جمعه 27 شهريور 1405 - Fri 18 Sep 2026
  • «دهن‌کجی» اروپا و کانادا به ترامپ؛ آمریکا تنهاتر می‌شود

  • لاله مرزبان و یک اتفاق خوب در فضای مجازی

  • قیمت نفت امروز پنجشنبه ۲۶ شهریور

  • آیا آب سخت واقعاً موجب تخریب بافت مو می‌شود؟

  • هر گونه اشتباه محاسباتی دشمن با قدرت پاسخ داده می‌شود

  • دشمن مانع ورود واکسن به کشور است

  • هرمز در مشت ایران، باب‌المندب در دست یمن؛ چگونه ایران نظم جدید را از مسیر گلوگاه‌های راهبردی شکل می‌دهد؟

  • سقوط ۴۱ درصدی تولید نفت خلیج فارس

  • اهتزاز پرچم ایران در دهکده بازی‌های آسیایی / فیلم

  • انهدام ۳ هسته عملیاتی گروهک تروریستی تکفیری

  • جدایی ۱۰ بازیکن ستاره از پرسپولیس!

  • قیمت جدید خودروهای داخلی در بازار

  • ادعای تازه ترامپ، تلاش چین برای میانجی‌گری و فشارهای تازه آمریکا + عکس

  • عراق: مرز چذابه از فردا باز می‌شود

  • قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۲۶ شهریور

  • قیمت دلار امروز پنجشنبه ۲۶ شهریور

  • چرا خلبان آ‌مریکایی از تلویزیون ایران می‌ترسید؟ + عکس

  • تماس تلفنی وزرای امور خارجه ایران و ترکیه

  • از لایه ازون چه خبر؟

  • فیل کوچکی بدون خرطوم و دم / فیلم

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 390290
    تاریخ انتشار: 03/دي/1403 - 19:33
    اندیشکده آمریکایی:

    آتش بازی اردوغان در سوریه

    کارشناس «بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها» سیاست‌ ترکیه در سوریه را «زیاده‌روی» دانست و تاکید کرد که اردوغان در این کشور با آتش بازی می‌کند.

    آتش بازی اردوغان در سوریه

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ،

    «سنان سی‌دی» کارشناس ارشد این اتاق فکر آمریکایی آورده است که با سرعت گرفتن روند تحولات، به نظر می‌رسد «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه، اکنون قصد دارد آینده سیاسی سوریه را در سیطره خود قرار دهد و مسکو و تهران را کنار بزند.

    این تحلیلگر تاکید دارد: اینکه گفته شود اردوغان «با آتش بازی می‌کند» شاید گزاف نباشد. اقدامات او باید موجب نگرانی عمیق در دولت جدید ترامپ شود، چرا که اردوغان احتمالاً ترکیه را به‌عنوان راه‌حل مشکلات سوریه معرفی خواهد کرد. با این حال، اجازه دادن به نفوذ بی‌چون‌وچرای ترکیه در سوریه پس از اسد، خطر بی‌ثباتی بیشتر منطقه را به همراه دارد.

    این گزارش تحلیلی ضمن پرداختن به حمایت ترکیه از «هیئت تحریرالشام» افزود: تمرکز شدید اردوغان روی برچیدن منطقه کردی، هدفی داخلی نیز دارد. او با نشان دادن رویکردی سخت‌گیرانه علیه تروریسم، توجه شهروندان ترکیه را از ناکامی‌های اقتصادی دولتش منحرف می‌کند.

    طبق این گزارش، ترکیه در حال حاضر بین ۱۶ تا ۱۸ هزار سرباز در سوریه دارد که در نزدیکی مرز کوبانی مستقر شده اند تا کنترل نیروهای دموکراتیک سوریه (SDF) و حزب اتحاد دموکراتیک (PYD) را در این منطقه خنثی کنند. اردوغان احتمالاً تصور می‌کند که با ایجاد یک منطقه حائل و اسکان پناهجویان سوری که در حال حاضر در ترکیه هستند، اهدافش را محقق خواهد کرد.

    در بخش دیگر این تحلیل ملاحظات اساسی در تحولات سوریه را در سه موضوع ریشه‌های جهادی هیئت تحریرالشام و ارتباط عمیق آن با القاعده و داعش، تضاد آینده کردهای سوریه از نظر ترکیه و غرب و ثبات بلندمدت سوریه و منطقه دسته بندی کرده است.

    کارشناس این موسسه در پایان آورده است: اردوغان ممکن است بر این باور باشد که همه کارت‌ها را در اختیار دارد، اما استراتژی تهاجمی او خطرات زیادی را به همراه دارد – نه فقط برای سوریه بلکه برای کل منطقه. نادیده گرفتن این خطرات می تواند به پیامدهای طولانی مدتی منجر شود که دگرگون‌کردن آن غیرممکن باشد.

    مرتبط ها
    نظرات بینندگان
    نظرات شما