروری است.

    این متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری با بیان اینکه بین بیماری ویروسی و باکتریایی تفاوت است، هشدار داد: والدین باید بین بیماری ویروسی و باکتریایی افتراق ایجاد کنند، نشانه‌هایی مثل تب‌های مقاوم به دارو، سرفه‌های طولانی، گوش درد و یا سینوزیت نیاز به مداخله سریع پزشکی دارد.

    مرتبط ها
    نظرات بینندگان
    نظرات شما